Premium

Bochum: Fietsen langs oude spoorwegen

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Bochum: Fietsen langs oude spoorwegen

  • Startpunt: Jahrhunderthalle Bochum
  • Eindpunt: Jahrhunderthalle Bochum
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 33,0 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Bochum verklaart zichzelf de Industriemetropool. Voorheen bekend als het centrum van de mijnbouw en staalindustrie, heeft de stad zichzelf getransformeerd tot een veelzijdige bestemming. De geschiedenis van Bochum is sterk verweven met de industriële revolutie.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Bochum: Fietsen langs oude spoorwegen

De fietstocht start in het groene stadspark Westpark bij de Jahrhunderthalle, de voormalige gascentrale van Bochumer Verein en nu een uniek festivaltheater in Europa. Het bezoekersinformatiecentrum in het pomphuis biedt alle details voor je bezoek, inclusief de geschiedenis van het gebouw dat oorspronkelijk in Dortmund stond en hier is herbouwd.

Vanuit Bochum zijn twee opties om te fietsen

  • Maak een fietsritje over de 10km (enkele richting) lange Erzbahntrasse, een van de populairste spoorwegfietsroutes in het Ruhrgebied. Deze begint in Bochum en eindigt in Gelsenkirchen, vlak bij de nieuwe en exclusieve wijk Graf Bismarck, met de bekende Bäckerei Zipper. Je passeert langs het Emscher Landschaftspark, de prachtige en bekende dierentuin ZOOM Erlebniswelt en de beroemde VELTINS Arena, de thuisbasis van FC Schalke 04. Download je gpx hier.
  • Of maak een langere tocht langs historische spoorwegen, waarbij je heel wat highlights uit deze gids zal tegenkomen. De route volgt knooppunten, waarvan je de beschrijving hieronder vindt. Aan knooppunt 46 vind je ook Holgers Erzbahnbude, een ideale pauzeplek.
Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Rurhgebied en Urbanana

Ontdek de deelstaat Noordrijn-Westfalen via een complete reisgids, 9 stadswandelingen en 2 fietsroutes die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids Rurh en Urbanana downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?