8 x fietstours in Praag met of zonder gids + hoe fietsen huren in Praag

Volledige reisgids kopen voor € 10

8 x fietstours in Praag met of zonder gids + hoe fietsen huren in Praag

18 juli 2023 in Praag0 reacties

Overzicht met de mooiste fietstochten in en rond Praag + waar je fietstocht boeken?

Een fietstocht door Praag is een geweldige manier om kennis te maken met de mooiste plekjes in de Tsjechische hoofdstad. Fiets door de charmante wijken en parken en genieten van de mooiste uitzichten op de stad vanaf verschillende uitkijkpunten.

We zetten in deze blogpost alvast de mooiste fietsroutes in Praag op een rijtje + boek je fietstours door Praag meteen online.

Fietstours in Praag en georganiseerde fietstochten

Reisgids
Fietstours1. Boek je begeleide fietstocht in Praag 2. Boek je fietstocht met NL gids

Inhoud artikel

  1. Fiets langs dé highlights van Praag

Geen betere manier om de Tsjechische hoofdstad te verkennen dan vanop de fiets. Deze fietstour is de perfecte manier om kennis te maken met de stad. Langs de fietsroute liggen alle highlights van de stad. Je ontmoet de Nederlandstalige gids in het centrum van Praag en trekt er samen op uit.

Onderweg krijg je meer uitleg over de mooiste bezienswaardigheden, de best bewaarde stadsgeheimen, de stadsgeschiedenis en de niet-te-missen monumenten. Een compleet overzicht van wat Praag te bieden heeft.

  • Deze fietstocht langs de highlights van Praag laat je de mooiste plekjes zien van zowel de oude binnenstad als de Nieuwe Stad.
  • Enkele hoogtepunten op deze fietstocht zijn de Praagse Burcht, de indrukwekkende Karelsbrug, de Astronomische klok.
  • Daarnaast geeft je gids graag wat tips en tricks voor een geslaagde citytrip. Wil je graag weten waar je het lekkerste kan eten of wat het goedkoopste bier is? Dan zal hij je met veel plezier verder helpen!

TICKETS: Fietsen in Praag langs alle highlights is misschien wel de beste manier om de Tsjechische hoofdstad te leren kennen, boek je fietstour langs de highlights van Praag.

  1. Ontdek verborgen plekjes in Praag tijdens deze fietstocht

Ben je al eens in Praag geweest en heb je de bekendste bezienswaardigheden al eens bezocht? Dan is deze fietstour langs de verborgen plekjes in Praag misschien wel iets voor jou. Fiets langs de oevers van de Vltava en stop bij bezienswaardigheden die je normaal gezien niet zou bezichtigen. De lokale gids geeft je meer informatie over de plekken die je samen bezoekt en vertelt fascinerende verhalen over de donkere kant van Praag.

Fiets onder andere naar de betoverende burcht Vyšehrad, waar de opvallende Petrus en Paulus kathedraal staat en breng een bezoekje aan de aangrenzende begraafplaats, de laatste rustplaats van beroemde Tsjechen zoals componisten Smetana en Dvorak. Interesse? Boek je fietstocht langs de hidden spots in Praag.

  1. Met vrienden op een bierfiets door Praag

Op stedentrip in Praag met vrienden en zin in een leuke activiteit? Boek je dan deze sightseeingtour op een bierfiets! Tijdens deze bijzondere fietstocht bekijk je de bezienswaardigheden van Praag vanuit een heel ander perspectief. Drink zoveel Tsjechische biertjes als je maar wilt terwijl je de historische monumenten zoals het oude Stadsplein, het Wenceslausplein, van deze prachtige stad verkent.

Uiteraard leer je ook meer over de geschiedenis van de stad en haar architectuur, dankzij de weetjes van je ervaren chauffeur/gids. Kom alles te weten over de lokale cultuur, het nachtleven en de eetcultuur en ontdek verborgen juweeltjes die je anders misschien zou missen.

TICKETS: Je houdt voldoende pauzes om bier te tappen, foto's te maken en gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen. Boek je sightseeingtour door Praag op een bierfiets hier. Deze tour is meestal snel volboekt!

Of kies voor een Prosecco-fietstocht door Praag

Niet echt zo'n liefhebbers van bier? Geen probleem, boek je dan gewoon deze Prosecco-fietstocht door Praag! Tijdens deze fietstocht geniet je van heerlijke prosecco terwijl je door de kunstwijk Letná in Praag fietst. Deze fietstour duurt ongeveer 1,5 uur.

  1. Maak een Segwaytour door de straten van Praag

Een andere leuke, en comfortabele manier om de stad te verkennen is met een Segway. Bij een Segway heb je het voordeel dat je zelf niet veel hoeft te doen, minder vermoeiend als een fiets dus! Een Segwaytour door Praag kan een leuke en unieke manier zijn om de stad te verkennen en het stelt je in staat om snel en gemakkelijk door de straten te manoeuvreren terwijl je geniet van de bezienswaardigheden.

Mis niets tijdens je verblijf met onze reisgids Tsjechië & Slowakije, inclusief stadswandelingen.
  1. E-biketour door Praag met de mooiste uitzichtpunten

Verken zowel het historische centrum van Praag als de buitenwijken van de stad tijdens deze e-biketour door Praag. Met de kleurrijke e-bikes fiets je langs de rivier en bezoek je de belangrijkste historische bezienswaardigheden van Praag. Verken de oude stad, fiets door het Letna-park, bezoek de Praagse Burcht en zie Kampa-eiland. Onderweg kom je ook langs de beroemde Lennon-muur en de beste uitzichtpunten over de stad. Boek je e-biketour door Praag hier.

