Stadswandeling in Maaseik

  • Startpunt: Sportlaan, Maaseik
  • Eindpunt: Sportlaan, Maaseik
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 3,1 km
  • Duur: 2 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)
  • Rolwagens: Ja, behalve deel na parking Herperpoort
  • Toeristische dienst Maaseik

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.

Wandeling Maaseik, wandelen langs bezienswaardigheden Maaseik met wandelroute

In oppervlakte is de stadskern van Maaseik eerder beperkt, maar dit staat in schrille tegenstelling tot de veelheid aan historische gebouwen en objecten van groot belang die in dit aangename stadje te bewonderen zijn. Maaseik is de laatste jaren uitgegroeid tot een shoppingcentrum en weet ook belangrijke tentoonstellingen aan te trekken. Deze korte wandelroute laat je al deze aspecten zien en laat je ook genieten want je komt tweemaal langs het aangenaamste marktplein van Vlaanderen.

Je kan deze wandelroute ook uitbreiden met een fietsroute in de regio. Die fietsroute volgt de fietsknooppunten en is ongeveer 25 km lang. Dus best aangenaam om dit te combineren. Ze vertrekt vanop dezelfde gratis parking. Met deze fietsroute kom je langs het nabijgelegen mooie Aldeneik.

Maaseik stadswandeling

Gratis stadswandeling Maaseik downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-track Maaseik: we hebben de GPS-track (GPX) van deze wandelroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

169 ervaringen

- 6 mei 2024 - Guido Vanhees

Ik ben uitermate tevreden over de gedetailleerde uitleg en vriendelijkheid over de dame die ons als gids begeleid heeft bij de rondgang in het centrum van Maaseik. Iets om nooit te vergeten. Ik kom daarom ook nog terug naar Maaseik om te genieten, ook in Aldeneyck. Met vriendelijke groeten en nogmaals dank aan de gids en het personeel in het toeristenonthaal. Guido.

- 17 januari 2024 - ad van cleef

Heb gids aangevraagd voor een te houden reunie in mei om te bekijken wat mogelijk is in Maaseik. Tevens voor de fietsroutes in de zomer. Kan dus (nog) geen onderbouwde menig geven over de gids

- 4 december 2023 - Verlaenen Jan

We zijn zeer tevreden met de kaart voor de stadswandeling en de bijhorend informatie. Alvast bedankt hiervoor. We kijken ernaar uit om dit van 2024 te mogen ontvangen.

- 19 september 2023 - Veerle

Ik vind alle reisgidsen fantastisch dus ook de stadswandeling van Maaseik... de gidsen zijn zeer bruikbaar, degelijk, uitgekiend . Jk maak er reclame voor bij vrienden ook... met dank voor deze zeer duidelijke gidsen

- 7 september 2023 - Nancy De Peuter

Volledige info! Dankjewel!

Gratis stadswandeling Maaseik downloaden

Download fietsgids Limburg

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?