5 x beste surfstranden in Marokko: wat zijn de beste surfspots in Marokko? + kaartje

Volledige reisgids kopen voor € 7,5

5 x beste surfstranden in Marokko: wat zijn de beste surfspots in Marokko? + kaartje

5 juli 2023 in Marokko0 reacties

Overzicht mooiste stranden om te surfen in Marokko + kaartje

Marokko heeft zich ontpopt tot een van 's werelds beste wintersurfbestemmingen. Het land kan uitpakken met maar liefst 1835 kilometer aan kustlijn, vol stranden met de ideale surfcondities. De stranden zijn lang en ongerept, het weer is aangenaam, de golven kunnen behoorlijk groot worden en een surfplank huren is erg betaalbaar. Enkel voordelen dus.

Wil je gaan surfen in Marokko, maar weet je niet goed waar te beginnen? Wij hebben alle informatie voor jou in een handig overzichtje gegoten.

Praktische info & tickets voor je rondreis Marokko

Duur10 - 14 dagen ()
Vliegtickets4u15 vliegen naar Agadir, 3u30 naar Casablanca en Marrakesh, richtprijs € 49 vergelijk prijzen bij Transavia of Cheaptickets
FerryMet de veerboot vanuit Frankrijk naar Marokko? Tickets vanuit Algeciras (bij de Straat van Gibraltar).
VerblijvenOvernachtingen voor deze rondreis zijn:
PakketreizenDeze reis als pakketreis boeken? Boek je pakketreis bij TUI (va. € 775)
HuurautoIn Marokko is een auto eigenlijk onmisbaar, boek je huurauto bij Sunnycars (alle verzekeringen incl.) of EasyTerra (meestal de goedkoopste)
Tours en activiteiten

Inhoud artikel

  1. Surfen in Taghazout: de surfhoofdstad van Marokko

Taghazout is één van de beste surfgebieden van Marokko, zo niet van de hele wereld. Er valt hier niet te ontsnappen aan de golven en de surfplanken. Dit ooit kleine Marokkaanse dorpje kreeg bij surfers een uitstekende reputatie omwille van de fantastische golven. Vandaag is het een stadje met een hippievibe waar zowel beginners als ervaren surfers zich helemaal kunnen uitleven.

En toch is Taghazout, ondanks alle populariteit, nog steeds erg betaalbaar. Er zijn veel verschillende hotels en hostels, surfscholen, en de straten zijn versierd met muurschilderingen. Maar het draait natuurlijk vooral om de stranden, en dat zijn er best wat. Er zijn zoveel surfspots, zowel ten noorden als ten zuiden van Taghazout, dat je hier weken zou kunnen blijven en elke dag op een nieuw strand zou kunnen surfen.

Beste surfstranden in Taghazout

  • Wil je leren surfen, dan moet je naar de stranden Panoramas, Devil's rock en Crocodile Beach. Daar zijn de golven rustig en regelmatig, ideaal om de kunst van het surfen onder de knie te krijgen. Die stranden liggen iets uit het centrum, dicht bij Tamraght. De plaatselijke surfinstructeurs weten je er alles over te vertellen.
  • Gevorderde surfers moeten naar de stranden La source, Mysteries, Hash point, Douze k12, k11, en Anza Placa. Daar zijn de golven hoger, agressiever en dus interessanter voor wie al kan surfen.

Boek je surfles in Taghazout hier

  1. Surfen in de omgeving van Taghazout

Het rustigere Tamraght en Aourir

Wil je liever niet in Taghazout verblijven, dan kan je even naar het zuiden uitwijken. Daar liggen de stadjes Tamraght en Aourir. Het is er een stuk rustiger dan in Taghazout. Voor beginners ligt hier het bekende Banana Beach, waar de golven languit naar rechts rollen. De golven zijn heel constant en dat is uitstekend voor wie surftechnieken wil leren.

