Zet deze eilanden op je

19 juli 2023 in Reisinfo0 reacties

Vlieg je over enkele maanden naar het warme Indonesië? Dan ben je je nu wellicht aan het voorbereiden op deze unieke trip. Het werelddeel bestaat maar liefst uit 6000 bewoonde eilanden met elk zijn eigen prachtige natuur. Dit zijn er uiteraard te veel om allemaal te ontdekken tijdens één reis, en je zal dus enkele moeten kiezen. Maar welke zijn dan het meest de moeite waard? Volgende 5 mogen alvast niet ontbreken op je bestemmingslijstje.

Inhoud artikel

  1. Bali

Momenteel enorm populair, maar met vele goede redenen: een rondreis Bali. Hier vind je prachtige stranden, unieke landschappen, originele diersoorten en veel cultuur. Begin je de dag liefst op een rustige manier? Neem dan deel aan een yogasessie of wellnessactiviteit. Zo heb je hierna voldoende energie om te gaan surfen op de uitdagende golven. Afsluiten doe je met een mooie zonsondergang op het strand.

  1. Lombok

Ten Oosten van Bali ligt het prachtige Lombok, een tweede bestemming die niet mag ontbreken tijdens je rondreis door Indonesië. Het land is bekend om zijn adembenemende watervallen en de iconische vulkaan Gunung Rinjani. Ooit al eens gaan duiken of snorkelen? Hier beleef je misschien je eerste (en indrukwekkendste) keer.

  1. Sumatra

Ondertussen heb je waarschijnlijk al door dat deze trip een knotsgek avontuur wordt. Dit wordt eens zo duidelijk in Sumatra, waar je kan deelnemen aan een jungletocht en wilde dieren spotten. Daarnaast is er de mogelijkheid om het Gunung Leuser National Park te verkennen, waar je orang-oetans kunt zien. Relaxen kan aan het Toba-meer of het Kratermeer. Voldoende gerelaxt? Vaar dan met de boot naar de Krakatau-vulkaan, een van de meest beroemde vulkanen ter wereld vanwege de uitbarsting in 1883.

  1. Java

Nood aan een pauze van de natuur, en zin om iets meer te ontdekken van de Indonesische cultuur? Maak dan een volgende stop in Yogyakarta. De stad op het eiland Java biedt je voornamelijk parels aan historisch en cultureel erfgoed. Zo zijn het gigantische tempelcomplex Borobudur, de hindoeïstische tempels van Prambanan en het Kraton-paleis het bezoeken waard.

  1. Komodo-eilanden

Ooit al gehoord van Komodovaranen? Dit zijn de grootste hagedissen ter wereld, vernoemd naar de naam van de eilandengroep omdat je ze hier kan bezichtigen. Daarnaast staat deze bestemming bekend om zijn roze stranden zoals Pink Beach en Pantai Merah. De kleur is het resultaat van rood koraal dat zich mengt met het witte zand. Tot slot ontdek je hier, net als in Lombok, al snorkelend het indrukwekkende onderwaterleven.

  1. Mis niets tijdens je verblijf op Bali-Lombok met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis op Bali? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Bali-Lombok met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Bali-Lombok.

Bali-Lombok

Gratis reisgids Bali downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?