Coney Island bezoeken? Pretpark en strand in New York

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

Coney Island bezoeken? Pretpark en strand in New York

2 februari 2024 in New York0 reacties

Coney Island is een geliefkoosde plek van zowel New Yorkers als toeristen. Het ligt in het zuidwestelijke deel van Brooklyn en is al sinds de 19de eeuw een toeristische badplaats. Op het strand kan je even ontsnappen aan de drukte van de stad of je kan je helemaal laten gaan in het bekende pretpark! Eén ding is zeker: Coney Island staat garant voor een op en top Amerikaanse ervaring! Ontdek hieronder onze favoriete plekjes op Coney Island en tips voor je bezoek!

Praktische info & tickets voor je bezoek aan New York City

Duur3 - 7 dagen ()
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Vergelijk prijzen bij TUI.nl (va € 703), Prijsvrij (va. € 843), Stedentrips (va. € 798)
Verblijven
Excursies boekenBestel hier je New York: CityPASS®
HuurautoTijdens je bezoek aan New York ook Washington en Boston zien? Boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)

Inhoud artikel

  1. Ligging en geschiedenis van Coney Island

Coney Island ligt in het zuidwestelijke deel van Brooklyn. De wijk wordt begrensd door Gravesend in het noorden, Brighton Beach en Manhattan Beach in het oosten, Sea Gate in het westen en Lower New York Bay in het zuiden.

De naam Coney Island komt uit het Nederlands! Eeuwen geleden werd het door de Nederlandse kolonisators het Konijneneiland (Conyne Eylandt) genoemd en dat werd dan later verbasterd tot Coney Island.

  1. Coney Island Beach

Coney Island Beach brengt je een beetje rust en ontspanning. Ga lekker zonnebaden of maak een wandeling maken over de beroemde promenade of ‘boardwalk’. Je kan bijvoorbeeld even naar het oosten wandelen richting Brighton Beach, wat een Russische wijk op Coney Island is. Je kan ook westwaarts wandelen naar Coney Island Lighthouse toe. Hou er wel rekening mee dat Coney Island erg populair is, en het dus best druk kan zijn op het strand!

  1. Luna Park

Het Luna Park werd in 2010 geopend maar daarvoor waren hier al verschillende andere pretparken gevestigd. In 1903 opende er voor het eerst het pretpark 'Dreamland', dat werd in 1944 echter in brand gestoken. Tussen 1962 en 2008 vond je hier het pretpark Astroland, en in 2009 heette het park weer eventjes Dreamland vooraleer Luna Park hier dus open ging.

In Luna park vind je ook de Coney Island Cyclone, een bekende houten achtbaan die dateert uit 1927. De Cyclone wordt ook wel liefkozend de “Big Momma” van Coney Island genoemd.

Onze tips:

  • De openingstijden van Luna Park zijn afhankelijk van het seizoen. Grofweg loopt het seizoen van Pasen tot Halloween.
  • Tot eind mei is het park alleen in de weekenden geopend.
  • Tijdens het hoogseizoen (van juni tot begin september) de hele week en daarna tot eind oktober weer alleen de weekenden.
  • De precieze tijden zijn echter afhankelijk van het weer! Op deze website vind je actuele openingstijden van Luna Park.
  • Koop je tickets voor € 53 vooraf en sla de wachtrij over!
  1. Wonder Wheel

Het Wonder Wheel is een van de bekendste en meest romantische plekjes van Coney Island. Het Wonder Wheel maakte zijn eerste toeren op Memorial Day in 1920. In 1948 vroeg Deno, die later het bedrijf kocht, zijn vrouw Lula ten huwelijk voor het Wonder Wheel en verklaarde hij dat hij op een dag het reuzenrad zou bezitten en haar op die manier een “ring” zou geven die zo groot was dat iedereen in de wereld kon zien hoeveel hij van haar hield. Zijn droom kwam uiteindelijk uit in 1983. Sinds zijn dood in 1994 wordt het pretpark gerund door zijn zonen en andere familieleden.

De attractie wordt 'de meest romantische attractie ter wereld' genoemd en is dan ook een populaire plaats voor huwelijksaanzoeken. Heel wat pasgetrouwde koppels komen ook een ritje maken op het reuzenrad. Het reuzenrad is nog steeds het middelpunt van het pretpark op Coney Island.

Onze tip: Het Wonder Wheel bevindt zich op hetzelfde terrein als Luna Park maar maakt officieel geen deel uit van het park, je moet er dus een apart kaartje voor kopen! Je betaalt ongeveer €7 voor een ritje op het reuzenrad.
  1. Mermaid Parade

Surf Avenue is de locatie van de jaarlijkse Mermaid Parade die de zomer inluidt. Het is de grootste kunstparade in de Verenigde Staten en ze moedigt deelnemers en omstanders aan om zich in nautische kostuums te kleden. De parade begon in 1983 en is sindsdien steeds verder gegroeid. Jaarlijks zijn er meer dan 3.000 deelnemers uit NYC en ver daarbuiten. Traditioneel worden er een King Neptune en Queen Mermaid verkozen als deel van de festiviteiten.

Wanneer is het Mermaid Parade?

