Parkeren op de luchthaven Keulen-Bonn: Prijzen, info + gratis alternatieven

Volledige reisgids kopen voor € 10

Parkeren op de luchthaven Keulen-Bonn: Prijzen, info + gratis alternatieven

25 januari 2023 in Reisinfo0 reacties

Cologne Bonn Airport, of in het Nederlands de luchthaven Keulen-Bonn, licht tamelijk dicht bij de grens met België en Nederland. De luchthaven is daarom ook populair bij Belgen en Nederlanders. Je kan de luchthaven Keulen-Bonn uitstekend met de auto bereiken en er liggen op en rond de luchthaven van Keulen-Bonn ook heel wat parkings waar je je auto veilig kan achterlaten. De parkings op de Cologne Bonn Airport alleen bieden al plaats aan ruim 12 500 auto’s.

Hieronder geven we je een overzicht van alle parkeermogelijkheden op de luchthaven Keulen-Bonn.

Inhoud artikel

Het is aan te raden om voor je reis je parkeerplek te reserveren zodat je zeker bent van je plaatsje. Voor veel parkings is het zelfs verplicht om vooraf te reserveren en het is vaak ook goedkoper.
 1. Op de luchthaven parkeren

Iemand afzetten of ophalen (terminal 1 en 2)

Je kan voor beide terminals kort parkeren om iemand af te zetten of op te halen. Voor de eerste tien minuten betaal je 1,50 euro, maar daarna lopen de prijzen snel op. Je betaalt 5 euro voor een kwartier, 12 euro voor een half uur en 24 euro voor 2 uur parkeren. Parkeer hier dus enkel als je niet zal hoeven wachten!

Parking P1 (terminal 1)

Bij terminal 1 kan je parkeren bij de P1-parkeerplaats. Je kan vandaar ook snel naar terminal 2 wandelen. Er is op de P1-parking plaats voor 1120 auto’s. Parkeren kost hier 4,50 euro per uur en 33 euro per dag.

Parking P2 (terminal 2)

Vlak naast terminal 2 ligt de parkeergarage P2. Daar is plek voor ruim 4.600 auto’s en er zijn ook extra beveiligde parkeerplekken beschikbaar. Je betaalt hier 3 euro per uur en 33 euro per dag voor de eerste en tweede dag parkeren. Daarna betaal je 89 euro voor een week, 159 euro voor twee weken en 208 euro voor drie weken parkeren.

Wanneer je bij P2 tijdig reserveert kan je al parkeren vanaf 49 euro per week. Je laat je auto achter op de extra beveiligde plekken vanaf 45 euro per dag en 170 euro per week.

Parking P3 (terminal 2)

Op zo’n 350 meter van terminal 2 ligt de parkeergarage P3. Dit is de goedkoopste plek op de luchthaven om voor langere tijd te parkeren. Er is plaats voor 6600 auto’s. Je parkeert hier vanaf 69 euro voor een week, 120 euro voor twee weken en 155 euro voor drie weken. Je kan op P3 ook kort parkeren voor 3 euro per uur en 27 euro per dag voor maximaal twee dagen.

Houd er rekening mee dat de parkeergarage P3 erg populair is en plaatsjes snel gereserveerd worden. Wanneer je op tijd reserveert, kan je hier bovendien al vanaf 29 euro per week parkeren.

Voor grote wagens

Wanneer je een grotere personenauto hebt, parkeer je het beste op de kleine parkeerplaats P-Nord. Deze parking ligt op 150 meter van terminal 2. Er is wel slechts plaats voor 68 auto’s. Je betaalt hier 3 euro per uur en 33 euro per dag voor één tot twee dagen. Voor een week betaal je 89 euro, voor twee weken 159 euro en voor drie weken 208 euro.

Ook op de parkeerplaats P32, naast terminal 2, kan je voertuigen groter dan twee meter parkeren voor een kortere periode. Je betaalt hier 1,50 euro voor de eerste 10 minuten, 4,80 euro voor 20 minuten en daarna telkens 5,30 euro per kwartier.

