Waar overnachten in Zweeds-Lapland? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Waar overnachten in Zweeds-Lapland? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

8 februari 2024 in Zweden2 reacties

Tijdens je bezoek of rondreis aan Lapland, Noord-Zweden heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Noord-Zweden.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Icehotel (Jukkasjärvi)

Wil jij wel eens écht uniek overnachten? Misschien wel in een ijshotel? Dat kan in het Icehotel, gevestigd in Jukkasjärvi in het noorden van Zweden! Je hebt de keuze uit één van de verwarmde kamers of de originele kamers die volledig gemaakt zijn van ijs. De 'koude' kamers hebben een temperatuur van -5 tot -8 graden Celcius en bieden handgemaakte meubels van ijs, vervaardigd door internationale artiesten. Je slaapt in thermische slaapzakken op bedden bedekt met rendierhuiden. Brrr, koud! Maar ʼs Ochtends kan je genieten van de gedeelde sauna en jezelf terug opwarmen! Meer info en boeken

Vervelen zal je je niet want het gebied rond het Icehotel is populair voor winterse buitenactiviteiten, zoals een tocht op een honden- of rendierenslee of een sneeuwmobiel.Een koude, onvergetelijke, unieke ervaring! Meer info en boeken.

  1. Camp Ripan (Kiruna)

Camp Ripan is een familiebedrijf en dat gepassioneerd is over alles wat het noordelijkste deel van Zweden zo fantastisch maakt: de ontmoeting van de verschillende culturen en de majestueuze natuur. De kamers zijn zodanig ingericht dat ze een gevoel van puurheid en eenvoud uitstralen, wat de natuur, cultuur en sfeer van deze bergstad weerspiegelt.

Na een hele dag in de buitenlucht kan je ontspannen in de Aurora Spa waar je de activiteiten van de dag langzaam kan laten wegsmelten terwijl je geniet van een ontspannend saunabad, voetenbad of een verfrissende duik in het zwembad. Verwen jezelf ook met een avondje vol verrukkelijke culinaire gerechten met regionale verse producten. Meer info en boeken.

  1. SPiS Hotel & Hostel (Kiruna)

Liever lowbudget overnachten? Het moderne Spis Hotel & Hostel ligt op slechts 150 meter van Föreningsgatan, de hoofdstraat van Kiruna. Een tweesterrenhotel dat kamers ter beschikking stelt met alle nodige comfort. Sommige accommodaties bieden ook uitzicht op de tuin. Daarnaast kan je ook zeker terecht in het restaurant van het hotel, Mat & Dryck, om te genieten van culinaire hoogstandjes. Meer info en boeken.

  1. B&B Husky Lodge (Kiruna)

Ben jij een echte hondenliefhebber? Dan is dit de ideale verblijfplaats voor jou! Husky Lodge biedt accommodatie bij een husky hondenkennel in Kiruna, op 4 km van het centrum van Kiruna. Je overnacht in ruime kamers en je kan altijd gebruik maken van de gedeelde keuken en badkamer.

Maar wat dit verblijf echt zo'n aanrader maakt, is dat je kan hier volop kan genieten van het uitzicht op spelende honden in de tuin en de omringende natuur. Meer nog.. je kan tijd doorbrengen met de husky's en zelfs het personeel helpen met het voorbereiden van een uitstapje met de husky's. Er kunnen dan ook husky-safari's geregeld worden. Wat moet je nog meer hebben!? Meer info en boeken.

  1. Millestgården Eco lodge (Duved)

Overnacht in Millest Eco Lodge, een familiebedrijf dat gerund wordt door Fredrik Olsson en Maria Kölegård. Bij Millestgården komt gezondheid en welzijn op de eerste plaats en dat merk je ook! Er wordt veel waarde gehecht aan het serveren van lokale en biologische producten. Daarnaast bieden ze ruimte voor een actief buitenleven! Bij een verblijf in Millestgärden Eco lodge, doe je heel wat nieuwe energie op en het brengt ook mooie herinneringen met zich mee. Meer info en boeken.

  1. Elite Stadshotellet Luleå

Het Elite Stadshottelet Luleå ligt in de hoofdstraat van Luleå, Storgatan en biedt uitzicht over het Stadsparken en de noordelijke haven. Een prachtig gebouw in een prachtige omgeving! De kamers van het hotel zijn individueel ingericht en beschikken over een badkamers die zijn uitgerust in Italiaans marmer. Drink je 's avonds wel graag eens een glaasje? In de Engelse pub Bishop Arms is een verscheidenheid aan whisky's en bieren verkrijgbaar. Meer info en boeken.

  1. Amber Hotell (Luleå)

Dit centrale maar rustig gelegen hotel in Luleå wordt door een familie beheerd. Amber Hotell bevindt zich op 200 meter van de hoofdstraat Storgatan en is gevestigd in een gebouw uit het begin van de 20e eeuw, een mooie, witte opvallende gevel. Na een goede nachtrust kan je genieten van het populaire ontbijtbuffet dat bestaat uit o.a. huisgemaakte muesli en jam. Daarnaast biedt het hotel ook een kleine tuin en een terras met barbecuefaciliteiten en kan je fietsen en ski's huren om enkele activiteiten te ondernemen. Meer info en boeken.

  1. Hotell Södra Berget (Sundsvall)

Hotell Södra Berget ligt enkele meters boven de stad Sundsvall en biedt een fantastisch uitzicht. De moderne hotelkamers zijn ingericht naar alle comfort en sommige kamers hebben een eigen sauna en bieden een indrukwekkend uitzicht op de stad. Graag even ontspannen? Tot de spafaciliteiten behoren vier(!) zwembaden, een sauna en een ontspanningsruimte met een open haard.

In het restaurant geniet je van een heerlijk à la carte menu dat voor ieder wat wils heeft en waar je kan genieten van een adembenemend uitzicht over Sundsvall en de kust. Meer info en boeken.

  1. First Hotel Strand (Sundsvall)

In de historische wijk van Sundsvall, tegenover Casino Cosmopol ligt het First Hotel Strand. De kamers van het hotel zijn gevestigd in 2 gebouwen, een met een traditioneel maritiem thema en een met een modernere inrichting. Daarnaast hebben alle kamers ook houten vloeren wat zorgt voor een warm gevoel. 's Morgens geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet en na een avontuurlijke dag, kan je ontspannen in de sauna. Meer info en boeken.

  1. Holiday Club (Åre)

Holiday Club Åre ligt midden in het skigebied van Åre. Dit resort biedt ruime kamers of appartementen met uitzicht op de berg Åreskuten of het meer van Åre. Wat het hotel zo bijzonder maakt is het grote zwembadcomplex met maar liefst acht zwembaden en een waterglijbaan van 67 meter. Tegen een toeslag kan je ook gebruikmaken van de Season Sauna en zes andere sauna‘s, waaronder een ijssauna. Genoeg gerelaxt? Dan kan je jezelf even laten gaan op de bowlingbaan of minigolfbaan.

Ook is dit verblijf een streling voor de tong! In het Grow restaurant nemen ze je mee op een culinaire reis met seizoensgebonden gerechten. Meer info en boeken.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 22 maart 2023 - G

Deze zomer naar Scandinavië, waar wij de route van Geert zullen volgen

- 14 maart 2023 - G Hofstra

Veel informatie die wij goed kunnen gebruiken bij onze reis naar Lapland deze zomer

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?