Lapland: een magische vakantie

Lapland: een magische vakantie

10 oktober 2023 in Reisinfo0 reacties

Bij een vakantie naar Scandinavië denken de meeste mensen aan Zweden, Noorwegen of Denemarken. Een Lapland vakantie is in ieder geval niet het eerste wat bij mensen oppopt bij het plannen van hun volgende reisje. Jammer, want Lapland is juist één van de mooiste gebieden van Scandinavië. In dit artikel vertellen we je alles over Lapland en wat het te bieden heeft als vakantieland.

Inhoud artikel

  1. Wat is Lapland?

Lapland is van origine het land van de Samen. Een Scandinavisch volk met een eigen taal en cultuur, maar niet een eigen land. Lapland strekt zich eigenlijk uit over Noorwegen, Zweden, Finland en Rusland. Laten we eens kijken naar het landschap in Finland met de naam Lapland en de mogelijkheden die dit biedt als vakantiebestemming.

  1. Natuur

Lapland ligt dicht bij de polen, dus voor een lekker warme zonvakantie moet je er niet naartoe. Liefhebbers van natuur zijn hier wel op de ideale plek. Lapland is een werkelijk sprookjesachtige omgeving met prachtige uitgestrekte natuurgebieden en gigantische en heldere meren. Met een beetje geluk spot je ook een paar unieke dieren.

Elanden komen veelvuldig voor in Lapland. Klinkt niet heel spannend, maar wacht maar tot je oog in oog staat met een eland. Of breng eens een bezoekje aan een boerderij waar rendieren gehouden worden. Instant kerstgevoel gegarandeerd. Daarnaast is Lapland ook het ideale gebied om het noorderlicht te bekijken. Dit mag je eigenlijk niet overslaan als je in de buurt bent.

  1. Avontuur

Voor de avonturiers is er in Fins Lapland genoeg te doen. Boek bijvoorbeeld een tour met husky’s, of breng een bezoekje aan de bevroren watervallen. Voor de echte adrenaline junkies: een tochtje op een sneeuwscooter mag je eigenlijk niet overslaan als je op vakantie bent in Fins Lapland. Leuk om dit te combineren met een safari, op zoek naar het Finse wildlife. Ook zijn er meerdere locaties waar je kunt ijszwemmen. Doe dit wel altijd onder begeleiding van een ervaren gids. IJszwemmen kan een hele toffe ervaring zijn, maar het is zeker niet zonder risico’s.

  1. Cultuur

Cultuur en natuur zijn in Fins Lapland eigenlijk onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Samische cultuur staat sterk in verbinding met de natuur. Toch is het ook in Lapland mogelijk om de ongerepte natuur een dagje te vervangen voor een leuke stad of een knus dorpje. Rovaniemi is de belangrijkste stad in Fins Lapland. Een goede uitvalsbasis omdat je vanuit daar ook allerlei activiteiten in de natuur kan boeken.

In de stad zelf kun je op zoek naar leuke winkeltjes of marktjes waar ze traditionele Samen-producten verkopen. Of bezoek een museum en verdiep je in de originele Lapse cultuur. Kortom: Lapland is niet het eerste waar je aan denkt bij je volgende vakantie. Maar het heeft zoveel te bieden dat het zonde is om dit Finse landschap over te slaan.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan Lapland

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan het bijzonder mooie Lapland? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. We hebben een complete digitale reisgids Lapland voor je uitgewerkt met de mooiste en meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Download je gratis reisgids Lapland hier.

Lapland

Gratis reisgids Lapland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?