Mercati di Rialto markt in Venetië bezoeken? Alle tips en info + hoe bereiken?

Volledige reisgids kopen voor € 5

Mercati di Rialto markt in Venetië bezoeken? Alle tips en info + hoe bereiken?

28 maart 2022 in Venetië0 reacties

Bezoek de belangrijkste markt van Venetië met de bekende overdekte hallen van de Mercato al Pesce

Als je in Venetië bent en je wil eens zien hoe het er op een echte zuiderse markt aan toegaat, moet je zeker de Mercati di Rialto eens bezoeken. Dit is de beroemde markt in de buurt van de Rialtobrug in Venetië. De markt is vooral bekend van de verse vis die je in de Mercato al Pesce al Minute kunt vinden. Een reeks overdekte hallen vol net gevangen vis uit de nabijgelegen lagune.

Uiteraard kan je er ook terecht voor groenten, fruit, specerijen, vlees en tal van andere producten. Als je de authentieke smaken van de regio Veneto wil ontdekken, moet je hier zijn. Bovendien kan je de markt combineren met een passage langs de Rialtobrug en een boottocht op het Canal Grande. Ideaal om er een leuke dag van te maken dus.

Combineer je bezoek aan de Mercati di Rialto met een rondvaart op het Canal Grande

Wil je voor of na je bezoek aan de markt graag het Canal Grande verkennen, dan is erover varen natuurlijk de beste manier om de bezienswaardigheden en bruggen langs het kanaal te verkennen.

  • Boek je ticket voor de waterbus of Vaporetto, dit is het openbaar vervoer in Venetië. Je kan 75 minuten meevaren met de boot voor € 10,50. Gedurende 45 minuten vaar je met de vaporetto lijn 1 het kanaal af, startpunt is Piazzale Roma. Neem een plekje achteraan de boot en geniet van je vaart richting San Marco plein (of omgekeerd). Boek je ticket hier online.

  • Wie het liever iets romantischer doet kan een gedeelde gondelvaart op het Canal Grande boeken, reken op een € 25 voor een gondelvaart van 30 à 50 minuten met toelichting van de gondelier. Boek je gondelvaart hier online.

  • Je kan er ook voor kiezen om met een boottocht met een motorboot over het Canal Grande gedurende 1 uur. Je krijgt toelichting door een gids over de verschillende gebouwen die je onderweg tegenkomt langs het Canal Grande. Boek je boottocht op Canal Grande hier.

Inhoud artikel

  1. Geschiedenis van de Mercati di Rialto

De Mercati di Rialto is de grootste markt van Venetië. Het is zowat de oerlocatie in de stad als het op handel aankomt. Volgens historische documentatie zou hier reeds in de 11e eeuw al een markt zijn geweest op dezelfde plek. In de architectuur zie je dat wel niet langer terug, de meeste huidige marktgebouwen dateren van de 16e eeuw.

Vroeger waren er vooral goudsmeden en stoffenhandelaars te vinden, vandaag gaat het vooral om voedingswaren, met de verse vis als belangrijkste koopwaar.
  1. De overdekte hallen van de Pescheria

De markt van Rialto is vooral bekend van de Pescheria, een vismarkt in neogotische overdekte markthallen nabij het Canal Grande. De plaatselijke vissers droppen hun verse vis die ze in de lagune van Venetië hebben gevangen letterlijk ’s morgens vroeg in de hallen. Verser kan je het eigenlijk niet vinden.

  1. Wanneer kan je de Mercati di Rialto bezoeken?

  • De markt is van maandag tot en met zaterdag open vanaf 7u30 in de ochtend tot 12u. Alleen op zondag is er geen markt. De overdekte vismarkt is niet open op maandag.
  • De locals gaan eigenlijk vooral in de vroege ochtend naar de markt om de toestroom van toeristen voor te zijn. Dus als je vroeg uit de veren bent, zie je er zeker een stukje authtentiek Venetië. En het spreekt vanzelf dat je ’s morgens ook de beste slagen kunt doen bij de overdekte vismarkt als je iets zou willen kopen.
  • Wat later in de voormiddag komen de toeristen, zeker in het hoogseizoen, massaal toe. Dan kan het dus zeer druk beginnen worden op de Mercati di Rialto.
  • Als je niet zo van drukte houdt, kan je dus beter voor pakweg 10 uur 's morgens de markt bezoeken.

REISGIDS: Wil je graag zoveel mogelijk zien tijdens je citytrip in Venetië? Download dan zeker onze reisgids Venetië en geniet ten volle van je verblijf.

  1. Hoe bereik je Mercati di Rialto?

Je vindt de markt in de wijk San Polo. Je kan het beste op zoek gaan naar de hoofdstraat: Campo de la Pescaria. Van daaruit kan je de verschillende delen van de markt bezoeken. Hieronder zie je alvast de ligging van Mercato di Rialto op de kaart.

  1. Hoe de Mercati di Rialto bereiken?

6.1 Met de vaporetto

De waterbus is wellicht de makkelijkste manier om je door de stad te verplaatsen. Wanneer je zoals de meeste mensen toekomt in het Santa Lucia station van Venetië, kan je daar Lijn 1 van de Vaporetto nemen om de 15 minuten.

Je kan vervolgens afstappen aan de halte Rialto Mercato op het Canal Grande. Zo kom je direct vlakbij de markthallen uit. Boek hier je tickets voor de Vaporetto online.

6.2 Te voet

Liever te voet gaan? Dan ben je vanaf het station wel even bezig. De kortste weg is een wandeling van 1,5 kilometer door de wirwar van straatjes in de binnenstad. Een gouden tip: zet zeker je wandel-GPS aan om op het goede pad te blijven, want je kan makkelijk verdwalen in Venetië.

  1. Bewonder de Rialtobrug vanop een bootje op de Canal Grande

Wanneer je naar de markt gaat, ben je vlakbij het belangrijkste kanaal van Venetië Canal Grande én de bekende Rialtobrug. Ideaal dus om dat allemaal te combineren.

Zin in een mooie gondelvaart op het Canal Grande? Boek hier je tickets vooraf online

Wil je ook graag de bekende Rialtobrug bezoeken? Lees alle info in ons artikel.

  1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

  • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
  • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
  • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
  • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
  1. Filmpje: prachtige beelden van Venetië

Dit filmpje geeft met de hulp van indrukwekkende luchtbeelden de schoonheid van Venetië weer. Bekijk het korte filmpje om de smaak helemaal te pakken te krijgen. Om de romantische stad te verkennen, zal je natuurlijk zelf naar Venetië moeten reizen!

  1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?