Waar overnachten in Wales? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Koop de volledige reisgids voor € 10

Waar overnachten in Wales? 10 x goedkoop tot luxe (update 2024)

Tijdens je bezoek of rondreis door Wales heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Wales!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Maltsters (Cardiff)

Aan de de noord-westelijke rand van Cardiff, in het dorpje Llandaf, ligt de gerenoveerde herberg Maltsters. Overnachten doe je in één van de ruime kamers , je kan hier altijd genieten van diverse Real Ales en klassieke pubmaaltijden!

Weetje: Maltsters is wellicht de oudste pub met een vergunning in Cardiff. Er staat al vanaf 1310 een gebouw op dezelfde locatie. Meer info en boeken.

  1. Pontcanna Inn (Cardiff)

Pontcanna Inn, gelegen in Cardiff, biedt prachtige kamers in boetiekstijl. Beneden is er een gezellige bar en lounge met fantastische terrassen aan de voor- en achterkant van de pub. De getalenteerde chef-koks serveren een verleidelijk menu van stevig en gezond eten en als je dorst hebt, kan je altijd proeven van het assortiment ambachtelijke bieren, cider, wijnen, cocktails en sterke drank. Wat ook zo gezellig is aan de Pontcanna Inn, is dat ze vaak een barbecue houden om buiten gezellig van te genieten. Bier, barbecue en top-gezelschap, wat heb je meer nodig? Meer info en boeken.

  1. The Priory Hotel (Newport)

Klassiek van buiten, modern van binnen in het hart van de historische stad Caerleon, is het Prioriy Hotel gevestigd. De Priorij dateert uit 1180 en heeft een fascinerende geschiedenis, rijk aan de cultuur van Wales. Veel van de traditionele kamers van The Priory Hotel beschikken over originele historische elementen waarbij een echt geweldige nachtrust gegarandeerd wordt! Een echt plaatje om te overnachten! Meer info en boeken.

  1. Rhosson Chapel Cottage (St. Davids)

Rhosson Chapel is een prachtige verbouwde voormalige kapel uit de jaren 1800, gelegen aan de adembenemende kustlijn van Pembrokeshire, op slechts enkele minuten van schilderachtige kustwandelingen en op slechts anderhalve mijl afstand van de kleinste stad van het Verenigd Koninkrijk, St David's. En 's avonds kan je genieten van het verre uitzicht, terwijl u de zon ziet ondergaan vanuit de luxe hot tub. Perfect voor een heerlijk ontspannen vakantie en een ideale uitvalsbasis om het schiereiland St Davids en zijn beschutte baaien te verkennen. Meer info en boeken.

  1. Cross Foxes - Bar Grill Rooms (Dolgellau)

Het Cross Foxes is een onlangs gerenoveerd monumentaal pand dat luxueuze kamers biedt met uitzicht op het idyllische Snowdonia. De kamers van dit 5-sterrenhotel zijn uitgerust met moderne voorzieningen met historische elementen zoals stenen muren, houten balken en rieten meubels. De moderne eigen badkamer is voorzien van luxe toiletartikelen en een grote regendouche.

Het Cross Foxes ligt aan de voet van de berg Cadair Idris, waardoor de gasten van het hotel kunnen profiteren van fantastische wandel- en fietspaden door het landschap van het Nationaal Park Snowdonia. Een uitzonderlijke locatie! Deze accommodatie werd door Visit Wales beoordeeld als 'Goud' (uitzonderlijk) en erkend door de Good Pub Guide. Meer info en boeken.

  1. Aberdunant Hall Country Hotel (Porthmadog)

Aberdunant Hall Country Hotel is gevestigd in een 17e-eeuws gebouw in Snowdonia National Park. Het bevindt zich in een groot bos in een idyllisch, chique vakantiehuispark.En vervelen doe je hier niet! Het terrein van Aberdunant bevat natuurpaden, boswandelingen, een rustige omgeving en watervallen, waardoor het de ideale achtergrond vormt voor een van de belangrijkste vakantiebestemmingen van Wales. Tijdens je verblijf kan je kiezen of je wil overnachten in een stacaravan, een lodge of het 4-sterren boetiekhotel. Meer info en boeken.

  1. Pension Dolgun Uchaf (Dolgellau)

B&B Dolgun Uchaf ligt in het hart van het Snowdonia National Park en ligt net aan de rand van Dolgellau. Vanop het terras heb je het hele jaar door een adembenemend uitzicht op op de berg Cader Idris. Voor een ontspannende vakantie ben je hier aan het juiste adres.. een dagje sightseeing in de historische marktstad Dolgellau, bezoeken van lokale attracties zoals de Tal y llyn Railway of Snowdonia Castles, machtige middeleeuwse kastelen en onthullende industriële overblijfselen. Er is hier een rijke cultuur en erfgoed ontstaan die vandaag de dag nog springlevend is. Meer info en boeken.

  1. The King's Head Wetherspoon (Monmouth)

The King's Head Wetherspoon ligt in Monmouth, op 5 km van Monmouth Castleis. Het hotel is een monumentaal pand dat oorspronkelijk een 17e-eeuws koetshuis was. De dag van vandaag zorgen ze voor alle comfort die je nodig hebt én voor een onvergetelijk verblijf aan het historische stadje Monmouth. Meer info en boeken.

  1. The Erskine Arms (Conwy)

The Erskine Arms biedt accommodatie in een voormalige Georgiaanse herberg, op 5 minuten wandelen van het centrum van Conwy. Je overnacht in ruime kamers, modern ingericht met elk hun unieke identiteit. Geniet van de lokale menu waarbij de gerechten allemaal vers bereid worden door de getalenteerde chef-koks. Of hou een korte stop voor een lekker biertje in de traditionele pub met z'n oude zware houten meubels, lederen fauteuils en open haarden.. Gezellig toch! Meer info en boeken.

  1. The Cabins Conwy (Conwy)

Graag eens overnachten in de volle natuur met alleen maar rust om je heen? Dat kan in de chalets van Cabins Conwy. De chalets liggen in het stadje Conwy, regio Gwynedd. Er zijn twee gezellige hutten die beide vernoemd zijn naar twee van de bergtoppen die de hutten bewaken: Tal y Fan en Pen y Gaer. Elke hut is voorzien van alle nodige faciliteiten en ook elektrische kachels met vlammeneffect die zorgen voor dat extra tikkeltje sfeer op kille avonden.

Maak je graag een leuke wandeling? De bos- en wilde weidewandelingen slingeren zich een weg door de hutten en langs de rivier de Henryd, waar je geheime plekken kunt vinden voor rustige momenten. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids Wales & the Cotswolds en mis niets

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Wales en the Cotswolds? Goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Wales en the Cotswolds met 120 bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten) en een uitgestippelde rondreis. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Wales en the Cotswolds.

Wales & the Cotswolds

Gratis reisgids Wales downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?