Dé 18 x mooiste stranden van Bali: Compleet overzicht + kaart

Volledige reisgids kopen voor € 10

Dé 18 x mooiste stranden van Bali: Compleet overzicht + kaart

29 januari 2024 in Bali-Lombok0 reacties

Het Indonesische eiland Bali is een tropisch paradijs met eeuwenoude tempels, hoge vulkanen en een dichtbegroeide jungle. Bali staat ook bekend om zijn kustlijn en de omliggende ring van koraalriffen. Aan de zuidkust liggen witte zandstranden, terwijl de noord- en westkust gekenmerkt worden door zwarte zandstranden die nu nog vrij rustig zijn in vergelijking met het populaire zuiden.

Bali is groot en er zijn dan ook heel wat stranden. Om je te helpen hebben we de mooiste stranden van het eiland opgelijst, zo kan je ze niet missen!

Onze tip: Doe een tour met gids of excursies op Bali

Reisaanbiedingen naar Bali en Lombok

- Prijsvrij.be €796 (incl. vluchten)
- Sawadee: Vanaf €1404 (incl. vluchten)
- Koning Aap: Vanaf €1558 (incl. vluchten)
- Djoser: Vanaf €1595 (incl. vluchten)

De mooiste bezienswaardigheden, tempels, watervallen, rijstvelden en de beste zonsondergang van Bali bezoeken?
Ga mee met een tour en ontdek de verborgen plekjes van Bali. Kijk snel bij GetYourGuide voor nog meer aanbod of boek hieronder.

Inhoud artikel

Kaartje met de mooiste stranden van Bali

  1. Kuta Beach

Het strand en het resortgebied van Kuta en het naburige Legian vormen het hart van het massatoerisme op Bali. Hoewel het er druk is, lonen het prachtige water en het witte strand zeker de moeite om in Kuta halt te houden – er is natuurlijk een reden waarom Kuta Beach al jarenlang zo populair is bij internationale toeristen. Als je van surfen houdt, is dit bovendien de place to be.

Op en rond Kuta Beach wordt er ’s avonds heel wat gefeest. Heb je geen zin om je tussen al die feestvierders te mengen, blijf dan weg van Kuta na zonsondergang. De mooiste verblijven nabij Kuta Beach vanaf € 18

  1. Seminyak Beach

Seminyak is een andere resortplek dichtbij Kuta. Het strand lijkt op dat van Kuta Beach, maar het is er iets minder druk. Het is de thuisbasis van veel expats en je vindt er heel wat luxueuze hotels. Je vindt er ook heel wat kunstgalerijen, dure restaurants en exclusieve clubs.

Het bekendste strand hier is Double Six Beach. Net als op Kuta Beach kan je op het strand iets eten of drinken in een van de bars. Het is ook de perfecte plek om van de zonsondergang te genieten. Hotels & hostels in Seminyak Beach vanaf € 14

  1. Strand van Sanur

Nog steeds in het zuiden ligt het strand van Sanur. Het is er niet zo druk als op Kuta Beach, maar toch vind je er heel wat bars, strandrestaurants en leuke winkeltjes. Het is de ideale strandbestemming voor jonge gezinnen, want het strand is dankzij het koraalrif afgeschermd tegen grote golven. Je kan er kijken naar de vissersboten en misschien zelfs een schildpad voorbij zijn zwemmen!

In juli vindt hier het vliegerfestival plaats. Bezoek je Bali in de zomer? Ga er dan zeker langs om de gekste vliegers te spotten. Als je even genoeg hebt van het strand moet je niet ver wandelen. Vlakbij kan je de orchideeëntuin of het Le Mayeur Museum bezoeken. Verblijven in Sanur vanaf € 10 per nacht

  1. Het hipste strand van Bali, Canggu

Canggu is zonder twijfel het hipste strand van Bali. Je vindt er smoothiebars, yogastudio’s en natuurlijk een prachtig strand. Canggu is een opkomend resort dat vooral bij surfers erg in de smaak valt. Vooral de stranden van Canggu en Echo staan bekend om hun hoge golven en uitstekende surffaciliteiten.

Het is er niet zo uitbundig als in Kuta en niet zo luxueus als in Seminyak. Canggu is de laatste jaren daarom steeds populairder geworden. Canggu staat ook bekend om de vele hippe restaurantjes waar je heerlijk (en gezond!) kan eten voor een euro of vijf. Daarna kan je uitrusten aan het strand bij een van de beach clubs. Waar uitslapen na het feesten? Kijk hier voor de leukste verblijven, villa's en hostels

  1. Nyang Nyang Beach

Nyang Nyang Beach ligt op het zuidelijke schiereiland Bukit en in tegenstelling tot de stranden van Kuta en Sanur is Nyang Nyang wel erg rustig. Het lang uitgerekte strand is enkel te voet te bereiken waardoor je er soms de enige bent. Als er wel anderen op het strand zijn, zullen dat waarschijnlijk surfers zijn.

