Parkeren op de luchthaven van Frankfurt: prijzen, info en gratis alternatieven

Parkeren op de luchthaven van Frankfurt: prijzen, info en gratis alternatieven

11 oktober 2022 in Reisinfo0 reacties

Frankfurt Airport bij de Duitse Stad Frankfurt am Main is één van de grootste en drukste luchthavens van Duitsland en zelfs van Europa. De luchthaven bestaat uit twee verschillende terminals waartussen de SkyLine rijdt, een metrolijn. Omdat het zo’n grote luchthaven is, zijn er ook heel wat parkings te vinden op en rond de luchthaven. Op het luchthaventerrein alleen al zijn er maar liefst 15 000 parkeerplaatsen!

Hieronder zetten we de parkings op en rond de luchthaven op een rijtje.

Inhoud artikel

Het is aan te raden om voor je reis je parkeerplek te reserveren zodat je zeker bent van je plaatsje. Voor veel parkings is het zelfs verplicht om vooraf te reserveren en het is vaak ook goedkoper.
 1. Op de luchthaven parkeren

1.1. Drop-off

Bij beide terminals van Frankfurt Airport is er een drop-off zone en een parking waar je (mede)reizigers en bagage kan afzetten of even kort kan parkeren. Daar parkeer je de eerste tien minuten gratis, daarna betaal je 2,50 euro voor 15 minuten, 5 euro voor een half uur, 7,50 euro voor driekwartier en 15 euro voor een uur.

 • Voor terminal 1 zijn dat de parkings P29, P35 en P39.
 • Voor terminal 2 zijn dat de parkings P17, P18 en P19.

1.2. Terminal Parking

Daarnaast zijn er nog ruim 15 000 parkeerplekken op de Terminal Parking. De maximale hoogte bedraagt 2,1 meter en je betaalt er 2,50 euro voor een half uur, 28 euro voor een hele dag, 140 euro voor een week en daarna telkens 5 euro per dag. Voor twee weken betaal je dan 175 euro en voor drie weken 210 euro.

 • Dat zijn de parkeerplaatsen P2 en P3 bij terminal 1.
 • Bij terminal 2 zijn dat de parkeerplaatsen P8 en P9.

1.3. Business Parking (terminal 1)

Op de parkeerplaats P4 bij terminal 1 vind je de Business Parking. Daar betaal je 3 euro voor een half uur, 32 euro voor een hele dag, 160 euro voor een week en daarna 10 euro per dag. Twee weken parkeren op Frankfurt Airport kost hier 230 euro en drie weken kost 300 euro.

1.4. Holiday Parking

Even verder op de luchthaven van Frankfurt ligt de Holiday Parking. Die parking ligt op 15 minuten rijden van de terminals en voorziet een gratis shuttledienst van en naar de terminals. Je betaalt hier 79 euro voor een week parkeren, 100 euro voor twee weken en 121 euro voor drie weken. Als je vroeg op voorhand reserveert kan je er goedkoper parkeren.

 1. Parkeren met auto-wegbreng-service (valet parkeren)

Er zijn verschillende parkeerplaatsen die een valet-service aanbieden bij Frankfurt Airport. Je rijdt dan naar de luchthaven waar een parkeermedewerker jouw wagen voor je parkeert even verderop.

2.1. Hoeveel kost valet parkeren?

Deze parkings worden allemaal beveiligd met personeel en camera's en je sleutels worden in een kluis bewaard!

 • Auto-Aufsicht
  Deze valet-service kost 69 euro voor een week, 93 euro voor twee weken en 112 euro voor drie weken.

 • ParkService 24
  ParkService 24 biedt parking op een afgesloten buitenterrein. Parkeren kost 108 euro voor één week, 130 euro voor twee weken en 160 euro voor drie weken. Daar komt een extra toeslag van 30 euro bovenop wanneer je de auto afgeeft of ophaalt tussen 00:00 en 04:00.

