14 daagse rondreis Peru - Volledig route langs alle highlights

14 daagse rondreis Peru - Volledig route langs alle highlights

17 januari 2020 in Peru0 reacties

Met zijn prachtige berglandschappen en wouden, zijn mysterieuze overblijfselen als getuigen van een indrukwekkend verleden en eeuwenoude tradities, is Peru een van de boeiendste landen van Latijns-Amerika. Verscheidene beschavingen hebben hun stempel gedrukt op de inwoners, maar het is vooral de Incacultuur die blijft verbazen.

Rondreis Peru ontdek alle highlights van het land van de Inca's

Inhoud artikel

DAG 1: Dinsdag 10 september 2019

Vlucht met Iberia vanuit Brussel via Madrid naar Lima. Bij aankomst in Lima transfer naar Alpha Hotel Lima Miraflores.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 2: Woensdag 11 september 2019

City tour Lima:

In deze stadstoer bezoeken we, in zowel het oude als het nieuwe centrum, de belangrijkste bezienswaardigheden van Lima.
Lima werd in 1535 gesticht door Pizarro en is tegenwoordig de woonplaats van een groot gedeelte van de Peruaanse bevolking, ruim 9 miljoen inwoners. In een 3,5 u durende tour bezoeken we met een Engelstalige gids het prachtig koloniale centrum van Lima, de Plaza de Armas met het presidentiële paleis, Plaza San Martin, de kathedraal (aan buitenkant), de San Francisco kerk met de bijbehorende catacomben, Lima’s eerste begraafplaats – en de waardevolle bibliotheek.

We bezoeken de residentiële wijken van Lima met de moderne architectuur en winkelcentra, en genieten van het uitzicht over de Grote Oceaan vanuit het unieke “Park der Liefde”.

Transfer naar de luchthaven voor de binnenlandse vlucht naar Arequipa en bij aankomst transfer naar La Maison d´Elise hotel Arequipa.

DAG 3: Donderdag 12 september 2019

Bezoek aan Arequipa

Arequipa, de witte stad, is gelegen op 2350 m hoogte aan de voet van de 5800 m hoge Misti-vulkaan, een stad bekend om zijn mooie ligging en zijn zalig klimaat. Veel gebouwen en kerken zijn opgetrokken uit sillar, een parelmoer-achtig wit vulkanisch materiaal. Arequipa is voor Peruaanse begrippen een moderne, rijke stad, maar heeft nog een prachtig koloniaal centrum.

We brengen er een bezoek aan het Santa Catalina-klooster en de 17e-eeuwse kathedraal en slenteren er op de plaatselijke markt, die één van de grootste en levendigste van het land is. Zeer interessant is het Museo Santuarios Andinos: hier bevindt zich het lichaam van het Inca-meisje Juanita dat men in ’95 op de Ampato-berg vond. Het meisje werd geofferd aan de goden ongeveer 500 jaar geleden en door de ijzige temperaturen boven op de berg is haar lichaam bijna intact gebleven.

Een ganse dag in deze levendige en mooie stad zorgt ook voor de acclimatisatie alvorens naar (nog) hoger gelegen gebieden te reizen. Eventuele inkomgelden vandaag zijn exclusief. Er zijn vele gezellige restaurantjes. Arequipa is één van de meest aangename steden in Peru, droge lucht en aangename temperatuur.
Overnachting La Maison d´Elise hotel Arequipa.

DAG 4: Vrijdag 13 september 2019

Colca Canyon

Colca Canyon is de kloof van de Colca in het zuiden van Peru. Hij ligt ongeveer 160 kilometer van Arequipa vandaan. Hij is meer dan twee keer zo diep als de Grand Canyon in Amerika. Daarentegen zijn de muren niet zo recht als bij de Grand Canyon. We starten vroeg vanuit Arequipa. Stijgen behoorlijk en zien het landschap veranderen. We bereiken een reservaat waar je alpaca’s en vicuna’s kunt zien.

Nationaal Park Pampa Cañahuas. Vicunas zijn verwanten van de gedomesticeerde lamas en alpacas. Vicunas zijn ranke, elegante dieren en hun wol is de fijnste en kostbaarste ter wereld. Ze zijn ook met uitsterven bedreigd. Voor we de pas over steken, maken we een stop voor een coca thee, de meest natuurlijke manier om weinig last van de hoogte te hebben. Je moet steeds veel water drinken, tot 1 l extra per 1000 mt. Boven is er een pas van 4900 meter, waar we stoppen voor een uitzicht over besneeuwde bergtoppen en vulkanen.

