Premium

14-daagse rondreis Bali & Lombok: Complete route + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

14-daagse rondreis Bali & Lombok: Complete route + kaart

694 x gedownload4 ervaringen
 • Startpunt: Denpasar
 • Eindpunt: Denpasar
 • Type: Rondreis
 • Afstand: 1065 km
 • Duur: 14 dagen
 • Wegdek: Verhard
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
 • Toerisme Indonesië

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

14-daagse rondreis door Bali en Lombok

Het Indonesische eiland Bali spreekt al eeuwenlang tot de verbeelding. Het is een tropisch paradijs dat bezoekers heel wat te bieden heeft. Je vindt er indrukwekkende watervallen te midden van exotische regenwouden, eeuwenoude tempels, in mist gehulde bergen en idyllische zandstranden. Maar ook het uitgangsleven heeft er een plek. Hier is dus écht voor ieder wat wils, en net dat maakt Bali het meest bezochte Indonesische eiland.

Er zijn evenveel soorten vakanties op Bali als er mensen zijn die hier op vakantie komen. Je kunt je aansluiten bij het chaotische hedonisme van de badplaatsen aan de zuidkust of op zoek gaan naar de ruige surfstranden. Rond Sanur kan je je onderdompelen in een weelderig luxeverblijf op het schiereiland Bukit, of je kan ontspannen op de hippe naburige Nusa-eilanden.

Ubud is dan weer the place to be voor cultuur, en als je van het buitenleven houdt, is een trektocht naar de centrale bergen een must. Zoek je rust, afzondering en rustige stranden vrij van drukte, dan kan je je focussen op het minder ontwikkelde noorden en westen. Deze regio’s zijn dunbevolkt en moeilijker te bereiken, maar je vindt er enkele van de beste surf- en duikplekken van Bali.

Dag per dag route Bali en Lombok

 • Dag 1: Sanur en omgeving
 • Dag 2: dagtrip vanuit Sanur
 • Dag 3: NusaLembongan, Nusa Ceningan en Nusa Penida
 • Dag 4: van Sanur naar Ubud
 • Dag 5: Ubud en omgeving
 • Dag 6: van Ubud naar Munduk
 • Dag 7: van Munduk naar Lovina Beach
 • Dag 8: van Lovina Beach naar Candi Dasa
 • Dag 9: van Candi Dasa tot Padang Bai
 • Dag 10: van Padang Bai tot Senggigi Beach (Lombok)
 • Dag 11: de Gili-eilanden (Noord-Lombok)
 • Dag 12: Noord-Lombok
 • Dag 13: stranden aan de zuidkust van Lombok
 • Dag 14: van Kuta Beach naar Denpasar
Bali-Lombok

Gratis preview reisgids Bali & Lombok downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bali-Lombok

Ontdek Bali-Lombok via een compleet uitgewerkte rondreis (14 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Op Lombok kom je terecht op een groen vulkanisch eiland met in het zuiden fantastische stranden waar je heerlijk uit kan rusten. Aan de noordkant van Lombok liggen de Gili-eilanden, het aards paradijs.

De hieronder beschreven reisroute is bedoeld om reizigers een voorproefje te geven van wat Bali en Lombok te bieden hebben. We zoeken in deze 14-daagse rondreis een evenwicht tussen cultuur en ontspanning, geschiedenis en moderne badplaatsen, zodat je alle facetten van de eilanden kan ontdekken.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Op de eerste dag bezoek je een aantal van de meest populaire bezienswaardigheden in de buurt van de internationale luchthaven van Denpasar. Houd er rekening mee dat het hier druk zal zijn. Hoewel je deze bestemmingen niet mag missen, raden we aan om niet te overnachten in Kuta of Seminyak, maar in plaats daarvan te kiezen voor het rustigere Sanur.

Er staat een ontspannen dagtrip vanuit Sanur op het programma om het schiereiland Bukit te verkennen. Het schiereiland Bukit is het meest zuidelijke punt van Bali met tal van aantrekkelijke bezienswaardigheden.

