Een duurzame roadtrip: milieuvriendelijke tips voor onderweg

Volledige reisgids kopen voor € 10

Een duurzame roadtrip: milieuvriendelijke tips voor onderweg

18 december 2023 in Reisinfo0 reacties

Zonnepanelen, een elektrische auto of bewust omgaan met afval. Er zijn veel manieren om duurzaam bezig te zijn. Als je op vakantie gaat, vergeet je de dagelijkse gang van zaken even. Heerlijk is dat hè, niet aan je werk denken. Alleen wat doe je met al je goede voornemens op het gebied van duurzaamheid? Het is zonde om deze voor enkele weken opzij te zetten. In dit artikel ontdek je hoe je duurzaam op vakantie kunt. En je kunt gerust zijn, een duurzame vakantie is volop genieten.

Inhoud artikel

  1. Je begint al voor je vertrek

Je duurzame reis begint al voordat je gaat vertrekken. In dit voorbeeld gaat het om een roadtrip. Het leukste is om vooraf je route bepalen. Daarbij kijk je naar groene accommodaties. Dit hoeft natuurlijk niet alleen een tent te zijn. Qua hotels ga je op zoek naar de Green Key. Dat is het internationale keurmerk voor bedrijven in de gastvrijheidssector. Nadat je je route hebt uitgestippeld, kom je voor de keuze te staan om te printen. Natuurlijk, het kost papier, maar printen met goedkope inktpatronen kan gelukkig ook heel duurzaam zijn. Printen is wel zo lekker, omdat je best wel wat informatie meeneemt op vakantie.

  1. Elektrisch rijden

Bij duurzaam reizen hoort het natuurlijk wel om elektrisch te rijden. Het goede nieuws is dat er steeds meer laadpunten komen en dat het bereik van elektrische auto’s almaar ruimer wordt. Weet je wat het leuke van een roadtrip is? Dat je nauwelijks een agenda hebt

Natuurlijk moet je van punt A naar punt B rijden. Maar als je er bij je planning rekening mee houdt om je ritten niet te lang te maken, dan kun je onderweg heerlijk genieten. Probeer je laadmomenten goed uit te kiezen. In een fraai stadje bijvoorbeeld, of waar je een mooie wandeling kunt maken. Zo sla je twee vliegen in één klap.

  1. Koop lokaal

Iedere vakantie heeft zijn mooie kanten. Zo is het concept ‘all inclusive’ ideaal voor mensen die op vakantie nergens over na willen denken. Als duurzame reiziger sla je deze gigantische hotels uiteraard over. Door lokaal te kopen, ben je niet alleen milieuvriendelijk bezig, je steunt de plaatselijke bevolking ook nog eens. Op het platteland vind je talrijke leuke winkeltjes, waar je heerlijk eten kunt kopen.

  1. Vermijd plastic flessen

Tik op Google ‘plastic soup’ in en je wordt bepaald niet vrolijk van wat je ziet. In je eentje kun je dit probleem niet verhelpen, maar je kunt wel je best doen om er geen bijdrage aan te leveren. Vermijd als je op reis bent plastic flessen. Dat is makkelijker dan je denkt. Steeds meer hotels en andere overnachtingsplaatsen hebben drinkwaterpunten. Neem van thuis je eigen drinkwaterfles mee (extra tip: doe er meteen drie) en vul iedere dag je flessen.

  1. Respecteer de natuur

Backpackers hebben een bekende uitspraak: ‘Take nothing but photos’. Dit is natuurlijk volledig waar. Respecteer de natuur, waar je ook bent. Dit is voor iedereen een verplichting, niet alleen voor de duurzame reiziger.

  1. Mis niets tijdens je bezoek aan het Ruhrgebied met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door het Ruhrgebied? Stop je opzoekingswerk, wij deden dit reeds voor jou. Koop onze reisgids Ruhrgebied en Urbanana en laat je verbazen met onze uitgestippelde rondreis langs de mooiste en meest bijzondere bezienswaardigheden in deze regio in Noordrijn-Westfalen (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis reisgids Ruhrgebied en Urbanana hier.

Ruhrgebied en Urbanana

Gratis reisgids Ruhrgebied downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?