 1. Parkeren met auto-wegbreng-service (valet parkeren)

Er zijn verschillende parkeerplaatsen die een valet-service aanbieden bij Cologne Bonn Airport. Je rijdt dan naar de luchthaven waar een parkeermedewerker jouw wagen voor je parkeert even verderop.

Alle parkeerplaatsen hieronder worden bewaakt.

 • Billigparken24
  Hier kan je je auto zowel op een onoverdekte parking als in een garage laten parkeren. De parking is wel enkel open tussen 07:00 en 21:00. Voor een onoverdekte parkeerplaats betaal je hier 46 euro voor een week, 74 euro voor twee weken en 100 euro voor drie weken.

 • Idealparken
  Hier parkeer je vanaf 68 euro voor een week, 93 euro voor twee weken en 115 euro voor drie weken.

 • Sky-Autopark
  Voor één week parkeren betaal je 69 euro, voor twee weken 109 euro en voor drie weken 162 euro.

 • Park Flair
  Bij Park Flair staat je auto op een onoverdekte parking. Park Flair biedt ook een was- en tankservice aan. Je parkeert hier vanaf 74 euro voor een week, 112 euro voor twee weken en 164 euro voor drie weken.

 • ParkShuttle 24
  Op deze kleine parkeerplaats betaal je 42 euro voor een week, 66 euro voor twee weken en 93 euro voor drie weken. Je moet hier je autosleutels afgeven. Je kan hier ook je auto laten wassen tijdens je vakantie.

 • Park-Safe
  Deze onoverdekte parkeerplaats heeft ook speciale invalide-parkeerplekken. Je parkeert er vanaf 74 euro voor een week, 92 euro voor twee weken en 116 euro voor drie weken.

 • Holiday Parking Köln
  Je auto kan hier ook in een overdekte garage geparkeerd worden. Voor een onoverdekte parkeerplaats betaal je 20 euro per week, voor een plaats in de garage betaal je 43 euro per week.
 1. Op afstand parkeren met een shuttleservice

Het is ook mogelijk om op parkings even verderop te parkeren. Vandaar brengt een gratis shuttledienst je dan binnen het kwartier naar de luchthaven van Keulen-Bonn (dag en nacht beschikbaar).

Deze parkings zijn allemaal beveiligd !
Je houdt hier je sleutels zelf bij en gaat zelf op de parkeerplaats parkeren. Een shuttlebus brengt je op minder dan een kwartier naar de luchthaven van Keulen-Bonn.

 • Holidayparking Am Grott
  Je vindt deze parking op het adres Am Grott 1 in Keulen. Er zijn hier ook parkeerplaatsen voor mensen met een handicap. Parkeren kan hier vanaf 39 euro voor een week, 65 euro voor twee weken en 85 euro voor drie weken.

 • Idealparken
  Idealparken vind je op het adres Am Senkelsgraben 26, 53842, Troisdorf. Je parkeert er vanaf 48 euro voor een week, 73 euro voor twee weken en 95 euro voor drie weken.

 • Park & Carservice Cologne Airport
  Deze parkeerplaats ligt op de Dillenburger Strasse 76 in Keulen. De shuttle naar de luchthaven is gratis tot en met vier personen, daarna kost het 5 euro per persoon. Je betaalt 40 euro voor een week parkeren, 65 euro voor twee weken en 86 euro voor drie weken.

 • Trema Parken
  Je vindt Trema Parken aan de Christian-Sünner Strasse 8 in Keulen kan je parkeren bij Trema Parken. De shuttle is tot en met vier personen gratis, daarna kost het 5 euro per persoon. Je parkeert hier al vanaf 20 euro per week!

 • Parkshuttle 24
  Deze parking aan de Bruckerstrasse kost 33 euro voor een week. Je kan er parkeren op een onoverdekt terrein of in een garage. Het is ook mogelijk om de auto een was- en/of tankbeurt te geven en om de olie te verversen en je kan je auto bekijken op een livestream.