  1. Verken Praag op een Harley-trike

Geen zin om uren aan een stuk te trappen of wil je gewoon wat meer comfort? Dan kan je ook de stad verkennen op een andere, leuke manier: namelijk met een Harley-trike! Geen zorgen, je hebt er geen speciaal rijbewijs voor nodig. Alvorens je de baan op gaat, heb je eerst nog even de tijd om een proefrit te maken. Na de korte proefrit ga je samen op pad voor een mooie rit door het Letna Park, het kasteelgebied, Mala Strana, de Joodse wijk en de Oude en Nieuwe Stad.

Wat krijg je allemaal te zien op deze tour?

  • Je komt langs iconische monumenten van de stad, zoals de Praagse Burcht, de Sint-Vituskathedraal en het Strahovklooster.
  • Op je trike zoef je moeiteloos naar de hoogste punten van de stad zoals de Letna- en Petrin heuvels waar je de mooiste uitzichten hebt over Praag.
  • Bekijk vervolgens het beroemde Dansende Huis en het Nationaal Theater en de John Lennon-muur.
  • Ten slotte rijd je onder indrukwekkende Karelsbrug door, een oud icoon van de stad.
  • Boek hier je rondleiding door de stad met een Harley-trike.
  1. Daguitstap naar het machtige kasteel Karlstejn met de fiets

Zin in een leuke daguitstap met de fiets? Boek je dan deze e-bike-dagtrip naar het machtige kasteel Karlstejn. Fiets langs het Tsjechische platteland en de weelderige groene bossen, luister naar de geniet van het verbluffende uitzicht op het kasteel Karlstejn. Dit kasteel diende oorspronkelijk als de bewaarplek van de Boheemse kroonjuwelen, heilige relikwieën en kostbare schatten. Het is een van de beroemdste en drukst bezochte kastelen van Tsjechië. Er is ook de mogelijkheid om een rondleiding van 55 minuten in het kasteel te volgen, deze zit echter niet inbegrepen in de prijs.

TOUR: Aan het einde van de rit, ga je samen met de gids lunchen in het favoriete restaurant bij het kasteel (inbegrepen in de prijs). Boek je e-bike-dagtrip naar het machtige kasteel Karlstejn vanuit Praag.

  1. Of huur een fiets en ga zelf op ontdekking door Praag

Wil je liever zelf een fietsroute uitstippelen? Dan kan je ook gewoon een fiets huren, zonder gids. Zo leg je de afstanden tussen de verschillende bezienswaardigheden snel af en kan je meer van de stad zien. Met de fiets kies je bovendien zelf waar je stopt en welke plekken je precies wil bezoeken.

Huur je fiets hier online

Praktische info & tickets voor je bezoek aan Praag

Duur2 - 7 dagen ()
Vliegtickets1u40 vliegen naar Praag, richtprijs € 77 vergelijk prijzen bij Cheaptickets
Met de autoDe afstand tot Praag is 930 km vanuit Utrecht / Brussel. Reken op 10 rijden. Aan te raden is om te overnachten onderweg naar Tsjechië.
Met de nachttreinVanuit Brussel of Amsterdam met de nachttrein naar Praag, duur is 14u25, vertrek om 21u (boek je tickets online)
VerblijvenOvernachtingen in Praaag:
PakketreizenEen stedentrip Praag als pakketreis boeken? Kijk bij Prijsvrij (va. € 105) of Euroreizen (va.€ 269)
Tours en activiteiten
  1. Waar overnachten in Praag?

Voor je bezoek aan de historische stad Praag, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Graag een hotel dichtbij de luchthaven gelegen of juist liever eentje in het centrum van de stad? Of misschien toch liever ertussenin? Wij hebben hieronder drie ideale hotels voor je opgelijst! Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Praag online bekijken.

Hotel Duo net buiten het centrum

Hotel Duo is een viersterrenhotel in Praag op 8 kilometer van het centrum. De metrohalte ‘Střížkov’ ligt op 4 minuten wandelen van het hotel en is je verbinding met de rest van de stad. Het hotel heeft een binnenzwembad en een sauna voor wanneer je graag even wil ontspannen na een dagje stappen in de bruisende stad. Meer info en boeken.

Red Lion Hotel in het centrum

Het Red Lion Hotel bevindt zich in de wijk Malá Strana in het hartje van Praag. Het viersterrenhotel is gevestigd in een gerenoveerd gebouw uit de 15e eeuw en ligt in de buurt van heel wat restaurants en bars. Meer info en boeken.

Holiday Inn Prague Airport, an IHG Hotel+

Het Holiday Inn Prague Airport is een modern designhotel met een uitstekende ligging: op 300 meter van de aankomst-en vertrekhal van het hoofdterminal van de internationale luchthaven van Praag. Het hotel biedt smaakvol ingerichte en geluiddichte kamers en een gezellig restaurant waar je heerlijk kan dineren. Je kan de omgeving ook makkelijk verkennen dankzij de zeer gemakkelijke verbinding met het stadscentrum van Praag met het openbaar vervoer. Meer info en boeken.

  1. Filmpje: de highlights van Praag

Benieuwd naar hoe Praag eruitziet? Bekijk alvast dit filmpje waarin je langs de mooiste plekjes van de stad passeert. Om alles te bewonderen, zal je natuurlijk zelf naar hartje Praag moeten reizen!

  1. Download je gratis stadswandeling Praag

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Praag. Ideaal om Praag volledig te verkennen op eigen tempo. Wandel zo door de 3 belangrijkste stadsdelen en mis geen enkele highlight van deze bijzonder mooie stad.

Tsjechië & Slowakije

Gratis reisgids Tsjechië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?