Rondreis in Oeganda: praktische informatie en reisgids

Volledige gids kopen voor € 10

Rondreis in Oeganda: praktische informatie en reisgids

8 mei 2024 in Reisinfo0 reacties

Dit Oost-Afrikaanse land biedt een unieke combinatie van adembenemende natuurlijke schoonheid en rijke biodiversiteit. Dit gaat van de mistige bergen waar berggorilla's vrij rondlopen tot de uitgestrekte savannes die zijn bezaaid met wild. Tijdens je rondreis zal je kennismaken met de warme gastvrijheid van de lokale bevolking, de complexe geschiedenis en de culinaire diversiteit van het land.

Inhoud artikel

  1. Vliegen naar Oeganda

Als je een rondreis door Oeganda plant, is vliegen vanaf de luchthaven van Zaventem ideaal. Het gaat om een vlucht met een tussenstop in Rwanda, met als eindbestemming de luchthaven van Entebbe. Zaventem is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Een bijzonder handige optie is Flibco.com. Deze shuttledienst biedt directe verbindingen vanuit grote Belgische steden, waaronder Antwerpen.

De Flibco.com-bussen zijn uitgerust met comfortabele zitplaatsen, gratis wifi en USB-aansluitingen, wat zorgt voor een ontspannen start van je reis naar Oeganda. Bovendien zijn deze shuttlebusdiensten erg goedkoop. Voor de bus Antwerpen Charleroi Airport gaat het bijvoorbeeld om € 19,99 en voor slechts € 9,99 brengt de bus je al van Antwerpen naar de luchthaven van Zaventem.

  1. Bezienswaardigheden bij je rondreis in Oeganda

Tijdens een rondreis in Oeganda mag je enkele adembenemende natuurwonderen zeker niet overslaan. Begin je avontuur bijvoorbeeld bij Murchison Falls National Park. Het is hier dat de krachtige watervallen en de rijke fauna, waaronder olifanten en nijlpaarden, je zullen verbazen. Vervolg je reis naar Kibale Forest, dat bekendstaat als de beste plek ter wereld om chimpansees in het wild te zien. Een andere unieke ervaring is de Salt Lake tour in Katwe, waar je kunt zien hoe zout op traditionele wijze wordt gewonnen.

Queen Elizabeth National Park biedt dan weer een gevarieerd landschap van savannes en wetlands, ideaal voor safari's waarbij je leeuwen en tal van vogelsoorten kunt spotten. Voor wie graag gorilla’s in hun natuurlijke habitat wil observeren, is Bwindi Impenetrable Forest dan weer de place to be. Sluit je reis af met ontspanning aan het schilderachtige Lake Bunyonyi. Hier vind je het Birdnest Resort, een prachtig hotel dat door een Belg is opgericht.

  1. Oog in oog met gorilla's en chimpansees

Het ontmoeten van gorilla's en chimpansees is een onvergetelijke ervaring, maar het vereist goede voorbereiding en respect voor de natuurlijke habitat van deze indrukwekkende dieren. Voor beide activiteiten moet je over een permit beschikken die op voorhand aan te vragen is. Zo'n permit voor het zien van gorilla's in het Bwindi Impenetrable Forest is te verkrijgen vanaf 750 dollar. Dit is een aanzienlijke investering, maar weet wel dat je op deze manier bijdraagt aan het behoud en de bescherming van deze bedreigde dieren.

Deelnemers aan deze tochten moeten avontuurlijk zijn ingesteld en over een goede fysieke conditie beschikken, aangezien de tochten door dicht en soms uitdagend terrein gaan. Er zijn strikte regels over hoe dicht je bij de dieren mag komen en hoe je je moet gedragen.

  1. Zelf rijden of een chauffeur regelen?

Het is mogelijk om een auto te huren en het land op eigen tempo te verkennen. Het is wel belangrijk om te weten dat men er aan de linkerkant van de weg rijdt, wat voor sommige reizigers al een uitdaging kan zijn. Bovendien zijn de wegen in Oeganda vaak in slechte staat, met onverharde wegen die moeilijk begaanbaar kunnen zijn. Vooral tijdens het regenseizoen is rijden in Oeganda een uitdaging.

Over het algemeen is het aan te raden om een ervaren chauffeur in te huren. Dit kun je het beste vooraf regelen via gespecialiseerde reisbureaus die ervaring hebben met rondreizen in Oeganda. Zij kennen de beste routes en betrouwbare chauffeurs die je veilig van punt A naar B kunnen brengen. Voorbeelden van zulke gespecialiseerde bureaus zijn Elizabeth Tours in België en Matoke Tours in Nederland.

  1. Extra: Maak mooiere foto's met onze smartphone gids

Wil jij ook originele foto's maken met je smartphone? Download onze smartphone fotografie gids.
75 tips om de beste foto's te maken met je telefoon. Een overzicht van de beste foto Apps, inspiratie, instellingen, nabewerken en backups maken, ... het staat allemaal in deze handige gids.

Smartphone fotografie

Gratis reisgids smartphonegids downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?