Bijzondere winkelsteden in Nederland

18 november 2020 in Reisinfo0 reacties

Zin om een dagje te winkelen? Maar wil je eens een keer wat anders dan de bekende winkelsteden? Geen probleem, want Nederland heeft veel prachtige steden, waar je goed kunt winkelen, om daarna lekker te lunchen en een terrasje kunt pikken.

Maar welke stad in Nederland moet je dan bezoeken om lekker te winkelen? Eerder maakte Lekkerwegtips.nl al een overzicht van de tien leukste winkelsteden van Nederland. Nu geven we je enkele minder voor de hand liggende opties voor een speciaal dagje uit in eigen land.

Inhoud artikel

  1. De parel van het Zuiden

In het zuiden van het land kun je je de hele dag gemakkelijk vermaken in Breda. Breda heeft luxe winkelgebieden, zoals de Veemarktstraat (meerdere keren verkozen tot beste winkelstraat van Nederland). Ook op de Ginnekenweg vind je heleboel leuke boetiekjes en winkeltjes.

De rest van het centrum vind je iedere keten en winkel die je je maar kunt bedenken. Op de Grote Markt kun je lekker lunchen of uit eten gaan later op de dag. Ook is dit de perfecte plaats om een terrasje te pikken. Ook kun je in de stad heleboel historie zien en bezoeken, van standbeelden tot de Sint-Antoniuskathedraal.

  1. Het centrum van Amersfoort

Amersfoort is ook een stad met een rijke historie. Zo is het erg leuk om voor het winkelen delen van de oude stadsmuur te bezichtigen, zoals de Muurhuizen en sprookjesachtige Koppelpoort. Het stadscentrum is daarentegen heel modern.

Het centrum heeft een breed aanbod aan leuke winkeltjes en gezellige terrassen. Het is ook leuk om Amersfoort van boven te bekijken na het shoppen. Je kunt de 364 treden van de Onze Lieve Vrouwetoren beklimmen voor een prachtig zicht over de stad. Ook heeft de stad veel galerijen met hedendaagse kunst.

Ook een vaartocht door de lokale grachten is een aanrader. In de sloepen van stichting ‘Waterlijn’, die gerund wordt door vrijwilligers, leer je alles van de rijke geschiedenis van Amersfoort. Zo vaar je bijvoorbeeld langs het geboortehuis van Piet Mondriaan. Waar nu het Mondriaanhuis gevestigd is.

  1. In de Achterhoek

Mondriaan verwierf wereldfaam in Parijs en New York. Minder bekend is dat zijn schilders carrière begon in Winterswijk, waar hij van zijn achtste tot zijn twintigste jaar woonde. Je kunt op verschillende plekken nog aanzichten bekijken, van bekende en minder bekende schilderijen, die hij schilderde in zijn jonge jaren.

Ook qua winkelen kan je goed slagen in Winterswijk. In de weekend trekken duizenden Oosterburen naar het centrum van Winterswijk. Het centrum heeft een heel lange winkelstraat, waar je werkelijk waar iedere winkel kunt vinden. Het centrum is pittoresk met kinderkopjes en een kerk. Wil je shoppen met veel keuze in een gemoedelijk omgeving, dan moet je echt een keer afreizen naar Winterswijk. Leuk om te combineren met een goedkope vakantie dichtbij huis?

  1. Midden van het land

Je kunt Utrecht goed bezoeken per trein, waar je ook in Nederland woont. Zodra je op het perron uitstapt, stap je direct het centrum in. Direct kom je in het vernieuwde winkelcentrum Hoog Catharijne. De binnenstad heeft prachtige oude gebouwen en kleine steegjes. Ga op zoek naar mooie tweedehands items aan de Oudegracht en in het Museumkwartier of shop in kleine boetiekjes aan de Voorstraat en de Schoutenstraat.

En natuurlijk kent Utrecht naast de winkels ook veel andere bezienswaardigheden. Denk aan de Dom en het Spoorwegmuseum.

Noord-Brabant

Gratis reisgids Noord-Brabant downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?