Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté met de auto

Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté met de auto

1 764 x gedownload14 ervaringen
  • Startpunt: Place Pierre Renet, Vesoul
  • Eindpunt: Villers-le-Lac, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 525 km
  • Duur: 6 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis Jura en Haute-Saône in de Franche-Comté

Geprangd tussen de Bourgogne en Zwitserland vind je de Franche-Comté. In het eerste deel van de autoroute brengen we je naar het noorden: het departement van de Haute-Saône. Vanaf Montbéliard vertoef je in de Jura tot het einde van de rondreis.

We doorkruisten de regio Haute-Saône van Vesoul, naar Luxeuil-les-Bains, Fougerolles, het plateau van “les Mille Etangs”, Ronchamp, Champagney en Belfort. De natuur is op z’n best in de Jura en die zal je weten te verrassen. Naast het fenomeen van de keteldalen (reculée) heeft het tal van wilde rivieren, hoge watervallen, uitgestrekte meren en wouden met bovenal gezonde lucht. Namen als Louis Pasteur en Hirsinger gaven Arbois wereldfaam. Abdijen en kloosters brachten cultuur en kunst, en de Saline Royale van Arc-et-Senans zorgde voor het witte goud.

Nog geen verblijf tijdens je rondreis? Bekijk dan nu alle aanbiedingen op Booking.com en haal het beste uit je vakantie!

Franche-Comté (Jura) autoroute

Gratis rondreis Franche-Comté downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Franche-Comté: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

14 ervaringen

- 15 juni 2021 - Katrien Verslycke

Ik gebruikte deze rondreis als leiddraad voor onze roadtrip in de Jura. Aan de hand van deze uitleg boekte ik van thuis uit de accomodaties. Dit was een héél grote hulp want anders ben je toch héél lang zelf aan het zoeken naar een optimale route. Werk dat me nu allemaal bespaart is gebleven. De uiteindelijke reis volgt nog maar ik heb alle vertrouwen dat dit met deze gids helemaal goed zal verlopen. Bedankt reisroutes!!

- 8 januari 2020 - Myriam Devel

Gids is duidelijk en goed opgebouwd. Reis pas voor juni 2020 gepland maar gids zal steevast als rode draad gebruikt worden.

- 21 september 2019 - Calleeuw Willy

De rondrit van 2 dagen deze week kreeg veel toegevoegde waarde door het gebruik van jullie reisgids. Zoals steeds zeer waardevol om een reis voor te bereiden

- 1 juli 2019 - Willy Keersmaekers

beste proficiat met deze reisinfo. Wij hebben er dankbaar gebruik van gemaakt. Bedankt

- 20 april 2019 - Lia Leuris

Wij gaan deze rondreis in juni maken

Gratis rondreis Franche-Comté downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?