Arles bezoeken? 10 x bezienswaardigheden die je moet zien

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Arles bezoeken? 10 x bezienswaardigheden die je moet zien

31 oktober 2019 in Provence0 reacties

Arles is een bruisende stad vol met Romeinse schatten en gezellige pleintjes. De kleurrijke huizen die je er vindt heb je waarschijnlijk wel al eens gezien in een schilderij van Van Gogh. De stad heeft veel verschillende aspecten en is zeker een bezoek waard. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van wat je zeker moet gezien hebben bij een bezoek aan Arles.

Inhoud artikel

 1. Arena van Arles

In de Arena van Arles was er plaats voor wel 24 000 mensen. De arena valt vooral op door de verschillende soorten zuilen, de onderste zuilen zijn Dorische en de bovenste zuilen zijn Corinthische. Net als vele andere arena's werd ook deze grotendeels gesloopt om met de materialen huizen te bouwen.

Vanaf 1825 begon men aan de herstellingswerken van de arena. Tegenwoordig kan je er nog stierengevechten bijwonen. Bij deze stierengevechten wordt de stier niet gedood maar moet er geprobeerd worden om de concarde van tussen de horens te halen.

 1. Théatre Antique

Het Théatre Antique werd gebouwd onder het regime van keizer Augustus in de eerste eeuw voor Christus. Dit eens zo mooie theater moest er vooral aan geloven vanwege fanatieke Christenen. Zij gebruikten de stenen om hun kerken en huizen te bouwen. Het enigste dat nog overblijft van het theater is de Tour de Roland.

 1. Kerk en klooster Saint-Trophime

De kerk van Saint-Trophime is misschien wel de mooiste kerk die je kan vinden in de Provence. De kerk is vernoemd naar de eerste bisschop van de Provence. Het bijhorende klooster valt vooral op vanwege de aanwezigheid van de sierlijk bewerkte kloostergang.

Zie de mooiste plekjes van de Provence met onze complete rondreis, download onze reisgids Provence en trek er zelf op uit!
 1. Museon Arlaten

Het Museon Arlaten werd opgericht door Fréderic Mistral om de Provençaalse geschiedenis en volkskunst te kunnen delen. Het museum is gevestigd in het gotische Hôtel de Castellane-Lanal. In 33 zalen (!) kom je alles te weten over de tradities van de Provence.

 1. Place du Forum

Op het Place du Forum kan je een standbeeld vinden van Frédéric Mistral. Deze winnaar van de Nobelprijs voor Literatuur heeft altijd in Arles gewoond en was een vurige verdediger van alles wat Provençaals was. Hier kan je ook het café vinden dat Vincent Van Gogh in één van zijn werken schilderden, tegenwoordig gaat dit café door het leven als Café Van Gogh.

 1. Fondation Vincent Van Gogh Arles

Het doel van de Fondation Vincent Van Gogh is om kunstenaars in de belangstelling te brengen die Van Gogh op één of andere manier vereren. Dit kan gaan van een schilderij tot literair werk. Daarnaast zijn er ook tijdelijke tentoonstellingen die werken van Van Gogh zelf voorstellen. Het doel van deze in 2014 opgerichte stichting, is om de herinnering aan Vincent Van Gogh levendig te houden.

 1. Thermen van Constantijn

De Thermen van Constantijn dateren uit de 4de eeuw en hadden toen de naam 'Thermes de la Trouille'. Deze typische Romeinse verschijning waren vooral een sociale ontmoetingsplaats waar er aan sport kon worden gedaan en dienst deden als badhuis.

 1. Musée Réattu

Het Musée Réattu bevindt zich in een voormalig paleis van de ridders van Malta. Het is een prachtig voorbeeld van Rennaissance architectuur. Het paleis werd door de orde verkocht aan de schilder Réattu die hier zijn studie vestigde. Zijn dochter schonk het gebouw aan de stad. Heel wat schilderijen van Réattu worden hier tentoongesteld samen met andere kunstwerken. Zo vind je er bijvoorbeeld ook werken van Picasso.

 1. Les Alyscamps

Les Alyscamps is een vervorming van de Elyzese Velden en bij de Kelten werd er hiermee verwezen naar een begraafplaats. Tegen het einde van de middeleeuwen was deze begraafplaats serieus uitgebreid en kon je er maar liefst 17 kerken vinden. Hierna begon de plaats meer en meer te vervallen. Toch is het al altijd een plaats geweest die artiesten aantrekt en nu nog steeds. Het is op deze plaats dat Van Gogh kwam schilderen met Gauguin.

 1. Musée départemental de l'Arles Antique

Het Musée départemental de l'Arles Antique is het belangrijkste museum van Arles en kan je vinden aan de rand van de stad langs de Rhône. Het museum is een mengeling van kunstwerken en archeologische vondsten die de nadruk leggen op de Romeinse periode van Arles.

 1. Waar overnachten in Provence?

Op zoek naar een slaapplaats tijdens jouw verblijf in Provence? Dan raden wij je aan om vooral te zoeken in de buurt van Avignon, Arles en Aix-en-Provence. In deze steden is het aanbod het grootst.

Booking.com

 1. Met onze reisgids mis je niets tijdens je reis in de Provence

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Provence? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Provence met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Provence.

Provence

Gratis reisgids Provence downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?