Waar overnachten bij de Mont Saint-Michel? Onze 10 x favoriete verblijven

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten bij de Mont Saint-Michel? Onze 10 x favoriete verblijven

7 februari 2024 in Normandië0 reacties

Op zoek naar een aangenaam verblijf voor je bezoek aan de iconische Mont Saint-Michel? Kies om te overnachten in het middeleeuwse centrum van de Mont Saint-Michel of boek je verblijf op het vasteland. Wij hebben alvast een overzicht gemaakt van onze favoriete adresjes.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

5 x overnachten op de Mont Saint-Michel

Vooral in het hoogseizoen kan het erg druk zijn op de Mont Saint-Michel, waardoor de prijzen van de hotels behoorlijk kunnen oplopen. Toch is het de moeite om op de Mont Saint-Michel te overnachten. ’s Avonds verdwijnen de hordes toeristen en lijkt het wel alsof je het eiland helemaal voor jezelf hebt. Gezellig dineren in een van de restaurantjes en nadien terugtrekken in je kamer met uitzicht op de prachtig verlichte abdij? Heerlijk! Hieronder vind je alvast de adresjes waar je kan overnachten op de Mont Saint-Michel:

  • Hôtel la Croix Blanche ligt in het hart van het middeleeuwse dorp Mont Saint Michel en biedt ruime kamers voorzien van moderne faciliteiten. Het hotel beschikt ook over een terras en een bar. Meer info en boeken.
  • Les Terrasses Poulard is gevestigd in een historisch pand dat bestaat uit 2 verschillende gebouwen in het hart van de Mont Saint-Michel. Het hotel beschikt over moderne ingericht kamers met uitzicht op de baai. Iedere ochtend geniet je van een lekker ontbijtje. Meer info en boeken.
  • La Mère Poulard biedt klassiek ingerichte kamers die uitkijken over de pittoreske baai, de abdij of de middeleeuwse stad. Je kan lekker lunchen of dineren in het prestigieuze restaurant van het hotel en in de pianobar met uitzicht op de baai kan je 's avonds terecht voor een gezellige borrel. Meer info en boeken.
  • Auberge Saint Pierre gevestigd in een 14e-eeuws vakwerkhuis en biedt klassieke kamers met houten balken waarvan sommigen uitzicht bieden op zee. Er wordt dagelijks een ontbijtbuffet geserveerd. En 's avonds kan je genieten van de visspecialiteiten en de traditioneel Normandische keuken in het authentieke restaurant bij de accommodatie. Meer info en boeken.

3 x overnachten nabij de Mont Saint-Michel

Uiteraard vind je ook in de omgeving van de Mont Saint-Michel verschillende leuke en sfeervolle hotels om één of meerdere nachten door te brengen. Hieronder alvast enkele leuke adresjes waar je kan overnachten of bekijk meteen het volledige aanbod verblijven bij de Mont Saint-Michel.

  • Le Relais Saint Michel biedt ruime, moderne accommodatie met uitzicht op de baai van Le Mont-Saint-Michel. Alle kamers beschikken over een eigen badkamer en sommigen hebben een privéterras. Voor de deur van het hotel stopt er een gratis pendeldienst die je in slechts 10 minuten naar de Mont Saint-Michel brengt. Meer info en boeken.
  • Het Hôtel Ariane & SPA ligt op slechts 5 minuten rijden van het schiereiland Mont Saint-Michel. Het charmante 3* hotel ruime eigentijdse kamers, een wellnesscentrum (tegen betaling) en een uitgebreid ontbijtbuffet. Meer info en boeken.
  • Le Saint Aubert is een sfeervol en gastvrij hotel op slechts 2 kilometer van de Mont Saint-Michel. Het hotel wordt omgeven door weelderig groen en beschikt over comfortabele en rustige kamers. Na een dag doorgebracht te hebben op de Mont Saint-Michel, kan je genieten van heerlijke regionale gerechten in de pittoreske omgeving van deze voormalige boerderij. Meer info en boeken.

3 x campings in de buurt van de Mont Saint-Michel

Ben je op rondreis met de camper? Of verblijf je gewoon liever op een camping? Geen probleem. Je vindt hier ook verschillende mooie campings in de buurt die een onvergetelijk verblijf bieden. Bekijk hieronder alvast enkele campings in de omgeving van de iconische Mont Saint-Michel.

  • Camping Seasonova Haliotis is een middelgrote camping bij het dorpje Pontorson. De camping op 15 minuten rijden van de Mont Saint-Michel biedt zowel staanplaatsen als accommodaties. Verder beschikt de camping over een kinderboerderij, een zwembad, een speeltuin en een animatieteam. Voor de ouders die even nood hebben aan ontspanning is er een sauna. Meer info en boeken.
  • Op 30 minuten rijden van de Mont Saint-Michel vind je de Camping Huttopia Baie du Mont St-Michel. Deze 4* camping biedt de mogelijkheid om stacaravans, hutten en chalets te huren. Daarnaast beschikt de camping ook over een zwemparadijs, een eigen restaurant, een sportveld en een speeltuin voor de kinderen. Meer info en boeken.
  • Capfun Camping Longchamp is een 4* familiecamping op 50 minuten rijden van de Mont Saint-Michel en op wandelafstand van het heerlijke zandstrand Plage de Longchamp. Bij mooi weer kan je een plons nemen in het buitenzwembad met waterglijbanen of daag elkaar uit voor een potje tafeltennis. Meer info en boeken.

Tickets om de Mont Saint-Michel te bezoeken

De Mont Saint-Michel zelf is vrij toegankelijk, maar voor de abdij dien je een ticket te kopen. Het is ook mogelijk om een audiotour te huren. Ook voor de musea dien je een ticket aan te schaffen.

Tip: toegang is gratis tot 18 jaar én ook voor mensen onder de 26 jaar die inwoner zijn van de EU of een geldig visum hebben. Vergeet dus zeker je paspoort niet!

Toegangstickets: Tickets kan je best vooraf online aankopen € 13 (mogelijkheid om te annuleren tot 24u voor aankomst).
Extra musea: Wil je graag de 3 musea op de Mont Saint-Michel bezoeken? Koop je combi-ticket voor € 18 online en bespaar.

Je kan ook een gegidste wandeling boeken en gaan wadlopen op het strand (op blote voeten). Nog meer mogelijkheden hieronder:

Filmpje: vlieg boven de sprookjesachtige Mont Saint-Michel

Benieuwd naar wat je mag verwachten van een bezoek aan de beroemde Mont Saint-Michel? In dit filmpje leer je de sprookjesachtige Mont Saint-Michel alvast kennen uit vogelperspectief. Om de magische plek in het echt te te bewonderen, zal je natuurlijk zelf een bezoekje moeten brengen aan het eiland in Normandië.

Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Normandië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Normandië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Normandië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Normandië.

Normandië

Gratis reisgids Normandië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?