Tamri voor surfers en vogelspotters

Tamri is dan weer een uitstekende plek voor gemiddelde surfers. Het ligt tussen Taghazout en Imsouane, de volgende bestemming in ons lijstje. Wat zo geweldig is aan Tamri is het feit dat het echt niet toeristisch is. Het is waarschijnlijk de rustigste van alle surfspots aan de Atlantische kust van Marokko. Is dat wat je zoekt, dan moet je hier zijn. Bovendien staat Tamri ook bij vogelliefhebbers bekend om de flamingo’s en tropische soorten die hier komen uitrusten.

  1. Surfen in Imsouane in Marokko

Imsouane is een prachtig Marokkaans stadje dat precies tussen Essaouira en Taghazout ligt. Imsouane heeft zich snel ontpopt tot de nieuwe, hippe surfbestemming van Marokko. In het stadje vind je een mix van traditionele architectuur en nieuwe hotels. Hier heerst rust en kalmte, Imsouane lijkt verdwaald te liggen langs de kustlijn.

Surfers komen hier massaal naartoe omdat Imsouane kan uitpakken met een van de langste breaks ter wereld. De twee belangrijkste surfspots in Imsouane zijn La Cathedrale, een beach break spot en La Bay, een point break spot. Hier kom je echter niet om te leren surfen, wel om zo lang mogelijk de golven te domineren. Gemiddelde en ervaren surfers zijn hier in de zevende hemel.

Imsouane ligt echter vrij afgelegen en het is niet zo makkelijk om dit stadje te bereiken. Het makkelijkst is om een auto te huren tijdens je vakantie Marokko en hier naartoe te rijden of een taxi te nemen vanuit Agadir of Essaouira, al kost dat natuurlijk iets meer. Het voordeligst is de Souk to Surf pendelbus (lees meer). Die rijdt elke dag naar Imsouane vanuit Taghazout, Tamraght, Essaouira en Agadir.
  1. Essaouira surfstranden

Natuurlijk kan ook Essaouira niet ontbreken op dit lijstje. Het staat wat populariteit betreft op gelijke hoogte met Taghazout. Je zal hier, dankzij de wind, ook veel kitesurfers de golven zien trotseren.

  • De beste plek om te surfen in Essaouira is aan het uiteinde van het hoofdstrand. Daar zal je heel wat surfers in het water zien liggen.
  • Wat Essaouira onderscheidt van de andere surfstranden in Marokko, is de stad zelf. Essaouira is een pareltje dat barst van de geschiedenis. De Portugees-Marokkaanse architectuur, de ambachtslieden en de ontelbare monumenten lokken niet alleen surfers, maar ook backpackers en toeristen uit alle windstreken. Dat maakt surfen in Essaouira wel iets duurder.

SURFLES: Leer tijdens je vakantie surfen op het strand van Essaouira, boek je surfavontuur in Essaouira voordelig hier.

  1. Surfen in de omgeving van Essaouira in Marokko

  • Wil je liever wat minder toerisme, maar toch Essaouira bezoeken? Dan raden we je Sidi Kaouki aan, op 30 kilometer ten noorden van Essaouira. Het is hier goedkoper om surflessen te volgen of een surfplank te huren en bovendien kan je hier vaak flamingo’s spotten.
  • Ben je een ervaren surfer? Dan moet je naar Safi. Het ligt op twee uur ten noorden van Essaouira, precies tussen Essaouira en Casablanca in. Ga hier wel niet heen als beginner. De golven kunnen tot wel 5 meter hoog worden en breken ver. Ook de stroming is erg sterk en er zijn verschillende rotsformaties die boven het water, tussen de golven, uitsteken. Heb je zelf niet de vereiste ervaring, dan kan je hier ook gewoon komen om de professionele surfers aan het werk te zien.
LEESTIP: Ontdek nog meer tijdens je vakantie met onze reisgids Marokko.
  1. Kaartje met de beste surfspots in Marokko

  1. Welk surfstranden zijn de beste in Marokko?

Welk surfstrand je best kiest, hangt volledig van je eigen voorkeuren af. We raden je aan om vooral rekening te houden met bereikbaarheid en je eigen surfniveau. Waar je ook heen gaat, beginners nemen het beste altijd een surfinstructeur mee voor de veiligheid. Zeker op stranden waar je niet eerder bent geweest. Vraag ter plaatse altijd naar de surfomstandigheden vooraleer je de zee opgaat.