 • Valet 24 First Class Parken
  Bij Valet 24 First Class Parken Frankfurt kan je ervoor kiezen om je auto buiten of in een overdekte garage te laten parkeren. Buiten parkeren kost 90 euro voor een week, 125 euro voor twee weken en 160 euro voor drie weken. Wie in de overdekte garage wil parkeren betaalt 130 euro voor één week, 200 euro voor twee weken en 270 euro voor drie weken. Je kan je auto ook laten wassen, onderhoud laten uitvoeren of vragen om te tanken.

 • District Parkservice
  Op deze parking worden de auto’s in een parkeergarage geplaatst. Parkeren kost 82 euro voor één week, 112 euro voor twee weken en 127 euro voor drie weken. Wanneer je de valet-service gebruikt tussen 23:00 en 06:00 komt daar wel nog een extra toeslag bovenop. Ook hier kan je de auto laten wassen of vragen om te tanken.

2.2. Hoe werkt valet parkeren?

 • Reserveer online, kies je parking waarop je je auto wil laten parkeren.
 • Je ontvangt via e-mail je reservatie en een duidelijke beschrijving waar je de medewerker op Frankfurt Airport zal vinden.
 • Je rijdt naar de vertrekhal van de luchthaven van Frankfurt waar een medewerker je staat op te wachten (bel ze alvast 15 minuten voor je aankomst zodat ze weten dat je eraan komt).
 • De medewerker controleert samen met jou de wagen en brengt je auto vervolgens naar de parking.
 • Je wagen wordt op de door jou gekozen veilige en afgesloten parking geparkeerd.
 • Bij terugkomst bel je de parkeermedewerker op zodra je bent geland op de luchthaven van Frankfurt.
 • De parkeermedewerker zal vervolgens je auto naar de aankomst- en vertrekhal brengen.
 • Je parking kan je eenvoudig online reserveren (kies valet parkeren).
 1. Op afstand parkeren met een shuttleservice

Het is ook mogelijk om op parkings even verderop te parkeren. Vandaar brengt een gratis shuttledienst je dan binnen het kwartier naar de luchthaven van Frankfurt (dag en nacht beschikbaar).

Deze parkings zijn allemaal beveiligd !
Je houdt hier je sleutels zelf bij en gaat zelf op de parkeerplaats parkeren.

 • Auto-Aufsicht
  De parkeerplaats ligt aan de Gutenbergstrasse 7. De shuttlebus is gratis tot en met vier personen, daarna betaal je 10 euro per extra persoon. Parkeren kost hier 44 euro voor een week, 70 euro voor twee weken en 88 euro voor drie weken.

 • Airport Parking Frankfurt
  Deze overdekte parkeergarage ligt aan de Isarstrasse 6. Auto’s tot 2,50 meter hoog kunnen hier geparkeerd worden tussen 03:30 en 01:00. Parkeren kost 64 euro voor een week, 129 euro voor twee weken en 164 euro voor drie weken.

 • De parking van het hotel Park Inn by Radisson Frankfurt Airport
  Het hotel ligt op de Amelia-Mary-Earheart-Strasse 10. Een groot pluspunt is dat hier elektrische oplaadpunten zijn. Parkeren kost 65 euro voor een week, 130 euro voor twee weken en 168 euro voor drie weken. Soms kan je hier goedkoper parkeren.
 1. Park, Sleep & Fly Hotels bij de luchthaven van Frankfurt

In de omgeving van Frankfurt Airport zijn er verschillende hotels die een Park, Sleep & Fly hotels formule aanbieden. Daarbij parkeer je je wagen aan het hotel tijdens je vakantie en je verblijft één nacht in het hotel voor of na je vlucht. Dit is ideaal voor wie een vroege of net heel late vlucht moet nemen.

Al deze hotels bieden een gratis shuttleservice naar de luchthaven!

