Dingen die je snel vergeet te regelen voordat je op reis gaat

Dingen die je snel vergeet te regelen voordat je op reis gaat

7 april 2024 in Reisinfo0 reacties

De perfecte rondreis gevonden en bang dat je iets zult vergeten in te pakken voor je vertrekt? Lees dit artikel en ontdekt welke zaken Belgen en Nederlanders over het algemeen vaak vergeten mee te nemen als ze op vakantie gaan. Zo kun je jezelf alvast behoeden voor deze misstap.

Een nuttig advies: sta er eens bij stil hoe een doorsnee week er voor jou uitziet. En leer van je fouten, door het te noteren als je er op je vakantiebestemming achter komt dat je toch nog iets vergeten bent. De volgende keer zal dat je dan beslist niet meer overkomen.

Inhoud artikel

  1. Oplader voor je smartphone

Je zou het misschien niet verwachten, maar de oplader voor de telefoon wordt met afstand het vaakst vergeten in te pakken. Best raar, want veel mensen grijpen dagelijks naar dit voorwerp om hun telefoon in bedrijf te kunnen houden. Wil jij ook mooiere foto's maken met je smartphone? Download alvast onze gratis smartphone fotografie gids, met daarin tips om beter foto's te maken met je telefoon.

TIP: Zorg ervoor dat je standaard één of twee extra opladers in je bezit hebt. Bijvoorbeeld eentje die je standaard in het dashboardkastje van je auto bewaart of in de binnenzak van je jas. En een tweede voor op het werk bijvoorbeeld.

  1. Leesbril of lenzen

Er zijn ook heel wat mensen die hun leesbril of lenzen vergeten mee te nemen. Vaak komen ze daar al vrij snel achter: op de luchthaven. Maar meestal heb je dan niet meer de tijd om terug te gaan naar huis. Als je lenzen draagt, kun je het beste ruim voor je vakantie voldoende lenzen bestellen om mee te nemen. Je hebt ze dan tijdig in huis en grijpt op vakantie nooit mis. Neem voor alle zekerheid ook een extra leesbril mee, dat kan sowieso geen kwaad.

  1. Zwemkleding of badpak

Het inpakken van zwemkleding is geen dagelijkse bezigheid. Ook heb je niet voor elke vakantie zwemkleding nodig, dus het wordt zelfs bij het inpakritueel geen echte routine. Kortom: heel wat zwembroeken en bikini’s liggen nog gewoon thuis in de kledingkast op het moment dat de vakantiegangers de deurklink van hun hotelkamer omlaag duwen.

Op zich niet zo’n heel groot probleem, want op de meeste vakantiebestemmingen met zwemfaciliteiten zijn ook wel winkels met zwemkleding te vinden. En dan maar hopen dat jouw maat erbij zit!

  1. Tandenborstel

De tandenborstel wordt ook vaak vergeten. Dat komt omdat je die vaak laat liggen tot het allerlaatst, omdat je hem op de dag van vertrek nog gebruikt.

  1. Gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek

Met bovenstaande info zou je prima voorbereid moeten zijn om op vakantie te vertrekken. Speel sowieso altijd op safe, dan geniet je het meeste van je vakantie!

Vertrek je op reis, vergeet dan zeker niet onze gratis ebooks te downloaden

Download ons gratis ebook met een handige inpaklijst en reisapotheek of een van de 150 gratis reisgidsen.

Inspiratie nodig voor je volgende vakantie? Download alvast een van onze uitgewerkte route voor je rondreis, zo vertrek je zorgeloos en relax op reis.

Inpaklijst + reisapotheek

Gratis reisgids vakantie checklist downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?