Je kan je bezoek aan Nyang Nyang Beach perfect combineren met een bezoek aan de Uluwatu-tempel die nog geen kilometer verderop ligt. Waar verblijven bij Nyang Nyang Beach?

  1. Green Bowl Beach

Dit strand bij Ungasan en dichtbij Uluwatu is een absolute aanrader. Om van het parelwitte strand te kunnen genieten, moet je wel eerst 250 trappen naar beneden lopen om uiteindelijk 75 meter lager op het strand aan te komen. Het strand heeft zijn naam te danken aan de smaragdgroene kliffen die het strand omringen.

Je vindt er ook enkele kleine grotten waar vleermuizen wonen en schrik ook niet als je een aapje ziet passeren. Houd je bezittingen daarom ook in de gaten, want de aapjes durven af en toe iets stelen. Slapen nabij de apen? Boek je verblijf aan Green Bowl Beach

  1. Padang Padang Beach

Balinezen noemen dit strand bij het dorpje Pecatu 'Pantai Labuan Sait'. Het is een klein strandje aan de voet van grote rotsen. We raden je aan om in de ochtend te gaan om zo van het strand te kunnen genieten voor de meeste bezoekers langskomen.

Het is een erg populaire surfplek en je kan er zelf ook een surfplank huren. Misschien herken je het strand wel uit de film Eat Pray Love met Julia Roberts. Hotels, villa's en hostels aan Padang Padang Beach

  1. Strand van Nusa Dua

Nusa Dua is een ander toeristisch centrum op Bali, er werden meer dan 20 grote resorts gebouwd. Het is de modernste en ook de duurste plek van het eiland. Toch is Nusa Dua zeker een bezoekje waard, want de stranden zien eruit als postkaartjes.

Vooral het strand van Pantai Geger mag je niet overslaan. Je kan er heerlijk zwemmen of een mooie wandeling maken langs het uitgestrekte strand en de verschillende resorts. In deze buurt vind je ook enkele leuke wandelpaden die je langs de mooiste plekjes brengen. Ga overnachten in stijl en luxe aan het strand van Nusa Dua

  1. Pandawa Beach

Het strand van Pandawa, op slechts 3 kilometer van het populaire Nusa Dua, stond lang bekend als ‘Secret Beach’. Vandaag is het witte zandstrand niet meer zo geheim, maar wel zeker een bezoekje waard. Je kan hier, weliswaar tegen betaling, uitrusten op één van de rustigste stranden in het zuiden aan helderblauw water.

Ook de rit naar het strand is aangenaam. Er werden namelijk heel wat sculpturen uitgehouwen in de rotswand langs de weg die naar het strand leidt. Overnacht in mystiek en verleiding nabij Pandawa Beach

  1. Melasti Beach

Melasti Beach is een van de beste stranden op het zuidelijke schiereiland Bukit. Het is er veel minder druk dan op de andere stranden en het is volledig gratis. Melasti Beach ligt naast een grote klif vol groen en het water is er prachtig, zeker een aanrader!

Wandel ook zeker eens op de klif om van het prachtige uitzicht op de oceaan en het strand te genieten. Het is ook een leuke plek om de zonsondergang te bewonderen! Weg van de drukte, verblijf midden het groen bij Melasti Beach

  1. Mushroom Bay

Mushroom Bay op het eiland Nusa Lembongan is zo’n strand dat je ziet passeren in reclamespotjes. Het is een kleine baai met een wit strand waar heel wat kleine vissersbootjes aangemeerd liggen. Je kan er ook heerlijk eten in één van de lokale visrestaurantjes. Bekijk hier de hotels en verblijven aan Mushroom Bay vanaf € 11 per nacht

Onze tip: Mushroom Bay is net als het strand van Jungut Batu tamelijk toeristisch. We raden je daarom aan om na 15 uur te gaan, want dan zijn de meeste dagjestoeristen vanuit Bali al weg.
  1. Dream Beach

Dream Beach heeft zijn naam geen oneer aangedaan, het is werkelijk een droomstrand. Je vindt dit strand net als Mushroom Bay op het eiland Nusa Lembongan. Het is er veel rustiger (en kleiner) waardoor je er soms helemaal in het azuurblauwe water kan dobberen. Let wel op, want de stroming is er erg sterk.

Omdat Dream Beach iets verder weg ligt, is het iets moeilijker om er te raken en er is ook veel minder te doen dan in Mushroom Bay. Het is wel de ideale plek voor zonsondergang. Bekijk hier de hotels en verblijven aan Dream Beach vanaf € 13 per nacht

  1. Secret Beach en Blue Lagoon

Secret Beach vind je op het eilandje Nusa Ceningan dat met een brug verbonden is met Nusa Lembongan. Op dit kleine, romantische strandje zal je geen horden toeristen vinden. Een absolute aanrader!

