Bergwandelen, fietsen of andere outdoor activiteiten? Ga goed voorbereid op reis

Koop de volledige reisgids voor € 15

Bergwandelen, fietsen of andere outdoor activiteiten? Ga goed voorbereid op reis

3 februari 2022 in Reisinfo0 reacties

Op reis gaan start met een goede voorbereiding. En als je een actieve vakantie of een sportieve vakantie op het oog hebt, is het helemaal verstandig om vooraf goed na te denken over je uitrusting en handige hulpmiddelen die van pas kunnen komen bij buitenactiviteiten.

Het hangt er natuurlijk vanaf wat voor soort vakantie of reis je voor de boeg hebt, maar een koffer inpakken hoort voor de meeste mensen wel tot de standaard voorbereiding. Je zwembroek, zonnecrème en een paar slippers zijn de standaarduitrusting voor een zonvakantie en worden zelden vergeten. En veel vrouwen herkennen vast het scenario dat ze keer op keer eenmaal op de bestemming tot de conclusie komen dat ze weer teveel hebben ingepakt.

Daarentegen: zaken als een goede reisgids, een extra paar contactlenzen, een EHBO-setje, een goed communicatiemiddel, een tekentang of een reisstekker zijn niet altijd de eerste dingen waar aan wordt gedacht. Voorkom daarom last minute je koffer inpakken zodat je niets vergeet. En bedenk goed wat voor soort reis je gaat maken en wat je daarvoor nodig hebt.

Outdoor vakanties

Ben je een echte natuurliefhebber en houd je van outdoor activiteiten? Bergwandelen of een wandelzoektocht zijn geweldige manieren om gezond bezig te zijn, plezier te hebben en prachtige landschappen te verkennen. Wandelen is natuurlijk laagdrempelig om te doen. Daarnaast zijn dit ook mooie outdooractiviteiten om calorieën te verbranden en gewicht te verliezen.

Je trekt je schoenen aan en je gaat op pad. Met de juiste wandelschoenen, wandelkleding, wellicht een paar wandelstokken en ander materiaal wordt het nog meer genieten. Kijk voor vertrek naar het weerbericht en de verwachting voor de rest van de dag. Liever een extra korte broek of regenkleding mee dan er om verlegen zitten.

Veiligheid eerst

Wat vaak over het hoofd wordt gezien is een juist communicatiemiddel. Iedereen heeft tegenwoordig natuurlijk al een mobiele telefoon dus dan denken de meeste mensen dat het wel goed zit met de communicatie. Maar wat als batterij op is, er geen of slecht Wifi bereik is, je mobiel uit je handen valt of als je smartphone nat wordt? Zeker als je van plan bent om aan extremere buitenactiviteiten sporten te gaan doen zoals bergbeklimmen of wandelen in de bergen.

Wat voor buitenactiviteit je ook gaat doen, wanneer je met meerdere mensen een activiteit gaat ondernemen en onderling contact wilt houden, kun je bijvoorbeeld kiezen voor een goedkoop setje Motorola portofoons. Zo kan je toch met elkaar communiceren, zolang je maar binnen elkaar bereik blijft. Hoe verder je uit elkaar raakt, des te moeilijker de communicatie zal verlopen, tot het punt waarop er helemaal geen contact meer is. Zorg dus dat de mobiele telefoons ook meegaan en opgeladen zijn als backup.

Mocht er helemaal geen communicatie meer mogelijk zijn, dan is een ouderwetse kaart van het (natuur)gebied natuurlijk onmisbaar. Neem zelfs bij een kleine tocht een EHBO setje mee voor het geval iemand zich bezeert. Ga je in de avond of nacht op pad, zorg voor een opgeladen sterke LED zaklamp met voldoende lumen (lichtopbrengst).

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op reis of vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, vergeet niets in je bagage, wij maakten een complete inpaklijkst en reisapotheek!
>> Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst + reisapotheek.

Samengevat

Elke wandeling of tocht is weer anders. Of het nou de locatie, de afstand of de weersomstandigheden zijn, het is allemaal van belang. Neem daarom alleen mee wat echt nodig is en laat overbodige zaken thuis of op je vakantieadres. Het gewicht van je rugzak is dan ook bepalend voor hoe zwaar je activiteit zal verlopen. Om te beginnen kies voor een lichtgewicht rugzak, dan heb je de eerste besparing aan gewicht al gerealiseerd.

Zoek online naar tips en ervaringen over wat je mee moet nemen en wat je wellicht achterwege kan laten. Het belangrijkste is natuurlijk dat je er van geniet en dat doe je eerder met een gedegen voorbereiding.

Haal je wandelschoenen uit de kast en download GRATIS wandelroutes!

Ben je net als ons enthousiast geworden bij al die redenen? Zoek je nog inspiratie voor je volgende wandelavontuur? Download dan één van onze vele GRATIS wandelroutes of stadswandelingen!

2 gratis wandelboeken met meer dan 35 wandelingen

Trek je wandelschoenen aan en ga stevig stappen !

Ardennengids

Gratis reisgids Ardennen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?