Waar overnachten in Drenthe? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Drenthe? Van goedkoop tot luxe (2024) - Hotels + B&B's

14 november 2023 in Noord-Nederland0 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Drenthe heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, hostels en enkele leuke alternatieven in Drenthe.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. De Bonte Wever

De Bonte Wever ligt vlak bij het Asserbos aan de rand van Assen en op 10 minuten rijden van het TT Circuit. Je overnacht in een van de comfortabel ingerichte kamers en ’s ochtends na het wakker worden, kan je genieten van een kop koffie of thee op jouw hotelkamer, een ideaal begin van de dag! Voor zowel het ontbijt, lunch als het diner ben je van harte welkom in Buffetrestaurant Flinck. Hier kan je zelf je favoriete gerechten opscheppen van het buffet!

Daarnaast beschikt het hotel over een uitgebreid subtropisch zwem- en saunaparadijs welke geschikt is jong én oud en een fitnesscentrum! Meer info en boeken.

  1. Bijzonder overnachten in een Yurt

Ben je op zoek naar een micro-avontuur dichtbij huis tijdens de wintermaanden? Wat dat je van een bijzondere kampeer ervaring in een traditionele Mongoolse Yurt in de in de dichte bossen van Drenthe? Bij Winterwoods kan je tijdens de dag deelnemen aan verschillende activiteiten, van yoga en meditatie tot mountainbiken en koudetraining. 's Avonds kun je ontspannen bij een kampvuur, genieten van een Finse sauna of de hot tub. Meer info, prijzen en boeken via de website.

  1. City Hotel de Jonge

Midden in het centrum van Assen is het gastvriendelijke City Hotel de Jonge gevestigd, met in de directe nabijheid vele winkels en het DNK theater. Dit 4-sterrenhotel biedt hotelkamers met elk hun eigen identiteit en beschikt tevens over een gezellige hotelbar/lobby, een sfeervol restaurant en een ruim opgezet zalencentrum.

Het gastronomisch restaurant biedt een ontspannende omgeving voor drankjes en een hapje en er is dagelijks een volledig Engels ontbijt en ontbijtbuffet beschikbaar. Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Assen

Van der Valk Hotel Assen is een 4-sterrenhotel, gelegen net buiten de stadsdrukte van Assen, net aan de snelweg A28 naar Groningen. Het hotel biedt verschillende soorten kamertypes aan maar elk van deze kamers zijn zeer ruim, sfeervol ingericht én liggen rustig. Sommige kamers beschikken over een balkon of terras andere kamers beschikken dan weer over een bubbelbad.

In de ochtend wacht je een heerlijk royaal ontbijtbuffet op waar je je ogen kan uitkijken en in het Restaurant 28Dining kan je proeven van de lekkerste gerechten in een sfeervolle setting. Meer info en boeken.

  1. Hotel ten Cate

Geniet van een verrassend verblijf, kom tot rust en laat je inspireren in het kleurrijke en unieke Hotel ten Cate in hartje Emmen! Het kunsthotel zorgt met zijn artistieke gebouw en unieke interieur voor een inspirerende setting. Je merkt het hotel al van ver op met zijn opvallende kleurrijke gevel! Je verblijft in moderne, stijlvolle kamers die elk hun eigen charme bieden en voorzien zijn van alle nodige luxe en comfort. Sommige kamers hebben bovendien een terras of een balkon.

In het sfeervolle restaurant proef je de heerlijkste (streek)gerechten en ontspan je met een goed glas wijn. Meer info en boeken.

  1. Châteauhotel De Havixhorst (Drenthe)

In het uiterste zuiden van Drenthe, maak je kennis met het Châteauhotel De Havixvorst. Iedere kamer en suite van dit viersterrenhotel heeft een ander kleurenpalet, hoge plafonds en houten balken. Maar welk type kamer je ook kiest, de nostalgie en dat tikkeltje voorname sfeer van een écht kasteel, komt in elke kamer en suite terug. Daarnaast zijn ze ook voorzien van alle eigentijdse gemakken, verzorgde badkamers en een hotelbed van topkwaliteit.

Verwen jezelf met een heerlijk diner bereidt door de chefkok van het hotel. Zijn stijl van koken is avontuurlijk, met de klassieke invloeden van het goede leven op het land: groente uit eigen tuin, vers fruit, wild uit de bossen en velden van het Reestdal; kortom de beste agrarische producten van Noord-Oost Nederland! Dat smaakt toch echt naar mee!? Bij mooi weer kan je op het terras en in de kasteeltuin genieten van een drankje en de rust of een wandeling maken in de beeldentuin. Meer info en boeken.