Mag het iets avontuurlijker voor je? Ga dan naar Blue Lagoon iets verderop. Deze plek staat bekend bij klifduikers! Wil je zelf niet springen, ga er dan gewoon even uitrusten en geniet van het uitzicht. De mooiste hotels & villa's aan Secret Beach.

  1. Crystal Bay

Een van de beste stranden van heel Bali is Crystal Bay in Banjar Penida, ten westen van Sakti Village op het eiland Nusa Penida. Dit strand ligt naast een uitgestrekt junglegebied en lijkt te mooi om echt te bestaan. Crystal Bay ligt afgelegen, maar is goed bereikbaar dankzij nieuw aangelegde wegen. Het is een geweldige plek voor een picknick of een rustige namiddag aan het strand.

Crystal Bay staat ook bekend bij duikers en snorkelaars. In het kristalheldere water kan je de kleurrijkste vissen zien rondzwemmen tussen indrukwekkende koraalriffen. Ga overnachten aan het strand van Crystal Bay bekijk hier de accommodaties.

  1. Kelingking Beach

Nog op Nusa Penida ligt Kelingking Beach, een plek die erg populair is bij instagrammers. Het is de bekendste plek op Nusa Penida en dat is zeker niet onterecht. Veel spectaculairder worden stranden niet.

Wandel naar het uitkijkpunt bovenop de klif en geniet van het prachtige uitzicht op het strand. Heb je lef? Daal dan de rots af naar het strand zelf. Let wel op, de klim is pittig en niet te onderschatten! Trek dus stevige schoenen aan en laat je slippers in je hotel. Instagram proof verblijven in Kelingking Beach

  1. Lovina Beach

Het zwarte zandstrand Lovina Beach staat bekend om zijn ontspannen en rustige sfeer, heel anders dan de drukke badplaatsen langs de zuidkust. Lovina Beach is eigenlijk de verzamelnaam voor een reeks dorpen en stranden die deze noordelijke kuststrook sieren: Kaliasem, Kalibukbuk, Anturan en Tukad Mungga.

Deze kuststrook is de perfecte plek om een paar uur in de zon te ontspannen zonder veel andere toeristen. Je ziet hier de traditionele bootjes klaarliggen die bij het ondergaan van de zon uitvaren om te nachtvissen. Bekijk hier de verblijven nabij Lovina Beach vanaf € 10 per nacht

Onze tip: rond Lovina zwemmen vaak dolfijnen. Maak een boottochtje en met een beetje geluk kan je de dieren spotten!
  1. Het strand van Candi Dasa

Candi Dasa is een populaire kuststrook aan de oostkust van Bali, maar in tegenstelling tot de resorts in het zuiden is het er over het algemeen rustig. Het ligt ver weg van de meest toeristische plekjes en is daarom een goede plek om het echte Bali te leren kennen. De perfecte plek om je reis even te onderbreken en helemaal te ontspannen!

Er is een goed aanbod aan accommodaties, variërend van budgethotels tot luxueuze vijfsterrenresorts, en je vindt er een toffe mix van restaurants, bars, winkels en andere voorzieningen. Bekijk hier het volledig aanbod

  1. Blue Lagoon Beach

Het havenstadje Padang Bai in het oosten van Bali heeft een hippe reizigersvibe. Een van de belangrijkste bezienswaardigheden hier is Blue Lagoon Beach. Deze idyllische plek ligt op ongeveer 500 m van het centrum van Padang Bai en is zeker een bezoekje waard.

De plek is nog niet ontdekt door het grote massatoerisme en is daarom de ideale plek om uit te rusten. Je kan er in de zon liggen of in de schaduw onder de palmbomen die de kustlijn sieren. Ga ook eens snorkelen, want daar staat de plek bekend voor. Je vindt de koraalriffen al op enkele meters van het strand. Weg van de massa ... genieten van Bali zoals het ooit was.

  1. Waar verblijven op Bali? Onze favoriete hostels & hotels

Reisaanbiedingen naar Bali en Lombok

- Prijsvrij.be €796 (incl. vluchten)
- Sawadee: Vanaf €1404 (incl. vluchten)
- Koning Aap: Vanaf €1558 (incl. vluchten)
- Djoser: Vanaf €1595 (incl. vluchten)

Enkel een hotel nodig?

Wij raden het LLoyd's Inn Bali aan om je reis te beginnen. Het is de perfecte uitvalsbasis om het zuiden van Bali te ontdekken, alle belangrijke bezienswaardigheden liggen in de buurt. Dit hotel biedt een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding, je slaapt in een hypermodern hotel voor een erg voordelige prijs.
  1. Filmpje: prachtige plekjes op Bali

Benieuwd naar Bali? Bekijk alvast dit filmpje waarin je enkele van de mooiste plekjes passeert. Om het groene eiland zelf te bewonderen, zal je natuurlijk naar Bali moeten reizen!

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Bali-Lombok met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis op Bali? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Bali-Lombok met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Bali-Lombok.

Bali-Lombok

Gratis preview reisgids Bali downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?