15 x mooiste Riads in Marrakesh: Boek je unieke overnachting in een Riad

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

15 x mooiste Riads in Marrakesh: Boek je unieke overnachting in een Riad

2 februari 2023 in Marokko0 reacties

Marrakesh is een stad die de zintuigen prikkelt. In deze oude koningsstad, één van de populairste toeristische bestemmingen van het land, verdwaal je in magische steegjes en ontdek je prachtige moskeeën, indrukwekkende paleizen en exotische tuinen. Het romantische Marrakesh heeft heel wat te bieden en je raakt er niet snel uitgekeken.

Nadat je overdag de stad verkend hebt, wil je natuurlijk overnachten in een aangenaam hotel. In Marrakesh kan je kiezen uit heel wat hotels, maar je kan ook verblijven in een traditionele riad. Hieronder sommen we de voordelen van die riads op en we stellen je onze persoonlijke favorieten voor.

Inhoud artikel

  1. Onze 15 favoriete Riads in Marrakesh

Als je op zoek bent naar een onvergetelijke, authentieke ervaring in Marrakesh, moet je in een riad verblijven. Er zijn minder kamers, het gebouw is prachtig versierd en je kan er genieten van heerlijke lokale gerechten. Hieronder zetten we onze persoonlijke favorieten op een rijtje!

1.1. Riad Khol

Riad Khol ligt in de oude medina van de stad op een tiental minuutjes wandelen van het Djemaa el Fna-plein. De grootste troef van deze riad is het dakterras vanwaar je een panoramisch uitzicht op de medina en op het Atlasgebergte hebt. Je kan hier ontspannen in een hamam, op het zonneterras of in het zwembad. Je kan er ook traditionele Marokkaanse gerechten proeven op de binnenplaats of in de eetruimte. Je verblijft hier vanaf 75 euro.

1.2. Riad le Coq Berbère

Vanop het Djemaa El Fna-plein is het slechts vijf minuten wandelen naar deze traditionele riad le Coq Berbère. De kamers zijn knap ingericht en je kan op het centrale binnenplein afkoelen in het zwembad. Op de patio wordt ook een Marokkaans ontbijt en lokale specialiteiten geserveerd. Het personeel biedt ook excursies aan en vanaf een verblijf van 4 nachten krijg je gratis vervoer vanaf de luchthaven. Je verblijft hier vanaf 59 euro.

1.3. Riad Safran et Cannelle & Spa

Deze Riad Safran et Cannelle & Spa is iets groter, maar het is misschien wel de mooiste van Marrakesh. De binnenplaats, die gesierd wordt door een prachtig zwembad, zou in eender welk paleis thuishoren. Je kan er eten in het restaurant en elke kamer heeft een traditionele zithoek. De accommodatie biedt tegen een toeslag een pendeldienst van en naar de luchthaven. Je verblijft hier vanaf 119 euro.

1.4. Riad Carina

De Riad Carina bevindt zich in een traditionele Berberwoning naast het El Badi-paleis. Een betere ligging zal je niet vinden! De riad werd volledig ingericht met traditionele materialen zoals natuursteen, baksteen, keramiek, klei en hout. De authentieke riad Carina biedt ook een binnenplaats met een zwembad, een gezellig terras en heerlijk eten. Je verblijft hier vanaf 65 euro.

1.5. Riad Dar Elma And Spa

De traditionele Marokkaanse riad Dar Elma And Spa ligt op 10 minuten wandelen van het Djemaa El Fna-plein. Er is een klein buitenzwembad, maar vooral de lounge- en sparuimte zijn hier beroemd. Er wordt dagelijks een heerlijk ontbijt geserveerd en je kan er ook een Marokkaanse kookles volgen! Je verblijft hier al vanaf 59 euro.

1.6. Riad Be Marrakech

Riad Be Marrakech is erg populair dankzij de vele fotogenieke plekjes: elk hoekje, zowel binnen al buiten, is tot in de puntjes afgewerkt en ziet er prachtig uit. Er zijn ook veel verschillende diensten die je mits bijbetaling kan verkrijgen zoals hamam, massage, diner... Tot slot biedt deze Riad een erg mooi zwembad én terras met uitzicht over Medina. Adembenemend! Je verblijft hier vanaf 240 euro.

1.7. Riad Kasbah & Spa

Je vindt Riad Kasbah & Spa in het hartje van Medina. Deze riad is typisch Marokkaans ingericht en je zal niet weten waar eerst te kijken, want alles is tot in het kleinste detail ingericht en afgewerkt. Ontspannen kan je doen in de heerlijke spa en je wordt ook in de watten gelegd door de familie die de gezellige riad uitbaat. Deze ligging is ideaal om de oude binnenstad te verkennen en een straatmarktje mee te pikken. Je verblijft hier vanaf 82 euro.

