7 top bezienswaardigheden in Freudenstadt: wat zien & doen tijdens je bezoek?

Koop de volledige reisgids voor € 10

7 top bezienswaardigheden in Freudenstadt: wat zien & doen tijdens je bezoek?

24 mei 2024 in Zwarte Woud2 reacties

Ontdek de mooiste highlights en bezienswaardigheden in Freudenstadt + verblijftips

Freudenstadt, beroemd als luchtkuuroord vanwege de zuivere lucht, ligt op een hoog plateau aan de oostelijke rand van het Zwarte Woud. In de loop der jaren zijn hier veel beroemdheden langsgekomen om hun gezondheid te verbeteren, waaronder Koning George V, de koningin van Zweden, John D. Rockerfeller en Mark Twain. Het is en blijft een zeer populaire vakantiebestemming voor zowel Duitsers als buitenlandse toeristen.

Benieuwd naar wat je mag verwachten van je bezoek? Ontdek de mooiste bezienswaardigheden in Freudenstadt.

Inhoud artikel

  1. De Markt van Freudenstadt

De markt van Freudenstadt is naar verluidt de grootste van Duitsland. Het plein is zo groot als maar liefst zes voetbalvelden. Toen Freudenstadt in 1599 door hertog Frederik van Württemberg werd gesticht, werd het stadsplan ontworpen door architect Heinrich Schickhardt. Hij ontwierp de stad als het bordspel bekend als het Molenspel (Nine Men’s Morris).

Oorspronkelijk was het de bedoeling om in het hart van de stad een groot woonpaleis te plaatsen, maar toen de hertog in 1608 overleed, werden de plannen niet gerealiseerd en bleef de grote centrale ruimte leeg. Er werden daarop fonteinen in het midden van het plein neergepoot en je vindt er gebieden met bomen en andere beplantingen.

Onze tip: Wil je niets missen tijdens je verblijf in de stad? Download dan zeker onze stadswandeling door Freudenstadt langs dé mooiste bezienswaardigheden van de stad.
  1. Stadtkirche van Freudenstadt

Het aangename marktplein wordt geflankeerd door enkele van de belangrijkste gebouwen van de stad. In het zuiden ligt de Evangelisch-Lutherse kerk, met haar torens met groene daken. Die kerk, bekend als de Stadtkirche, werd gebouwd tussen 1601 en 1608.

REISGIDS: Wil je graag nog meer te weten komen over deze prachtige regio? Download je reisgids Zwarte Woud en ontdek dé mooiste plekjes en bezienswaardigheden in het Zwarte Woud.

  1. Stadhuis van Freudenstadt

Aan de oostkant van het plein staat het stadhuis, waarin een stadsmuseum is ondergebracht. Die gebouwen complementeren de prachtige arcaden rond het plein uitstekend. In het stadsmuseum kom je meer te weten over de geschiedenis van de stad.

  1. Wochenmarkt

Achter het stadsmuseum bevindt zich een pleintje dat gebruikt wordt voor de Wochenmarkt, de wekelijkse markt. Hoewel het pleintje vrij klein is, is het een goede plek om lokale producten te kopen en de lokale boeren en ondernemers te steunen. Vlakbij vind je ook een monument van Neptunus en de Historische Brunnenlage, een fontein die dateert uit de 18e eeuw.

  1. Reichstraße

De Reichstraße is een levendige straat waar de tafels uit de cafés en restaurants op straat uitpuilen. Het is de ideale plek om even uit te rusten en een tafeltje uit te kiezen en de lokale lekkernijen te proeven.

VERBLIJFTIP: Hotel Krone is gelegen aan de Marktplatz, in het centrum van Freudenstadt en biedt ruime kamers die klassiek zijn ingericht. Meer info en boeken.

  1. Herzog-Friedrich Turm

De Herzog-Friedrich Turm is een historische toren die je gratis kan beklimmen. Waarom je dat zou doen? Om van het prachtige uitzicht op Freudenstadt en de omgeving te genieten! De toren is zo'n 25 meter hoog en bevindt zich op de Kienberg.

  1. Grand Hotel Waldlust

Het Grand Hotel Waldlust werd in 1902 gebouwd voor de hotelier Ernst Luz. Na de opening trok het Grand Hotel aristocraten, koningshuizen en filmsterren zoals Mary Pickford en Douglas Fairbanks. Dit luxueuze hotel werd gebouwd volgens de plannen van Wilhelm Vittali uit Baden-Baden, die een reputatie had opgebouwd als specialist in kuur- en hotelgebouwen.

Het hotel beleefde zijn hoogdagen onder eigenares Adele B, die in 1949 in haar kamer werd vermoord. Sinds de jaren zestig zijn er meldingen van mysterieuze gebeurtenissen en sommigen zeggen dat haar geest rondwaart in dit oude hotel, dat sinds 2005 niet meer in gebruik is. Een plaatselijke groep bewaart het Grand Hotel Waldlust en zijn geschiedenis en biedt er rondleidingen aan. Het hotel wordt vaak gebruikt als decor in films en tv-producties. Een livestream vanuit het hotel in 2020 genaamd Horror Camp was zeer populair in Duitstalige landen.

  1. Waar ligt Freudenstadt?

Het stadje Freudenstadt telt zo'n 23.000 inwonders en ligt in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg op een hoogte van zo'n 730 meter.

  1. Waar overnachten in Freudenstadt?

Voor je bezoek aan Freudenstadt, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels in Freudenstadt online bekijken.

  1. Download onze gratis reisgids Zwarte Woud

Ontdek het Zwarte Woud met onze gratis reisgids. Deze bevat een complete rondreis door het Zwarte Woud en brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlight. Koop onze reisgids Zwarte Woud met een volledig uitgestippelde route langs alle bezienswaardigheden (+ gps-coördinaten). Eerst uitproberen? Download dan je gratis preview reisgids Zwarte Woud.

Zwarte Woud

Gratis reisgids Zwarte Woud downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 3 juni 2024 - Christiane De Caluwé

Zeer interessant en duidelijke gids, gemakkelijk te raadplegen

- 20 april 2024 - Veermeer Edwin

Zeer goede documentatie + plannen wandelroutes voor ons verblijf in deze omgeving .

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?