FB

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

Download fietsgids Limburg

Fietsen in het RivierPark Maasvallei

864 x gedownload34 ervaringen
  • Startpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Eindpunt: Maasstraat, Ophaven
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 38,0 km
  • Duur: 2,5 uur
  • Wegdek: Goed
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Toerisme Limburg

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Culinair genieten in Vlaanderen. Geniet van een tongstrelend diner, proef de lekkernijen van de streek en beland veilig onder de wol in een van de vele logeeradresjes in Vlaanderen.

Fietsroute langs de Maasfietsroute en knooppunten van het Maasland

De Maasvallei aan de oostzijde van België op de grens met Nederland biedt heel wat mogelijkheden. Watertoerisme leeft er sterk, maar het ‘zachte’ toerisme kent er steeds meer en meer aanhangers. Fietsen en wandelen in het Rivierpark Maasvallei doet wat met een mens. Ontspanning en inspanning in dezelfde beweging. Het water brengt rust. Die vindt je óp het water in een bootje maar zeker aan de oevers. Die beleving zal je zeker ervaren met deze fietsroute Maasvallei. Tenzij de wind wat verkeerd waait, zal je nauwelijks enige inspanning moeten leveren op de fiets, want overal een goed bollende ondergrond en geen hellingen. Vanuit Ophoven gaat het naar het vredige Kessenich waarna we de grens oversteken en een tijdje in Nederland blijven. Samen verkennen we Thorn, het witte stadje. Daarna komen andere lieflijke Maasdorpjes voor de wielen geschoven: Heel, Maasbracht. Een eiland in de Maas is Stevensweert, dat je zeker zal weten te bekoren. Het is een vestingstadje dat heel wat charme uitstraalt. Met een veerpontje bereik je dan opnieuw België. Niet alleen is dan deze lus rond de Maas gemaakt, je bent ook een bijzondere ervaring rijker even ‘Maaslander’ te zijn geweest.

Maasvallei RivierPark fietsroute

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks RivierPark Maasvallei: we hebben de GPS-tracks van deze route in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart34 ervaringen

- 27 augustus 2018 - Geyskens leo

Ik gebruik vaak de vele routes, en deze zijn altijd prachtig ! Thanks !

- 29 juli 2018 - Anne-Marie

We hebben 2dagen aan de Maasvallei gelogeerd ondanks de hitte golf prachtige fietstochten gedaan De Maasvallei ook met de overzet in Ophoven,fietsen door het water leuk en als afsluiter de route in Maaseik. Een dikke pluim voor het fietsnet werk in Limburg zeer duidelijke bordjes👍👍👍

- 14 juli 2018 - karine frickx

Leuke en ontspannende fietsroute.

- 8 mei 2018 - Jan Goor

Zeer interessant ! Zeer inhoudelijk ! Mooie streek en fenomenaal fietsgebied.

- 8 februari 2018 - Frie

Heel mooie streek en leuke route, die met de fietsknooppunten makkelijk kan uitgebreid worden. Goede fietspaden en voldoende afwisseling. Trek voldoende tijd uit tijdens de route om het witte stadje Thorn te bezoeken...dat is een pareltje in het Maasland ! Dank voor de overzichtelijke route en informatie.

Gratis fietsroute RivierPark Maasvallei downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?