1.8. Riad Thycas

Riad Thycas is centraal gelegen en daardoor de ideale uitvalbasis om Medina te verkennen. Hoewel Medina redelijk druk is, vind je in deze Riad wel de nodige rust. De kamers zijn mooi authentiek ingericht en je hebt je eigen badkamer. Ook de sfeer die hier heerst is is heel fijn! Daarnaast deze riad dichtbij het Bahiapaleis, Le Jardin Secret en het Mouassine Museum. 's Morgens kan je jezelf laten verwennen met een typisch Marokkaans (halal) ontbijt! Je verblijft hier vanaf 43 euro per nacht.

1.9. Riad Spa Sindibad

Wanneer je verblijft in Riad Spa Sindibad zal je ongetwijfeld helemaal 'zen' worden. In deze riad ben je namelijk aan het juiste adres voor een spa met hamam of zelfs een massage of een schoonheidsbehandeling. Bovendien kan je er genieten van een lekker ontbijt of ontspannen op het mooie dakterras. Er is ook een zwembad op de patio. De meeste highlights in Medina kan je vanaf hier te voet bereiken. Je verblijft hier vanaf 64 euro.

1.10. Riad l'Oiseau du Paradis

Je vindt het Riad l'Oiseau du Paradis op zo'n 10 minuutjes wandelafstand van het alombekende Jemaa el Fna plein. Naast de gunstige ligging, biedt deze riad ook nog een mooi, klein zwembad, een terras met ligbedjes en een prachtig dakterras waar je kan ontspannen. De sfeervolle kamers geven je meteen een welkom gevoel. Je kan ook lunchen of dineren bij deze riad en daarbij kan je genieten van traditionele Marrokaanse gerechten. Je verblijft hier vanaf 54 euro.

1.11. Riad Barroko

Riad Barroko is dankzij de gunstige locatie een ideale uitvalsbasis voor je citytrip. Gelegen in het hartje van Medina, op slechts 800 meter van het Djemaa el Fna-plein. Vanaf het dakteras krijg je dan ook een mooi uitzicht. Deze read heeft zoals je kan zien nog een authentiek karakter en een heel gezellige binnenplaats. De kamers zijn mooi ingericht en zien er allemaal wat anders uit. Bovendien kan je gratis fietsen gebruiken om de stad te verkennen. Kortom zijn er heel wat troeven aanwezig waardoor je ongetwijfeld een fijne tijd zal hebben. Verblijven kan je hier voor ongeveer 60 euro voor een tweepersoonskamer.

1.12. Ryad Boustane

Het betoverende Ryad Boustane is een kleurrijk ingericht verborgen pareltje in Noord-Medina. Gelegen in een steegje, maar van zodra je binnenkomt, begeef je je in een oase van rust. Je kan genieten op het mooie dak-/zonneterras en je hebt hier bovendien een fantastisch zicht over de stad. Wil je helemaal relaxen? Dan kan je gebruik maken van het spacentrum of de sauna. Sommige kamers kijken uit op de stad of op het zwembad. Ryad Boustane is gelegen op 5km van de luchthaven Marrakesh-Menara en huisdiervriendelijk. Hier overnacht je vanaf € 62 /nacht

1.13. Hotel & Spa Riad Al Jazira

Hotel & Spa Riad Al Jazira is een luxueus boetiekhotel met een mooie Marokkaanse inrichting. Deze riad is prachtig, mooi verzorgd en gelegen buiten de drukte van de souks. Op vijf minuutjes rijden vind je de Koutoubia-moskee en op zo'n twee kilometer heb je het Djemaa el Fna-plein.

Deze luxe riad is de perfecte uitvalsbasis wanneer je in alle comfort in Medina wil verblijven: je vindt enkele belangrijke bezienswaardigheden op wandelafstand, het personeel is erg behulpzaam, je wordt elke ochtend verwend met een uitgebreid continentaal ontbijt en indien gewenst, kan je ook relaxen in de wellness met stoombad en/of massage. Hier slaap je vanaf € 79/nacht

1.14. Riad Sofia

Verblijf in het hart van Marrakesh in het prachtige Riad Sofia. Hier wandel je binnen in een zalig relaxte sfeer en een prachtige inrichting. Je wordt met open armen ontvangen en kan tijdens je verblijf heerlijk genieten in het zwembad, de hamam of op het dakterras met zicht op de Koutoubia-moskee en het Dar El Bacha-paleis. In deze riad wordt ook elke dag een lunch en diner geserveerd.

Je kan hier smullen van lekkere Marokkaanse gerechten en 's morgens kan je ontbijten in de lounge of op het terras. En de inrichting van deze riad? Oordeel vooral zelf, maar we kunnen alvast zeggen dat het er kleurrijk en gezellig uitziet! Hier slaap je voor € 133/nacht.

1.15. Riad Alia

Riad Alia is gelegen in het zuiden van Medina. Deze riad is heel modern en minimalistisch ingericht, maar toch met de typische herkenbare Marokkaanse stijl. Ook hier kan je helemaal tot rust komen. Geniet van het buitenzwembad, eet een hapje in het restaurant of verwen jezelf en bestel roomservice.