Het dorpje Chivay, waar we overnachten, ligt op ca. 3600 meter. De lokale indianen dragen hier kleurrijke traditionele kleding en speciale hoeden die kenmerkend zijn voor deze omgeving. In de namiddag kan je nagenieten van je dag in de heerlijke warmwaterbronnen en ‘s avonds is er mogelijkheid om een locale dans/muziek avond bij te wonen (exclusief).
Overnachting El Refugio del Colca.

DAG 5: Zaterdag 14 september 2019

Condors spotten

We staan zeer vroeg op, om op tijd bij Cruz del Condor aan te komen. Langs de kloof rijdend zie je overal pre Inca terrassen in deze uiterst spectaculaire canyon, de diepste ter wereld ! De terrassen waren de enige manier om gewassen als maïs te verbouwen op deze hoogte. Bij “Cruz del Condor”, een punt waar je een prachtig uitzicht hebt over de meer dan 1000 meter diepe kloof, heb je een grote kans om condors te zien. Dit zijn imposante dieren met een vleugelspanwijdte van meer dan drie meter.

De condors maken gebruik van de ochtend thermiek om zich in grote cirkels omhoog te laten voeren langs de bergwand. Rond een uur of 9 komen normaal de eerste condors tevoorschijn. Ze vliegen soms rakelings over de toeschouwers heen.

In de loop van de namiddag rijden we naar Chivay en vanaf hier rijden we voor een 6 tal uur verder over de altiplano naar Puno aan het Titicacameer.
Overnachting Casona plaza hotel Puno.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 6: Zondag 15 september 2019

Titicacameer

Vandaag maken we een boottocht op het Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Deze gigantische binnenzee beslaat 8000 km², verdeeld over Peru en Bolivia. Het diepblauwe water straalt iets magisch uit. Bij de typische Indianenbevolking lijkt het alsof de tijd heeft stilgestaan.

We bezoeken de Uros-indianen op hun van riet gemaakte drijvende eilanden. De Uros Indianen leven afgescheiden op het Titicacameer en ze leven van visvangst, toerisme en handel met het vasteland. Een bezoek aan deze eilanden is, hoewel toeristisch, toch een unieke ervaring. De 300 inwoners leven op drijvende eilanden van totora riet waarop de kleine huisjes volledig in riet gebouwd zijn, evenals hun boten. Als je over het eiland loopt, voel je de zachte grond onder je voeten bewegen. De bodem moet dan ook voortdurend worden aangevuld met een nieuwe laag. Op het grootste eiland staan zelfs huizen met twee verdiepingen en een school.

Nadien varen we in 2.5u verder naar “Taquile”. We maken een wandeling over kleine paadjes en klimmen naar de top van het eiland tussen de terrassen met kleine stenen huisjes, die her en der tussen de hoge eucalyptusbomen verspreid liggen. Onderweg komen we breiende mannen tegen. Je waant je in een vredige uithoek van het Incarijk van zo'n 800 jaar geleden.

Na de lunch dalen we 500 treden af naar de haven en varen in 3 u terug naar Puno.
Rond 17.30u aankomst in Puno en transfer naar ons hotel .

DAG 7: Maandag 16 september 2019

Cusco

Vandaag verplaatsen we ons van Puno naar Cusco (Bus Wonder Peru).
Deze wondermooie rit duurt ongeveer 10 h, onderweg maken we 5 stops, om ruïnes en een koloniale kerk te bezoeken.
We hebben prachtige vergezichten over de Altiplano en de hoogvlaktes.

 • We stoppen in 1/ Museum Pucara (3,900 msnm)
 • 2. La Raya hoogste punt (4,335 msnm)
 • 3. Sicuani - lunch buffet (inclusief)
 • 4. Raqchi - Tempel Wiracocha (3,450 msnm)
 • 5. De prachtige kerk van Andahuaylillas (3,093 msnm).

Vanaf hier rijden we tot in Cusco, waar we rond 17u aankomen . Overnachting in Tambo del Arriero Boutique hotel Cusco.

DAG 8: Dinsdag 17 september 2019

City tour Cusco

Cusco is het archeologisch centrum van Peru en volgens de Inca’s, de navel van de wereld. Deze prachtige koloniale stad (3326 m) kent een grote monumentenrijkdom en is de ideale uitvalsbasis voor het verkennen van de talloze Incaruïnes en de adembenemende natuur in de omgeving. Het hart van de stad is de Plaza de Armas met de imposante 16e-eeuwse kathedraal. In de nabijgelegen Avenida Sol heerst de meeste bedrijvigheid en in de gezellige straatjes rondom de Plaza bevinden zich vele restaurantjes en cafeetjes. Verder zijn er in Cusco talloze mooie kerken, interessante musea en het Santa Catalina-klooster. Overal zie je de typische Incamuren.