Op dag 3 maak je vanuit Sanur een boottocht naar drie eilanden die elk iets bijzonder te bieden hebben: Nusa Lembongan, Nusa Ceningan en - bereikbaar vanaf Nusa Lembongan - Nusa Penida. Lees hoe de Nusa eilanden te bezoeken.

Je trekt vanuit Sanur naar het noorden om één van de meest geliefde plekken van Bali te verkennen: Ubud, de culturele hotspot van het eiland.

Je maakt een lusvormige trip in de omgeving van Ubud, met heel wat spirituele, culturele, historische en natuurlijke bezienswaardigheden op het programma.

Op deze dag van je Bali-rondreis volg je de bochtige weg van Ubud naar Munduk en doorkruis je het hart van het eiland. Onderweg zie je de eindeloos groene landschappen en uiteraard ook verschillende bezienswaardigheden waar je even halt zal houden.

Je kan vandaag enkel de korte afstand van Munduk naar Lovina Beach afleggen en daar de rest van de dag heerlijk ontspannen. Heb je echter tijd (en energie) dan raden we aan om de langere route langs het minder bezochte westelijke deel van het eiland te nemen. Daar kan je een bezoek brengen aan West Bali National Park alvorens de dag te eindigen in Lovina Beach.

Dag 8 van deze rondreis brengt je van Lovina Beach naar Candi Dasa, met onderweg opnieuw heel wat prachtige natuur en historische bezienswaardigheden.

Vandaag reis je verder tot Padang Bai, waar je morgen de boot zal nemen naar Lombok. Maar eerst staan er nog enkele knappe Balinese bezienswaardigheden op het programma.

In Lombok kom je aan in de drukke haven van Lembar. Vanaf hier is het ongeveer 1 uur rijden naar het noorden tot Senggigi Beach, je eerste nachtstop op het eiland.

Alvorens verder kennis te maken met Lombok, stellen we voor om eerst de Gili-eilanden te verkennen. Parelwitte stranden en kleurrijke koraalriffen zijn er baas. Je kan de eilanden bereiken met de ferry vanuit Bangsal.

Op dag 12 van deze rondreis verken je het groene noordelijke deel van Lombok. Onderweg kom je weer heel wat mooie zaken tegen.

Op de voorlaatste dag van je Indonesische avontuur, verken je eerst Mataram, waarna je doorrijdt naar het zuiden van Lombok om er enkele prachtige stranden te verkennen.

Helaas je laatste dag op Indonesische bodem. Vandaag keer je terug naar Bali om vanuit Denpasar je terugvlucht te nemen.

Nota: Het delicate ecosysteem van Bali wordt bedreigd door de alsmaar groeiende bevolking en toenemende toeristenindustrie. Indonesië wordt gekenmerkt door een sterke ontbossing, deels vanwege de sluipende expansie van toeristische gebieden en faciliteiten. Bovendien kennen we allemaal de beelden van de pastic soep die ook de stranden en kusten van Bali teistert. Wees je bewust van het probleem, en probeer tijdens je bezoek te kiezen voor milieuvriendelijke alternatieven qua verblijf. Of ga voor een eco-tour met zo weinig mogelijk impact op het milieu.

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 11 september 2019 - Nique

Door de reisgids weet ik nu waar we zeker naar toe willen en welke bezienswaardigheden we zeker niet moeten missen! Veel informatie, duidelijke beschrijvingen en kaartjes. Klein minpuntje/tip voor verbetering: gebruik eigen foto's en geen Shutterstock

- 3 juni 2019 - Marc Vandepoele

Zoals gewoonlijk een hele mooie en overzichtelijke reisgids. We zullen er in september zeker gebruik van maken.

- 7 mei 2019 - Bert Quaring

1 TIP: Ga zo door!!!!!

- 7 mei 2019 - Ben Wiltschut

Prettig in zo al van te voren allerlei informatie te ontvangen. Zo geniet je nog meer van je reis

Gratis preview reisgids Bali & Lombok downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onderdeel van de volledige reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?