Premium

Rondreis door de Ardèche & Drôme 14 dagen: Route + reisgids

Koop de volledige reisgids voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Rondreis door de Ardèche & Drôme 14 dagen: Route + reisgids

1 484 x gedownload3 ervaringen
  • Startpunt: Lyon
  • Eindpunt: Lyon
  • Type: Rondreis
  • Afstand: 1574 km
  • Duur: 14 dagen
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Rondreis door de Ardèche en de Drôme

De Ardèche en de Drôme zijn twee departementen in de Franse regio Auvergne-Rhône-Alpes. Deze streek light zuiden van Lyon. Deze route neemt je gedurende 14 dagen mee langs de mooiste plaatsjes in deze 2 departementen. Eerst staat de Drôme op het programma en daarna verken je de Ardèche.

Wij raden je aan om je rondreis te starten in Lyon, het noordelijkste punt van de reis. Het is de ideale startplek omdat je er makkelijk geraakt met zowel het vliegtuig, de trein als de auto.

Let op: Lyon zelf maakt geen deel uit van deze 14-daagse tour. Wil je graag Lyon bezoeken, dan kan je onze reisgids Lyon – inlcusief zelfgegidste stadswandeling - hier downloaden.

Drôme

In de Drôme verken je eerst de hoofdstad Valence voordat je al meteen naar een van de hoogtepunten van de regio gaat: het Regionale Natuurpark van de Vercors. Van daaruit reis je verder naar Montélimar om vervolgens via Nyons naar Saint-Paul-Troix-Châteaux af te zakken. Natuurlijk krijg je onderweg de kans om nog veel meer mooie plekjes te bezoeken.

Ardèche

Vandaar is het slechts een korte rit naar de Ardèche waar je eerst de Gorges de l’Ardèche bezoekt, één van de bekendste plekjes in de regio. Vervolgens baan je je een weg door de indrukwekkende landschappen van het Regionaal Natuurpark van de Ardèche. Na een kleine omweg via de prachtige oostelijke kant van het park, reis je verder naar Lamastre vooraleer je terugkeert naar Lyon. Langs deze route staan je opnieuw tal van bekende en minder bekende bezienswaardigheden te wachten.

Ardèche & Drôme

Gratis preview reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Ardèche & Drôme

Ontdek de Ardèche & Drôme via een volledig uitgewerkte rondreis en verkenning van zowel bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Koop de volledige reisgids voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 24 augustus 2021 - Pierre.mertens

De Ardèche bezoeken is een lust voor het oog. De autorit langs de Ardèche nodigt uit om tal van stops te maken met een overweldigend uitzicht.

- 30 mei 2021 - Eliane

Informatief, vlot te lezen. Dank u

- 15 januari 2021 - marius

bedankt het is een mooie en duidelijke rondreis en wij gaan hem zeker rijden.

Gratis preview reisgids downloaden

Koop de volledige reisgids voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?