Picasso Museum bezoeken in Parijs? Alle info, tips en tickets

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Picasso Museum bezoeken in Parijs? Alle info, tips en tickets

25 januari 2023 in Parijs0 reacties

Praktische info voor je bezoek aan het Picasso Museum + waar tickets kopen?

Geen schilder zo bekend als Picasso. In Parijs kan je een immens museum bezoeken vol werken gemaakt door niemand minder dan Picasso zelf. Er hangen honderden schilderijen, waarvan enkele van zijn bekendste. Het museum is gevestigd in het prachtige stadspaleis Hôtel Salé.

Ontdek hier alles over je bezoek aan het Picasso Museum en bestel je tickets online op voorhand.

Tickets en tours bezienswaardigheden Parijs

Vlot de bezienswaardigheden in Parijs bezoeken? Koop je tickets zeker online, zo hoef je niet in de wachtrij te staan om de soms zeer drukken attracties te bezoeken. Bekijk hieronder het volledige aanbod, bestel veilig en snel bij GetYourGuide.

Onze tip: Koop een Paris City Pass en spaar veel geld uit + je kan gratis gebruik maken de metro + een cruise op de Seine maken. Kijk hier voor alle kortingskaarten Parijs.

Inhoud artikel

 1. De geschiedenis van het Picasso museum in Parijs

Het Picasso museum is ondergebracht in het Hôtel Salé, een van de mooiste stadspaleizen van Parijs. Het werd opgetrokken in de 17e eeuw en was toen een van de extravagantste woningen in de Franse hoofdstad. Het paleis werd prachtig ontworpen en is uitgerust met sierlijke trappen, van de hand van de broers Desjardins.

Het paleis dankt zijn naam aan de eerste bewoner, Pierre Aubert

Hij was een belastinginner, vandaar ‘salé’ (gezouten), want zout was ooit een belangrijk betaalmiddel. Door de eeuwen heen had het Hôtel Salé verschillende functies. Het was ooit de ambassade van de staat Venetië, een school, een expositieruimte en uiteindelijk was de École des Métiers d’Art er gevestigd. In 1964 viel het gebouw in handen van de staat en het werd niet veel later erkend als historisch monument. Het duurde tot 1985 vooraleer het Picassomuseum erin werd ondergebracht.

In 2009 ging het museum dicht voor een renovatie die anderhalf jaar zou duren. Alles zat echter tegen en uiteindelijk kon het museum de deuren pas terug openen in 2014. Die enorme vertraging was niet naar de zin van de nabestaanden van Picasso.

Bestel je tickets voor het Picasso Museum hier

 1. Het Picasso museum in Parijs bezoeken

Picasso is een Spanjaard en er is een groot museum aan hem gewijd in zijn geboortestad Málaga, maar ook in andere landen zijn er Picassomusea. Dit exemplaar in Parijs is misschien wel het bekendste museum over Picasso van allemaal.

Je wordt hier door verschillende zalen geleid langs de werken van Picasso

Extra leuk is dat de werken chronologisch geordend zijn. Je ziet dus de evolutie van de stijl van Picasso en krijgt ook veel van zijn biografie mee. Door de schilderijen te bekijken, duik je in het persoonlijke leven van de meesterschilder. Er wordt hier en daar uitleg gegeven op informatieborden (niet alleen in het Frans, maar ook in het Engels en zelfs in het Spaans).

Bepaalde zalen zijn gewijd aan thema’s die Picasso vaak afbeeldde. Zo is er een zaal met schilderijen over het stierenvechten, zelfportretten en verschillende schilderijen waarop gitaren afgebeeld worden. Er hangen hier niet alleen Picasso’s, maar ook werken van beroemde schilders die tot de privécollectie van Picasso behoorden. Je kan hier onder andere werken bewonderen van grootmeesters als Cézanne en Matisse.

Nog een tip: Bovenaan het museum is een dakterras waar je een lekker kopje koffie kan drinken terwijl je van het uitzicht geniet.
 1. De must-sees in het Picasso Museum van Parijs

Het Picassomuseum telt duizenden werken (Picasso was een erg productieve schilder, zo blijkt). We zetten hieronder enkele van de beroemdste schilderijen op een rijtje:

 • Paul en Arlequin (1921): een schilderij van het zoontje van Picasso en zijn vrouw Olga Khokhlova.
 • De dood van Casegemas (1932): gebaseerd op de zelfmoord van de Franse schilder Casagemas, afgebeeld als Van Gogh.
 • Deux femmes courant sur la plage (1922): een kleurrijk schilderij van twee dames aan de Bretonse kust.
 • Portrait de Dora Maar (1937): kleurrijk portret van de fotografe Henriette Theodora Markovitch, beter bekend als Dora Maar.
 • Zelfportret (1901): misschien wel het beroemdste werk in het museum, een zelfportret van Picasso dat hij maakte toen hij 20 jaar oud was.
 • La Chèvre (1950): een bronzen afgietsel van een geit, gemaakt van afgedankte spullen. Eens iets anders dan zijn schilderijen.

TIP MUSEUMPAS: Ben je van plan om verschillende musea tijdens je stedentrip Parijs te bezoeken? Gelijk heb je. Om zoveel mogelijk geld en tijd te besparen, raden we aan om een Parijs Museum Pass aan te kopen. Met deze pas heb je toegang tot meer dan 60 topmusea en monumenten in en rondom Parijs. Daarnaast kan je ook de eventuele wachtrijen aan de kassa overslaan. Bestel je Parijs Museum Pass.

 1. Waar tickets kopen voor het Picasso Museum in Parijs?

 1. Praktische info voor je bezoek aan het Picasso Museum in Parijs

 • Het Musée Picasso bevindt zich in de Rue de Thorigny in de levendige wijk Le Marais. Het ligt niet al te ver van het Centre Pompidou.
 • Bereikbaarheid: Je bereikt het Picasso museum makkelijk met de metro. Stap dan af bij halte Saint-Paul (lijn 1).
 • Openingsuren: Het Musée Picasso is elke dag open van 10u30 tot 18u.
 • In het weekend gaan de deuren een uurtje vroeger open. De sluitingsdag is maandag.
 • Meer info op de website.
Download onze reisgids Parijs en mis niets tijdens je verblijf.

Ligging van het Picasso Museum in Parijs op de kaart

 1. Waar overnachten in Parijs?

Wil je graag dicht bij het Stade de France overnachten? Dan boek je best een hotel in het 18e arrondissement, net ten noorden van het 9e en 10e arrondissement. Dit deel van Parijs staat vooral bekend om de kunstzinnige wijk Montmartre met de bijzondere Sacré-Coeur.

Een aanrader is hier het Mom’art Hotel & Spa. Dit viersterrenhotel ligt aan de 42 Rue d’Orsel in het hart van Montmartre. Je boekt al een kamer vanaf 185 euro.

Bekijk onze 3 favoriete hotels in Parijs

 1. Mis niets tijdens je verblijf in Parijs met onze reisgids!

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Parijs? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Parijs met een volledige uitgestippelde route door de stad langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Liever eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Parijs.

Parijs

Gratis reisgids Parijs downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?