Wandeling Ubud: Verken alle highlights & bezienswaardigheden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wandeling Ubud: Verken alle highlights & bezienswaardigheden

  • Startpunt: Agung Rai Museum of Art
  • Eindpunt: The Blanco Renaissance Museum
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 4,4 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Ubud is de culturele hotspot van Bali. Deze wandeling brengt je langs de belangrijkste bezienswaardigheden in het centrum van de stad.

Je begint je bezoek aan Ubud met een bezoek aan het Agung Rai Museum of Art, een kunstmuseum ondergebracht in verschillende historische gebouwen. Daarna ga je naar het Sacred Monkey Forest Sanctuary, een apenreservaat in een complex van eeuwenoude hindoetempels. Let op, want de aapjes durven wel eens stelen! De stadswandeling brengt je verder langs het paleis van Ubud, tot vandaag een koninklijke residentie.

Vlak naast het paleis prijkt de Saraswati-tempel die vooral bekend is dankzij de indrukwekkende lotusvijver voor de ingang van de tempel. Even verderop kan je het museum Puri Lukisan bezoeken waar Balinese kunst tentoongesteld wordt. Daarna passeer je de startplek van de Campuhan Ridge Walk, een prachtige natuurwandeling van ongeveer 2 uur.

Op het einde wandel je langs het Blanco Renaissance Museum waar meer dan 300 werken van de Filippijns-Amerikaanse schilder Antonio Blanco tentoongesteld worden. Ontdek nog meer bezienswaardigheden in Ubud.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Ubud wandeling

Bali-Lombok

Gratis wandeling Ubud downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Bali-Lombok

Ontdek Bali-Lombok via een compleet uitgewerkte rondreis (14 dagen) die je langs bekende maar ook minder bekende plekken brengt. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

- 27 augustus 2019 - ilse

wandeling in ubud was zeer leuk

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?