Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: Onze beproefde tips !

Zo maak je wandelen voor kinderen leuk: Onze beproefde tips !

17 december 2021 in Reisinfo0 reacties

“Mama, zijn we er al?”, “Papa, ik wil niet meer, kun je mij dragen?”. Is dit herkenbaar voor je? Wij zelf vinden wandelen vaak leuk, ontspannend en kunnen genieten van de mooie omgeving, maar onze lieve kleine gezinsleden denken daar vaak anders over. Terwijl het ook amusant kan zijn voor kinderen om te wandelen. Wil je weten hoe? Lees dan snel verder, want wij hebben handige tips voor je op een rij gezet hoe je wandelen voor kinderen leuk kan maken.

Laat hun verbeelding de vrij loop, maak het spannend

Schatten zoeken

Je kunt kinderen niet blijer maken dan met het zoeken van een schat. Ze hebben niet door dat jullie aan het wandelen zijn, want ze zijn veel te druk bezig met de zoektocht. Het schat zoeken kan je met geocaching doen. Wat je moet doen is eerst de app downloaden. Zoek dan naar speciale kindercaches, die zijn namelijk het leukst voor het hele gezin.

Samen zoeken jullie via GPS- coördinaten de desbetreffende schat. Hebben jullie de schat gevonden, hoera! Jullie mogen iets uit de schatkist meenemen en zelf leggen jullie er ook iets in voor de volgende schatzoeker.

Verzamel de mooiste spulletjes

Is je kind gek op knutselen of nieuwsgierig naar alle beestjes in het bos? Hou dan een verzamelwandeltocht. Neem een zak mee waar alles in kan worden bewaard en ga op speurtocht naar mooie spulletjes in het bos om later mee te kunnen knutselen. Zo kunnen jullie van dennenappels met houten prikkers spinnetjes maken. Of neem een vergrootglas mee en ontdek welke kleine dieren er tussen de bladeren op de grond leven. Bekijk ook ons overzicht aan wandelzoektochten.

Wandelen op blote voeten

In Nationaal Park Hoge Kempen, ligt een aangelegd parcours van bijna 2 kilometer waarbij je met het gezin op blote voeten overheen wandelen. Op het blotevoetenpad loop je over boomsnippers, gras, hout, water en leem. Sta bij elk stukje even stil om te vragen aan je kinderen hoe het pad aanvoelt; doet het pijn aan de voetjes, voelt het fijn, koud, warm of kriebelt het? Word bewust van het gevoel. En er is ook een bijencentrum, een insectencentrum, een vlinderserre en compost demopark, dus genoeg te zien en beleven.

TIP: Ontdek hier ons artikel met de leukste blotevoet paden van België

Speciale kinderwandelingen

Overal in België zijn er leuke kinderwandelingen te vinden. Zo kun je Brussel het ‘Kunstberg- familieparcours’ volgen, in het Houthultse Vrijbos een gezinszoektocht ‘Vrijbos op stelten’ doen, ga in Mechelen met het wandelboekje ‘Van arend tot zwaluw’ langs de historische gebouwen en ontdek dankzij de dieren in het boekje alles wat jullie moeten weten over de bijzondere plekjes. En in Lommel kun je naar he Kabouterdorp lopen, de route wordt jullie aangewezen door de kaboutermutjes.

Zorg tijdens het wandelen dat de kinderen goede schoenen dragen, neem iets lekker mee en wat te drinken. En wat dacht je van een lekker ijsje als beloning aan het einde van de wandeling?

Hopelijk krijg je dankzij deze ideeën je kinderen aan het wandelen. Ben je nog op zoek naar een leuke vakantiepark waar er genoeg te beleven is voor kinderen en jullie kunnen wandelen? Neem dan een kijkje op BungalowSpecials.

Dit artikel is in samenwerking tot stand gekomen met BungalowSpecials

Extra: Download je gratis ebook met spelletjes en puzzels

Wil je ook onze leuke spelletjes, puzzels en raadsels voor in de wagen? Dan hebben wij het ideale e-book voor jou. Je ontvangt meer dan 25 leuke kleurplaten, raadsels en puzzels voor op de achterbank. Samen met tal van tips en bijzondere spelletjes. Download je gratis spelletjesboek voor in de wagen.

Spelletjesboek voor in de auto

Gratis spelletjesgids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?