Campanile di San Marco bezoeken: Alle info over je bezoek aan de Campanile van Venetië

Volledige reisgids kopen voor € 5

Campanile di San Marco bezoeken: Alle info over je bezoek aan de Campanile van Venetië

19 maart 2022 in Venetië0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan Campanile di San Marco

De Campanile di San Marco, de klokkentoren van Venetië, is een van de meest emblematische gebouwen van de stad. De Campanile is net geen 100 meter hoog en biedt een onevenaarbaar uitzicht op Venetië. Daarvoor hoef je overigens geen trappen te beklimmen, je gaat gewoon met de lift naar boven.

Ontdek hier alles over je bezoek aan Campanile di San Marco.

Inhoud artikel

 1. Geschiedenis van de Campanile di San Marco

De Campanile di San Marco draagt een lange en turbulente geschiedenis met zich mee. De oorspronkelijke Campanile werd in 1173 voltooid en diende als een vuurtoren. In de 16e eeuw kreeg de Campanile een grote renovatie en daarmee ook zijn huidige hoogte en uiterlijk. Het opvallende groene dak en de klok stammen uit die periode.

In 1902 sloeg het noodlot echter toe. Men probeerde een lift te installeren in de Campanile om bezoekers naar het uitkijkplatform te kunnen brengen, maar de toren stortte in. Ook de inkomhal werd verwoest. Het duurde 9 jaar om de toren herop te bouwen. Deze keer werd een betonnen geraamte in de toren verwerkt om te verzekeren dat de Campanile nog heel lang op het San Marcoplein kan pronken.

STADSWANDELING: Met onze stadswandeling door Venetië kom je alvast langs het Gallerie Dell’Accademia en veel meer andere topbezienswaardigheden in Venetië.

 1. De indrukwekkende buitenkant van Campanile di San Marco

De Campanile van Venetië, wat klokkentoren betekent, torent uit boven het San Marcoplein. De toren is 98,5 meter hoog. De hele Campanile werd opgetrokken uit bakstenen die een warme, roodoranje kleur hebben. Vooral de bovenkant van de toren trekt de aandacht. Je ziet er witte bogen en daarbovenop het groene dak. Helemaal bovenaan prijkt een vergulde windvaan die de aartsengel Gabriel voorstelt.

Om de toren te beklimmen, wandel je door een marmeren hal die de Loggetta del Sansovino genoemd wordt. Je ziet er bronzen beelden staan van de Romeinse goden Apollo, Mercurius, Minerva en Pax. Bovenaan de toren bevindt zich een klokkenkamer waarin vijf klokken hangen. Die kan je zien wanneer je de Campanile beklimt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over Venetië.

 1. Een prachtig uitzicht over Venetië

De belangrijkste reden om de Campanile van Venetië te bezoeken, is natuurlijk het onklopbare uitzicht. Op geen enkele andere plek in Venetië kan je de stad zo goed bewonderen als vanuit de klokkentoren. Het was een van onze favoriete activiteiten tijdens ons bezoek aan Venetië.

Vanop de top zie je de pittoreske Venetiaanse kanalen, de eeuwenoude daken van de stadspaleizen, de gondels en de andere boten en ook de vijf koepels van de San Marcobasiliek vlak naast de Campanile.

Vroeger bevond zich in de Campanile een lange, spiraalvormige gang die helemaal naar de klokken leidde. Zo konden edellieden met paard en koets naar boven. Vandaag kan je gelukkig met een lift naar de top om van het uitzicht te genieten. Je hoeft dus geen honderden trappen te trotseren. Dat is mooi meegenomen wanneer je de rest van de dag door Venetië slentert!

 1. Praktische info voor je bezoek aan Campanile di San Marco

 • De Campanile van Venetië kan je moeilijk missen wanneer je door Venetië wandelt. Je ziet de toren al van ver boven de stad uitsteken. De Campanile staat op het San Marcoplein, vlak naast de San Marcobasiliek.
 • Openingsuren: De Campanile van Venetië is iedere dag geopend voor bezoekers. Je kan de klokkentoren beklimmen van 9u tot 19u50.
 • Tickets: Je kan enkel tickets ter plaatse kopen om de Campanile te beklimmen. Vooraf online reserveren is niet mogelijk.
 1. Waar overnachten in Venetië?

Ben je nog op zoek naar een aangename verblijfplaats voor je vakantie in Venetië? Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of bekijk meteen het volledige aanbod hotels in Venetië.

 • Venetië: Het 4-sterren Hotel Rialto ligt tegenover de Rialtobrug en biedt kamers aan met een traditioneel Venetiaanse inrichting. Begin je dag op een onvergetelijke manier door buiten op het terras te eten, met een briljant uitzicht op het Canal Grande. Meer info en boeken.
 • Venetië: Genieten van een drankje op terras in hartje Venetië? Bij B&B Ca' San Rocco kan dat! Deze charmante accommodatie is omringd door planten en tuinen: de perfecte plek voor natuurliefhebbers om te ontspannen. Meer info en boeken.
 • Lido: Wandel langs het uitgestrekte strand van het eiland Lido en rust nadien lekker uit in het historische Hotel Byron. Je kan genieten van de schoonheid van de nabijgelegen Venetiaanse lagune, of volledig ontspannen in de smaakvol ingerichte kamers met uitzicht op het terras in de tuin. Meer info en boeken.
 • Burano: Wil je graag op het eiland overnachten? Boek dan een verblijf in het vakantiehuis Night Galleria - bed & art gevestigd in een van de gekleurde huisjes. De accommodatie biedt ook uitzicht op de lagune van Venetië. Meer info en boeken.
 1. Download je gratis stadswandeling Venetië

Citytrip naar Venetië? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Venetië. Ideaal om Venetië volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Venetië met volledig uitgewerkte stadswandeling + 35 highlights en heel wat verborgen pareltjes (én GPS coördinaten)! Eerst uitproberen? Download zeker ook de gratis preview stadsgids Venetië en ga op pad!

Venetië

Gratis reisgids Venetië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?