  1. Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk

Het Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk is gelegen in Eelderwolde, vlak naast de snelweg A7 en op 4 km van Groningen. Ideaal als je niet middenin de stadsdrukte wilt overnachten. De comfortkamers van het Van der Valk Hotel zijn modern ingericht en zijn voorzien van comfortabele boxsprings voor een goede nachtrust. Uiteraard kan je ook kiezen voor de deluxe kamers waar er een eigen hot tub, sfeerhaard of sauna ter uwe beschikking staat.

In Restaurant Groen en Bar/Brasserie de Wit verzorgt wordt er dagelijks een uitgebreid ontbijtbuffet verzorgd en kan je terecht voor een heerlijke lunch of dinertje. Meer info en boeken.

  1. Hotel LUDIEK

Midden in het dorp Havelte, in de Drentse groene omgeving, is Hotel LUDIEK de plek om even tot rust te komen; bij de haard, in de serre of op de loungebank in de zon, op het gezellige terras met uitzicht op de weilanden rondom het pand. Aan jou de keuze.. Je overnacht in een van de eigentijdse comfortabel ingerichte kamers die voorzien zijn van alle moderne faciliteiten. 's Ochtends word je een uitgebreid ontbijt met verse producten geserveerd en kan je daarna even genieten op het grote mooie terras aan de zonzijde met uitzicht over de landerijen. Een hotel waar je onmiddellijk een warm thuisgevoel krijgt! Meer info en boeken.

  1. B&B Hoeve de Vredenhof

Bed and Breakfast Hotel Hoeve de Vredenhof is een moderne, luxe Bed and Breakfast met persoonlijke service en de faciliteiten van een hotel. De ligging is uniek: in het centrum van het mooie, gezellige Drentse dorp Zuidlaren, direct aan het Pieterpad en grenzend aan het bos ‘Het Laarwoud’. De hoeve uit 1797 is geheel gerestaureerd en heeft nieuwe, ruime luxe kamers met elk een eigen moderne badkamer met stortdouche.

Na een dagje verkennen, kan je genieten van een drankje in de bar of op het terras. In de directe omgeving van Hotel Hoeve de Vredenhof vind je verschillende lunchrooms en restaurants waar je heerlijk kan dineren. Meer info en boeken.

  1. Hotel Brinkzicht

Tussen maar liefst drie nationale parken in het Drentse dorpje Vledder ligt het superior 4-sterrenhotel Brinkzicht. Dit hotel is de perfecte uitvalsbasis om deze mooie provincie en zijn rijke geschiedenis te verkennen. De omgeving kent talrijke interessante musea en is met zijn prachtige natuurgebieden; een waar paradijs voor wandelaars en fietsers.

Hotel Brinkzicht beschikt over sfeervolle kamers die zeer comfortabel en van alle gemakken voorzien zijn. En in het sfeervolle restaurant Het Meer, geniet je onder het genot van een glas wijn van de Franse keuken. Proef van een gevarieerde lunch of drink gewoon gezellig een kopje koffie en geniet van een vers bereide appeltaart, de specialiteit van het huis.

Oh jaa.. Kan je het wel vinden voor een potje bowlen? Dat kan ook in de hypermoderne bowling in het hotel! Meer info en boeken.

  1. B&B Hertenhoef

Verblijf in de gezellige, charmante B&B Hertenhoef! Deze Bed & Breakfast in Fluitenberg, is gevestigd in een gerenoveerd landhuis met een vrijstaand koetshuis. De B&B biedt 2 luxe accommodaties aan die alles ter beschikking hebben! Beide accommodaties hebben een eigen ingang, uitzicht op de tuin, een tuinkamer met houtkachel, koffie- en theefaciliteiten, een koelkast en een eigen badkamer. Een van de twee suites beschikt ook over een sauna in de badkamer.

Wat deze B&B zo bijzonder maakt is de 5.000 m2 aan dierenweide dat bestaat uit alpaca's, herten en kippen. Na je heerlijk ontbijt kan je deze gerust even begroeten en aaien!

Vanaf de B&B zijn er diverse wandel- en fietsroutes en op 500 meter ligt het natuurgebied Oude Kene. De B&B ligt centraal gelegen om omliggende plaatsen en authentieke dorpen als Emmen, Giethoorn, Meppel, ... te bezoeken. Meer info en boeken.

  1. Mis niets tijdens je rondreis door Noord-Nederland met onze reisgids

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je rondreis door Noord-Nederland? Wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop de reisgids Noord-Nederland met een volledige uitgestippelde rondreis langs alle belangrijke bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download hier je gratis preview reisgids Noord-Nederland.

Noord-Nederland

Gratis reisgids Noord-Nederland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?