In de voormiddag City tour met plaatselijke gids. De toer begint in de indrukwekkende koloniale kathedraal op de Plaza de Armas en in de tempel van de zon "de Coricancha" en gaat daarna naar vier Inca ruïnes buiten Cusco. De kathedraal heeft 400 originele schilderijen van schilders uit Cusco en het beeld van de zwarte Jesus, lord de temblores (heer van de aardbevingen) en tevens een aantal prachtige altaren.

Na dit bezoek gaan we naar de tempel van de zon, het belangrijkste religieuze centrum van de Inca’s. Volgens de kroniekschrijvers was de muur van deze tempel compleet bedekt met goud. Dit stuk wandelen we, daar in het centrum geen bussen mogen rijden. Hier vandaan gaan we met de bus omhoog naar vier ruïnes die niet verder dan 8 kilometer van Cusco vandaan liggen. We bezoeken Sacsayhuaman, dat bekend staat om zijn enorme geslepen stenen en Inca fort, Puca Pucara, Q’enqo en Tambomachay.

Rest van de dag vrij om Cusco verder te verkennen. Cusco heeft ook heel goede restaurants, een bruisend nachtleven en vele souvenirs winkels. Niemand verveelt zich in Cusco !
Overnachting in Tambo del Arriero Boutique hotel.

DAG 9: Woensdag 18 september 2019

Maras Zoutpannen + Moray cirkels

Prachtige toer die je naar de natuurlijke zoutplaten van Salineras brengt. Gelegen in de mooie heilige vallei, omringd door hoge besneeuwde bergen. Eerst rijden we naar Moray, één van de meest interessante van de Inca constructies - waarvan er wordt gezegd dat het een landbouwkundig laboratorium is. Het terrassen complex heeft de vorm van een amfitheater.

Dit was voor de Inca’s de ideale plek om te experimenteren met plantensoorten op verschillende hoogten. Nadien rijden we verder door het stadje Maras naar de zoutpannen. Duizenden zoutpannen zijn al sinds de Inca tijd in gebruik. Zout water stroomt uit de grond en wordt opgevangen in bassins die opdrogen in de zon en het zout afzetten aan de oppervlakte. Het zout wordt verzameld en op de lokale markt verkocht.
Overnachting in de Heilige Vallei in Villa Urubamba.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

DAG 10: Donderdag 19 september 2019

Heilige vallei

De Valle Sagrado (Heilige Vallei) was een zeer belangrijk gebied voor de Inca’s, omdat het land vruchtbaar is door de vele rivieren die afdalen in de vallei. Het belangrijkste gewas was en is nog steeds maïs. Ruïnes van Inca forten en -heiligdommen, kleurrijke markten, charmante stadjes. Het hele gebied tussen het dorp Pisaq en de ruïnestad Ollantaytambo parallel aan de Urubamba rivier noemt heilige vallei, en eindigt min of meer in Machu Picchu. Prachtige Inca ruïnes en kleurrijke markt van Pisac.

We rijden door Calca, Urubamba, tot Ollantaytambo. Na de lunch in Urubamba bezoek je het Inca-stadje Ollantaytambo, bijzonder omdat het bovenop originele Incahuizen is gebouwd. Het fort met zijn vele terrassen, pleinen en tempels is dé trekpleister van het stadje. De plaats is vernoemd naar Ollanta, de Inca generaal.

In de namiddag, vertrekken we naar het treinstation van Ollantaytambo voor de trein (rond 16u) naar Aguas Calientes. De trein rijdt door een prachtig landschap en doet er ongeveer 1,5u over vanuit Ollantaytambo. We eindigen aan de rand van de jungle in het dorpje Aguas Calientes. Het is hier een stuk warmer, breng zeker muggenmelk, zonnecreme en een regen poncho mee.
Overnachting Waman hotel Aguas Calientes.

DAG 11: Vrijdag 20 september 2019

Machu Picchu

Na een vroeg ontbijt nemen we de eerste bus naar de nabijgelegen ruïnes van Machu Picchu . Een plaatselijke Engelstalige gids begeleidt ons gedurende ongeveer 2u en vertelt ons alles over deze indrukwekkende Inca stad. Machu Picchu is gelegen op een hoogte van 2360 m, dus veel lager dan Cusco. Nadien heb je nog voldoende tijd om zelf deze ruïnes verder te ontdekken. Omdat de Spanjaarden Machu Picchu nooit hebben ontdekt, is de stad goed bewaard gebleven.