  • De parade vindt traditioneel eind juni, meestal rond de 21ste plaats, om de zomer in te luiden! De exacte datum kan je altijd nakijken op de website van coneyisland.com
  • De beste plek om de parade te zien is Surf Avenue, want daar passeren ook alle praalwagens. Vanop de Board Walk heb je ook een goed zicht, maar daar zullen de praalwagens niet langskomen!
  1. Nathan’s Famous Hot Dogs

Zin in een typische Amerikaanse hotdog? Nathan's Famous Hot Dogs op Coney Island is de uitgelezen plek om een hotdog te proeven voor je verder gaat met je verkenningen. Dit is het originele Nathan's restaurant dat het begin was van de populaire hotdogketen. Ieder jaar is er op 4 juli ook een Nathan's Hot Dog Eating Contest. Lees zeker ook onze blogpost met de leukste restaurants in New York City en een overzicht van typische Amerikaanse gerechten.

  1. New York Aquarium

Het New York Aquarium is het oudste aquarium in de Verenigde Staten, het werd in 1896 geopend in Castle Garden in Battery Park en verhuisde in 1957 naar Coney Island. Het aquarium wordt beheerd door de Wildlife Conservation Society en je kan er iedere dag shows bekijken met zeeleeuwen, of rondwandelen tussen de verschillende aquaria met exotische vissen.

Openingsuren en tips

  • Het aquarium is dagelijks geopend tussen 10u en 16u30. Het laatste moment om binnen te gaan is wel al om 15u30.
  • In de zomer kan het vrij druk zijn bij het New York Aquarium. Als je de drukte wilt vermijden kan je best op maandag, dinsdag of donderdagnamiddag het park bezoeken.
  • De weekends zijn het drukste, we raden je aan om vroeg ’s morgens te gaan om de drukte te vermijden.
  • Op woensdagnamiddag vanaf 15u werkt het park met een pay-what-you-wish entree, je kan dan dus zelf kiezen hoeveel je wilt betalen. Woensdagnamiddagen zijn daardoor wel extra druk.
  • De overige dagen moet je wel tickets kopen: voor een volwassene betaal je €22, kinderen tussen 3 en 12 jaar oud betalen €18, senioren +65 €19, kinderen onder 3 jaar mogen gratis binnen.
  • Meer info op de website

Wil je ook graag New York City verkennen? Download onze gratis reisgids New York met een compleet uitgewerkte stadswandeling langs de mooiste bezienswaardigheden van de Big Apple !

  1. Coney Art Walls

Coney Art Walls is een street art project uit 2015 op een braakliggend terrein tussen de attracties van het pretpark. Geniet van de kunst terwijl je luistert naar het geschreeuw van de rollercoasterpassagiers op de nabijgelegen Thunderbolt en maak enkele foto's van het werk van getalenteerde graffitikunstenaars van over de hele wereld.

Wist je dat je er ook werken kan vinden van de Gentse street-art kunstenaar ROA?

  1. Hoe bereik je Coney Island?

Met het openbaar vervoer

  • Met de subway is het het makkelijkst om Coney Island te bereiken.
  • Neem de F, Q of D naar het eindstation Coney Island-Stillwell Av of stap één stop eerder uit bij West 8th Street als je graag de speciale ‘Wavewall’ wilt zien die in 2005 door Vito Acconci werd ontworpen.
  • Hou er rekening mee dat Coney Island het meest zuidelijke metrostation van het hele New Yorkse metronet is. Vanaf Manhattan duurt het ongeveer 1 uur om er te geraken.

Met een begeleide tour

Vanuit Manhattan kan je ook meegaan met een begeleide tour, waarbij je de verschillende wijken van New York ontdekt waaronder ook Coney Island. Bij deze tour word je met de bus naar Coney Island gebracht!

  1. Filmpje: Ontdek de Mermaid Parade op Coney Island

Benieuwd hoe de knotsgekke Mermaid Parade op Coney Island eruitziet? In dit filmpje nemen we je mee naar deze unieke parade! Als je zelf wilt weten hoe Coney Island en de Mermaid Parade in het echt zijn, zal je natuurlijk zelf naar New York moeten afzakken!

  1. Waar overnachten in New York City?

Wil je graag budgetvriendelijk overnachten? Dan is een goede optie om te overnachten op Staten Island, je bent vlakbij Manhattan en kan toch aanzienlijk goedkoper overnachten. Of kies in Brooklyn of Queens een hotel. Met de metro ben je op enkele minuten op elke locatie, bekijk onze selectie van favoriete hotels in New York.

Onze Tip: Wil je graag in Manhattan overnachten? Onze favoriet is het Pod 51 Hotel in Midtown East Village, Manhattan. "Budgetvriendelijk en alles wat je hartje kan verlangen, met eigen rooftop bar vanaf € 86/nacht ! Boeken en meer info hier
  1. Mis niets tijdens je bezoek aan New York met onze reisgids

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan New York City? In de gratis reisgids New York kan je een complete stadswandeling vinden, maar heb je nog meer goesting in New York? Koop dan onze volledige reisgids New York met 6 volledig uitgewerkte wandelingen en heel wat verborgen pareltjes en bekende bezienswaardigheden in de Big Apple.

New York City

Gratis reisgids {bestemming} downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?