FB

Bourgondië: rondreis Morvan

Bourgondië: rondreis Morvan

906 x gedownload34 ervaringen
  • Startpunt: Autun, Frankrijk
  • Eindpunt: Autun, Frankrijk
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 736 km
  • Duur: 10 dagen

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Autoroute Bourgogne: Parc Naturel Regional du Morvan

Het woord alleen al roept wat bij je op. Proef het in de lettergrepen: een leven als God in Frankrijk, goed eten en nog beter drinken. Groene heuvels, wijngaarden, verstilde landschappen en een tempo als een pijnstiller in het hectische moderne leven. De Bourgogne is een Franse regio en bestaat uit vier departementen: Côte d'Or, Saone-et-Loire, Nièvre en Yonne. Op het kruispunt van deze departementen, in het hart van de Bourgogne, ligt het Parc Naturel Regional du Morvan. Een oase van rust, groen, koeien en een prachtige woonomgeving. Alleen géén wijngaarden, maar die vind je binnen het uur in de oostelijke Bourgogne.

Morvan autoroute  in Bourgondië

Gratis rondreis Bourgondië downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Morvan: we hebben de GPS-tracks (GPX - ITN) van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.

Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

De afwisselende landschappen, de kleinschaligheid, het leven op het platteland en de vriendelijkheid van de bevolking vormen een mix die vele Nederlanders en Belgen aantrekt. Al met al een regio, die je met héél veel genoegen kan bezoeken. Dit heuvelachtige regionale natuurpark met een hoogste top van 900 meter is dooraderd met veel kleine, avontuurlijke wegen en heeft een omvang van ca. 80 bij 50 kilometer. De afwisseling van het ‘bocage-landschap’ met de door ruige heggen begrensde kleine weiden, begraasd door de beige charolais koeien, en de uitgestrekte bossen (naald- en loofhout) waar klaterend water zijn weg zoekt zorgt voor het volkomen ontbreken van verveling bij de bezoeker van dit natuurpark.

Route op de kaart34 ervaringen

- 2 juni 2018 - Mideckx

Goede en correcte informatie met aandacht voor echt interessante stopplaatsen. Genieten met een grote G👍

- 24 november 2017 - Ruddy Callewaert

Heel mooie route door jullie aangeprezen. Door dorpjes gereden en er gestopt waar we anders nooit zouden zijn geweest. Alleen jammer dat er momenteel zo veel gesloten is maar dat is natuurlijk niet jullie schuld maar de tijd van het seizoen - we waren er de week van 11 tot 18.11.2017 -. Een aanrader!

- 3 oktober 2017 - Ingrid

Ik kende reeds de Morvan, daar ik er familie heb, maar ik heb toch nog mooie routes en plekjes gevonden. Zalig, veel ruimte en vergezichten en weinig toeristen. Het is er altijd prachtig, maar nu, met de herstkleuren: magnifiek!! Eén bemerking: spijtig dat de dorpen in de beschrijving, niet allemaal op de kaart staan van de lussen en omgekeerd. Antwoord redactie: Beste, u vindt alle beschreven dorpjes in de gids 'auto- en motorrondrit Bourgondië-Morvan' op de kaarten pagina 8 (lus 1), pag 12 (lus 2), pag 17 (lus 3)en pag 21 (lus 4).

- 6 juni 2017 - Chrisje

Weer een mooi stukje van Frankrijk ontdekt de Morvan,als je van rust en natuur houd zeker doen.Pitoreske dorpjes de tijd is hier blijven stilstaan ,ja echt van genoten !

- 1 februari 2017 - Lucien

Ziet er heel boeiend uit met goede wegbeschrijving. Zullen we zeker gebruiken tijdens onze vakantie in de Morvan deze zomer.

Gratis rondreis Bourgondië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?