Pas in 1911 werd de stad, na jaren verscholen te zijn geweest in de jungle, ontdekt door de Amerikaan Hiram Bingham. De stad is alleen per trein en bus of te voet te bereiken. Machu Picchu is schitterend gelegen op een plateau temidden van grillige rotsformaties. De archeologen veronderstellen dat het eens een religieuze stad van de Inca´s is geweest, maar de precieze functie is nog steeds onbekend.

Er is ruim tijd om dit grootse ruïnecomplex met haar vele tempels, terrassen en heilige plaatsen te verkennen. Om 12u verlaten we Machu Picchu en keren met de bus terug naar Aguas Calientes. Hier nemen we in de namiddag de trein terug naar Cusco.
Overnachting in Tambo del Arriero Boutique hotel Cusco.

DAG 12: Zaterdag 21 september 2019

Vrije dag in Cusco. Overnachting Tambo del Arriero Boutique hotel Cusco.

DAG 13: Zondag 22 september 2019

Transfer naar de luchthaven voor vlucht (Iberia) huiswaarts via Lima en Madrid.

DAG 14: Maandag 23 september 2019

Aankomst in Brussel.

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Reisvoorwaarden + prijs

Infodagen: rondreis Peru

We plannen infodagen in Gent en Antwerpen. In Gent op 16 februari en in Antwerpen op 17 februari.
Wens je erbij zijn? Contacteer ons

Deze route kan gedaan worden als groepsreis of individuele reis

Reisvoorwaarden groepsreis + prijs

 • De prijs per persoon in dubbele kamer bedraagt € 3395. Toeslag één-persoonskamer € 485 pp.
 • Vanaf 12 personen wordt de reis gegarandeerd.
 • De groep is beperkt tot maximum 16 personen.
 • Internationale reispas is vereist.

Reisvoorwaarden individuele reis + prijs

 • Prijs per persoon in dubbele kamer vanaf € 3360 in geval van 4 deelnemers.
 • Prijs per persoon in dubbele kamer vanaf € 3595 in geval van 2 deelnemers.
 • Toeslag één-persoonskamer op aanvraag.
 • Internationale reispas is vereist.
 • In ons individueel programma reist u zonder Vlaamse reisbegeleiding. Wij nemen de taak op ons om vooraf al de hotels / transport / tours te boeken en te betalen. Bij al de excursies is er een Engelstalige gids die je bij de bezochte plaatsen uitleg geeft. Op de luchthaven /bij wijze van makkelijke start /staat er iemand met een naambordje met uw naam en brengt je naar je eerste hotel. Voor al de hotels krijg je per e-mail de vouchers en tijdens een persoonlijke briefing in Lima in je eerste hotel, krijg je alles uitgeprint, vouchers, bustickets, dagkrantjes met aanbevolen dingen en restaurantjes in het Nederlands, algemene info per plaats en plattegrondjes. Je krijgt een 24u/24u telefoonnummer/Whatsapp nr mee, waar je steeds terecht kunt bij vragen of in geval van nood.
  Dit is uiteraard een voorbeeldprogramma en kan naar persoonlijke wensen worden aangepast.

In de prijs begrepen:

 • Volledig programma wordt afgewerkt onder begeleiding ervaren Vlaamse gids (groepsreis).
 • De internationale vluchten van Brussel naar Lima en vanuit Cusco terug naar Brussel.
 • De binnenlandse vlucht van Lima naar Arequipa.
 • Alle overnachtingen in vernoemde hotels (of gelijkwaardig) met ontbijt.
 • Lunch op dag 7.
 • Alle verplaatsingen.
 • Alle inkomgelden (tenzij anders vermeld).
 • Alle vernoemde uitstappen.
 • De diensten van een ervaren Vlaamse reisleider.
 • Lokale Engelssprekende gidsen.
 • Infovergadering en reisdocumenten.

Niet in de prijs begrepen:

 • Ontbrekende maaltijden.
 • Fooien.
 • Reisverzekering.
 • Budget nog nodig ter plaatse ongeveer € 350 à € 400 €.

Betaling:

Bij akkoord en boeking bedraagt het voorschot 30%. 2 maanden voor afreis volgt de slotfactuur.
Licentie reisbureau Travel Experts/BTS Travel: 5985
Lid van Garantiefonds Reizen

Meer info aanvragen of inschrijven voor deze reis

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?