Premium

Fietsroute Enkhuizen: ontdek Westfriesland via knooppunten

Koop de volledige gids voor € 7,5

Route is onderdeel van de betalende reisgids

Fietsroute Enkhuizen: ontdek Westfriesland via knooppunten

 • Startpunt: Stationsweg 2, Enkhuizen
 • Eindpunt: Stationsweg 2, Enkhuizen
 • Type: Fietsroute
 • Afstand: 35,0 km
 • Duur: 3 uur
 • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Fietsroute Enkhuizen langs de mooiste bezienswaardigheden

Op de fiets is toch wel de beste manier om Westfriesland te ontdekken. Je kan op plekken komen waar je bijvoorbeeld met de auto niet in mag. Om je op weg te helpen hebben wij een fietstocht voor jou uitgezet. Bij deze fietstocht ga je door het centrum van Enkhuizen, over de Westfriese Omringdijk, door Andijk, door Hoogkarspel en door Stede Broec.

De fietsroute start bij Enkhuizen en heeft een afstand van ongeveer 35 km. De fietsroute bestaat voornamelijk uit knooppunten, alleen het laatste gedeelte wijkt hiervan af.

Bezienswaardigheden langs de fietsroute

 • Dromedaris met z'n opvallende gevel met fraaie poort en de twee ronde torens is een plausibele verklaring voor de naam want heeft een dromedaris geen twee bulten? Nu zit in het gebouw een cultureel centrum de Drom maar tijdens de 16de eeuw was dit een vestingtoren als onderdeel van de stadswallen.
 • Breng een bezoek aan het Flessenscheepjesmuseum. Je kent die flessen en stolpen wel waar schepen en bootjes in zitten. Je vraagt je dan ook wel af hoe je zo’n kunstwerkje ín die fles krijgt. Het Flessenscheepjesmuseum van Enkhuizen bied je het antwoord.
 • Sprookjeswonderland is een themapark waar je sprookjes ‘tot leven’ komen. Er is een sprookjesbos waarin sprookjes worden uitgebeeld en er zijn verschillende attracties. Het park is vooral geschikt voor kinderen tussen de 1 en 7 jaar, maar ook volwassenen kunnen er een leuke dag beleven.
 • Vuurtoren de Ven is een witte vierkante vuurtoren, gelegen in het dorp Oosterdijk. In 1700 werd de vuurtoren gebouwd en is hiermee een van de oudste vuurtorens van Nederland.
 • De Oude Gevangenis, er is nog een goed beeld op elke verdieping hoe het er toen moet hebben uitgezien en dan merk je dat er weinig licht en frisse lucht moet geweest zijn. Nu wordt het gebouw gebruikt als een tentoonstellingsruimte. Let er vooral eens op hoe scheef het gebouw staat.

Ga je op weekend naar Zaandam of Westfriesland en ben je nog op zoek naar een leuk verblijf?? Bekijk onze selectie van de leukste hotels, B&B's en vakantieparken in en om Zaandam.

Holland boven Amsterdam

Gratis reisgids downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Holland boven Amsterdam

Ontdek Holland boven Amsterdam via 3 uitgewerkte stadswandelingen, fietsroute en een complete autoroute langs bekende maar ook minder bekende plekken. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet.
Koop de volledige gids voor € 7,5

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis reisgids downloaden

Koop de volledige gids voor € 7,5

Route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?