Fietsvakantie; om deze reden moet het op je bucketlist

Bestel je gedrukte boek voor € 17,95

Fietsvakantie; om deze reden moet het op je bucketlist

19 juni 2023 in Reisinfo0 reacties

Lange tijd kende de fietsvakantie een beetje een suf imago. Het ging hand in hand met ANWB jassen en stoffige fietstassen. Maar met meer aandacht en oog voor duurzaamheid en gezondheid, is de fietsvakantie bezig met een enorme revival. Waarom deze vorm van vakantie ook niet op jouw verlanglijstje mag ontbreken? Lees snel verder.

Inhoud artikel

  1. Gezondheid voorop

Laten we maar meteen met een groot voordeel van de fietsvakantie beginnen; het is een gezonde keuze. Dat vakantie per definitie ongezond moet zijn is dus niet waar. Wanneer je naar een all inclusive vakantieoord gaat en de hele dag niets doet is dat wellicht het geval, maar bij een fietsvakantie ben je meteen al gezond bezig. Dus bezig met fit worden en/of blijven? Dan is de fietsvakantie een must.

  1. Bewust van omgeving

Wanneer je in de auto door een landschap rijdt, kun je de omgeving wel bekijken maar écht deze goed beleven valt vaak tegen. Van de geur tot de kleuren, het is anders vanachter een raampje. Daarom is een fietsvakantie ook dé manier om heerlijk zen te worden na een drukke periode. Wil je wél de geur en kleur meekrijgen, maar niet aan je conditie werken tijdens je vakantie? Dan is een scooter ook een aanrader. Een scootervakantie is onwijs leuk en de elektrische variant is ook nog eens zeer stil, zo hoor je ook nog eens wat er in de omgeving gebeurt.

  1. Horizon verbreedt

Naast dat je de omgeving bewuster meemaakt, kun je met de fietsen van vandaag ook verder komen dan ooit. Neem bijvoorbeeld de fatbike, deze is zeer geschikt voor de fietsvakantie. Met een actieradius van soms wel meer dan 100 kilometer kun je echt nieuwe dingen zien, gewoon met een fietsvakantie startend vanuit je eigen woonplaats. Ook kun je met een fatbike over minder gebaande paden, hiermee kom je op plekken waar je met een auto nooit zou komen.

Kortom, wij vermoeden dat de populariteit van de fietsvakantie de komende jaren nogal eens behoorlijk kan gaan stijgen. Mensen worden zich meer en meer bewust van de eigen invloed en bijdrage aan het klimaatdebat. Ook is de aandacht voor de omgeving dichtbij huis toegenomen. Geholpen door een tijd van verplicht thuiszitten zijn mensen de eigen omgeving meer gaan waarderen. Dus haal die fiets tevoorschijn of koop een nieuwe in de vorm van een fatbike en ga op pad in je eigen omgeving. Van hotel naar hotel of een tent in de fietstas; beide zijn heerlijke manieren om echt even uit de ratrace te stappen.

Fietsgids Antwerpen

Een gratis fietsgids voor Antwerpen?

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?