De kamers zijn zoals de hele accommodatie heel mooi, netjes en stijlvol ingericht en elke kamer heeft een patio. Alles om tot rust te komen! Riad Alia heeft daarnaast een uitstekende locatie, onder andere gelegen op slechts 300 meter van het Bahia-paleis. Hier slaap je voor € 86/nacht.

  1. Wat is een riad nu precies?

2.1. Traditionele Marokkaanse woning

Een 'riad' is een traditioneel Marokkaans huis. Het woord komt van het Arabische “ryad”, wat tuin betekent. Riads zijn historische stadswoningen die opgetrokken werden rondom een centrale binnenplaats of tuin.

2.2. Binnentuin

Het zijn precies die binnentuinen die de riads zo populair maken. In het midden van de binnenplaats staan vaak citrus- of palmbomen, een fontein of een standbeeld. In de meest luxueuze riads vind je er zelfs een zwembad of een klein hammam-kuuroord.

2.3. Een oase van rust

Wat riads zo bijzonder maakt, is het slimme structurele ontwerp van de gebouwen. Alle kamers kijken namelijk uit op de centrale binnenplaats, in lijn met het islamitische idee van privacy en innerlijke reflectie. Bovendien zijn de muren opvallend dik waardoor het in de riads niet alleen stil, maar ook lekker koel blijft, geen overbodige luxe tijdens de hete Marokkaanse zomers!

  1. Wat is het verschil met een hotel?

3.1. Hotel versus riad

De meeste traditionele riads zijn nu omgebouwd tot hotelachtige pensions en dat betekent dat je er ook dezelfde service kan verwachten als in een hotel. Toch ervaar je in een riad veel meer cultuur en geschiedenis dan in een standaard hotel en net daarom raden we je aan om er te verblijven.

3.2. Een persoonlijke service

De service in een riad is in het algemeen van uitstekende kwaliteit. Riads hebben in het algemeen weinig kamers en ze worden gerund door families. Je kan er daarom een intieme en persoonlijke sfeer verwachten.

3.3. Beoordelingen online

Lees zeker eens de beoordelingen van de riads. Je zal merken dat vooral de aandacht voor detail en authentieke sfeer geprezen worden. Gasten vertellen in de recensies vaak dat ze behandeld werden alsof ze familie waren en dat maakt de riads net zo uniek.

  1. Waar vind ik een goede riad?

4.1. Goed verstopt

Riads zijn vaak goed verstopt en dat is ook een deel van de charme van het gebouw. Aan de buitenkant is het vaak moeilijk te zeggen waar het hotel zich precies bevindt. Ze verschijnen namelijk vaak uit het niets achter een eenvoudige houten deur in een smalle straat middenin de oude stad. Ontdek hier het volledige aanbod Riads.

4.2. Spreek af met een medewerker

Het oude centrum van Marrakesh lijkt een doolhof en het is daarom een goed idee om vooraf een ontmoetingsplaats af te spreken met een medewerker van de riad. Op die manier word je snel en veilig naar de riad gebracht. We raden je aan om niet alleen in het donker en zonder kaart naar de riad te zoeken.

4.3. In het centrum

De riads liggen verspreid over heel Marrakesh, maar de authentiekste exemplaren vind je in de oude medina van de stad. Die riads bieden de meest traditionele ervaring.

Onze tip: zoek een riad die op minder dan tien minuten wandelen van het hoofdplein Djemaa el Fnaa ligt.
  1. Hoe zien de kamers in een riad eruit?

5.1. Kleinschalig

Riads zijn, in tegenstelling tot de meeste hotels in Marrakesh, niet zo groot. De meeste hebben niet meer dan zes kamers. Het is misschien wel het grootste pluspunt van de riads. Je voelt je er meteen thuis.

5.2. Elke kamer is anders

Elke kamer wordt ook anders ingericht waardoor ze allemaal een eigen sfeer hebben. Kamers die zich op de tweede verdieping bevinden, zijn vaak uitgerust met een balkon dat uitkijkt op de binnenplaats. De vloeren werden in traditionele patronen aangelegd en je vindt er ook hanglantaarns, kleurrijk textiel en nauwkeurig houtsnijwerk terug. Er is ook vaak wifi beschikbaar, maar een tv ontbreekt wel meestal. De mooiste Riads online boeken.

  1. Eten in de riad

6.1. Lokale chefs

Het is onmogelijk om Marrakech te bezoeken zonder de lokale keuken te proeven. Waar kan je dat beter doen dan in een traditionele riad? Elke riad heeft vaak een team van lokale chefkoks klaarstaan die heerlijke traditionele gerechten op tafel toveren.

6.2. Ontbijt en diner

Voor het ontbijt kan je rekenen op Marokkaans brood, lokale gebakjes, fruit en honing, vers sinaasappelsap en natuurlijk ook muntthee.

Voor het diner kan je meestal specifieke gerechten bestellen die bereid worden met verse ingrediënten van de lokale markt.

Houd er wel rekening mee dat niet elke riad alcoholische dranken aanbiedt. Marokko is een islamitisch land en elke riad hanteert zijn eigen regels.

6.3. Onze 5 favoriete Riads in Marrakesh opgelijst

  1. Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marroko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?