 • Billigparken24
  Je kan bij Billigparken24 aan de Steinweg 23 parkeren vanaf 25 euro per week.
 1. Park, Sleep & Fly Hotels bij de luchthaven Keulen-Bonn

In de omgeving van Cologne Bonn Airport zijn er verschillende hotels die een Park, Sleep & Fly hotels formule aanbieden. Daarbij parkeer je je wagen aan het hotel tijdens je vakantie en je verblijft één nacht in het hotel voor of na je vlucht. Dit is ideaal voor wie een vroege of net heel late vlucht moet nemen.

Al deze hotels bieden een gratis shuttleservice naar de luchthaven!

In de arrangementen hieronder zit steeds maximaal 15 dagen parking inbegrepen. Langer parkeren kan meestal ook voor een meerprijs.

4.1. Holiday Inn Express Köln Troisdorf

In het hotel Holiday Inn Express Köln Troisdorf aan de Echternacherstrasse 4 in Troisdorf betaal je 85 euro voor een Park, Sleep & Fly-arrangement. Je kan in het hotel makkelijk op de S-Bahn naar de luchthaven stappen. Kinderen ouder dan drie jaar kunnen voor een meerprijs ook in dezelfde kamer slapen. Boek je kamer online

4.2. Ibis Köln Airport

Het Ibis Köln Airport Hotel aan de Alter Deutzer Postweg 95 in Gremberghoven biedt een Park, Sleep & Fly-arrangement aan vanaf 158 euro. Een leuke extra is dat daar een taxitransfer naar de luchthaven inbegrepen zit. Je bereikt de luchthaven in 10 minuten. Boek je kamer

4.3. PhiLeRo Hotel

Aan de Bennoplatz 2 in Keulen kan je ook in het PhiLeRo Hotel overnachten. Je betaalt hier 159 euro. Er zit ook een ontbijt in de prijs inbegrepen en één kind tot 12 jaar mag gratis in dezelfde kamer als de ouders overnachten. Boek je kamer online

4.4. Leonardo Hotel Köln-Bonn Airport

Op de luchthaven zelf vind je aan de Waldstrasse 255 het Leonardo Hotel Köln-Bonn Airport. Het Park, Sleep & Fly arrangement kost hier 139 euro. Boek je kamer

 1. Gratis parkeren rondom de luchthaven Keulen-Bonn

5.1. Bij de stations in Keulen

Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de buurt van de luchthaven waar je gratis kan parkeren. Er zijn parkeerplaatsen op het P+R-terrein bij het station in de Frankfurter Strasse. Je kan ook parkeren bij het station Porz-Wahn en het station Spich S-Bahn. Daar kan je dan de S-Bahn 13 naar de luchthaven nemen. Houd er wel rekening mee dat je hier onbewaakt parkeert en dat je je auto dus op eigen risico achterlaat.

5.2. Parkeren in Keulen

Het is mogelijk om in de wijken van Keulen te parkeren, zoals bijvoorbeeld in of rond de Waldstrasse op wandelafstand van de luchthaven. Je hebt daar wel vaak een bewonersvergunning nodig om onbeperkt te kunnen parkeren en in het centrum heb je ook een milieusticker nodig.

Bewoners zijn er wel niet tevreden mee, want je neemt hun parkeerplaats af voor een langere periode. Bovendien vallen de Nederlandse en Belgische nummerplaten extra op en er is daarom ook meer kans op vandalisme of inbraak.

 1. Download je gratis stadswandeling Keulen

Tripje gepland naar Keulen? Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Keulen. Ideaal om Keulen volledig te verkennen op eigen tempo! Tijdens deze wandeling door Keulen maak je kennis met de 3 grootste troeven van de stad: geschiedenis, Rijn en shopping.

Keulen

Gratis reisgids Keulen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?