4.1. NH Frankfurt Airport West hotel

Het viersterrenhotel NH Frankfurt Airport West aan de Kelsterbacherstrasse 19 in Raunheim biedt gratis wifi, een sauna, een gym en een binnenbad aan. Je overnacht in een tweepersoonskamer en parkeert voor 8 dagen vanaf 101 euro. Je betaalt 131 euro voor 15 dagen parkeren en 151 euro voor 22 dagen parkeren. Boek je kamer online

4.2. NH Frankfurt Niederrad hotel

Het NH Frankfurt Niederrad hotel ligt aan de Lyoner Strasse 5 in Frankfurt op negen kilometer van de luchthaven van Frankfurt. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer en 8 dagen parkeren betaal je 108 euro. Je betaalt 138 euro voor 15 dagen parkeren en 158 euro voor 22 dagen parkeren. Boek je kamer online

4.3. NH Frankfurt Airport hotel

Het NH Frankfurt Airport hotel ligt aan de Mörfelder Strasse 113 in Kelsterbach op zo’n anderhalve kilometer van de luchthaven. In dit viersterrenhotel kan je ook genieten van de wellnessruimte. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer en 8 dagen parkeren betaal je 154 euro. 15 dagen parkeren kan voor 194 euro en 22 parkeren kan voor 194 euro. Boek je kamer online

4.4. Lindner Hotel & Sports Academy

Het driesterrenhotel Lindner Hotel & Sports Academy ligt op zeven kilometer afstand van Frankfurt Airport aan de Otto-Fleck-Schneise 8. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt en 14 dagen parkeren betaal je 109 euro. Boek je kamer online

4.5. InterCity Hotel

Het InterCity Hotel ligt op 6 kilometer van de terminal aan de Am Luftbrückendenkmal 1. Je betaalt hier 116 euro voor een overnachting en 8 dagen parkeren. Boek je kamer online

4.6. Hotels op de luchthaven

Aan de terminals zelf liggen ook nog twee hotels die een Park, Sleep & Fly arrangement aanbieden. Zowel het Sheraton Frankfurt Airport en het Hilton Frankfurt Airport zijn verbonden met terminal 1 en bieden bij elk een parkeerarrangement en ook een overnachting aan in een tweepersoonskamer.

Voor acht dagen parkeren betaal je bij het Hilton 189 euro en bij het Sheraton 188 euro. Je kan bij het Sheraton ook parkeren voor 15 dagen voor 203 euro.

 1. Gratis parkeren rondom de luchthaven van Frankfurt

Er zijn een aantal parkeerplaatsen in de buurt van Frankfurt waar je gratis kan parkeren. Je moet er wel rekening houden dat die parkings onbewaakt zijn en je er dus op eigen risico parkeert.

P+R stations

Op de P+R van het S-Bahn Stadion station kan je gratis parkeren, behalve bij voetbalwedstrijden en andere evenementen. Dan geldt een maximale parkeertijd en kan je auto weggesleept worden als die er te lang staat. Daarnaast moet je voor die parkeerplaats ook een milieusticker hebben omdat de P+R zich binnen de milieuzone van Frankfurt bevindt.

Je kan ook parkeren bij de P+R van de S-Bahn stations Mörfelden en Walldorf. Vandaar neem je dan de S7-trein naar de halte "stadion" waar je overstapt op een trein naar de luchthaven van Frankfurt. Even verder kan je eventueel parkeren bij de P+R van stations Kalbach en Neu-Isenberg.

Parkeren in Frankfurt

In het centrum en in de meeste buitenwijken van Frankfurt am Main kan je enkel betalend parkeren en je moet ook een vergunning hebben. Er zijn wel plekken waar je gratis op straat kan parkeren, maar je auto wordt niet bewaakt en je neemt een plekje af van de buurtbewoners.

 1. Download onze gratis stadswandeling Frankfurt

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Frankfurt. Die hebben we voor jou uitgestippeld zodat je zeker niets mist van de stad. De wandeling brengt je langs alle belangrijke bezienswaardigheden en verborgen highlights + leuke weetjes en uitleg.

Frankfurt

Gratis reisgids Frankfurt downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?