  • Beginners kunnen zich zeker vermaken in Taghazout. Daar vind je heel wat surfscholen waar je andere surfers kan leren kennen en je surfskills kan aanscherpen. Ook gemiddelde en ervaren surfers kunnen hier naartoe. Er zijn hier zoveel surfstranden voor elk niveau.
  • Imsouane is een aanrader voor wie al ervaring heeft en wil oefenen. In de omgeving van Imsouane valt er niet al te veel te beleven. Het draait dus allemaal om de stranden en de golven.
  • Essaouira is perfect voor wie surfen met cultuur wil combineren. Na je surfsessie kan je dan door de straten slenteren en de lokale cuisine uitproberen. Hier hangt een vakantiegevoel.
  • Professionals kunnen zich wagen aan de golven van Safi, of het veiliger spelen in en rond Taghazout, Imsouane en Essaouira.

RONDREIS: Wil je graag nog meer zien wat Marokko te bieden heeft? Bekijk dan zeker eens onze rondreis door Marokko, bezoek de koningssteden Marrakech, Rabat en Fez, maak een kamelentocht door de woestijn en verdiep je in de Marokkaanse cultuur.

  1. Hoe surflessen vinden in Marokko?

Surflessen vinden kan op 3 manieren

  • 1. Er zijn verschillende bedrijven die surftrips aanbieden. Zo boek je een complete reis, inclusief vliegtickets, hotel en surflessen. Doorgaans gaan die zogenaamde surf retreats door in ecohotels en ligt de nadruk op surfen en yoga of meditatie. Daar hangt dan wel een prijskaartje aan.
  • 2. Wil je zelf je surfreis organiseren, dan kan dat op twee manieren.
    Ofwel reis je ter plekke naar een van bovenstaande surfstranden en neem je contact op met een van de surfscholen ter plaatse. Vooraf reserveren is doorgaans niet nodig.
    Je kan gewoon opdagen en om surflessen vragen, meestal voor de dag zelf nog! Zo kies je ook helemaal zelf wanneer je surft, hoe vaak je surft en of je groeps- of privélessen surfen in Marokko wil.
  • 3. Een andere optie is om op Booking een surfhotel of surfhostel te boeken in Marokko. Zo boek je als het ware je eigen surfreis. Deze hotels en hostels werken samen met de surfscholen of surfleraars en bieden surflessen aan tegen scherpe prijzen. Eveneens een goede optie dus wanneer je een betaalbare en flexibele surfreis wil boeken. Door in een dergelijk hotel met surflessen te verblijven, leer je waarschijnlijk ook gelijkgestemde zielen kennen die ook willen surfen in Marokko.
  1. Waar verblijven op de beste surfstranden in Marokko?

Ook hier zijn er verschillende opties, naargelang wat je zelf zoekt. We geven je alvast enkele leuke hotels en hostel in Marokko die ideaal zijn voor een surfvakantie. Van luxeverblijven tot budgethotels.

Surfhotels en surfhostels in Taghazout

  • Paradis Plage Surf Yoga & Spa is ideaal voor wie een luxueus hotel zoekt met surflessen. Hier verblijf je in een prachtig, kleinschalig hotel met onklopbare uitzichten. Je kan er surf, stand up paddle en yoga volgen en er is zelfs een openluchtcinema elke avond. De jacuzzi maken het plaatje compleet. Meer info en boeken.
  • Zoek je een hostel? Dan hebben we twee aanraders. De eerste daarvan is Kekai Surf House, een hostel met een fantastisch uitzicht op de baai waar je voor een prikje kan verblijven. Je vindt van hieruit makkelijk een surfschool die je de kneepjes van het vak wil leren. Er worden ook andere activiteiten in het hostel georganiseerd, zoals hikes. Meer info en boeken.
  • Een tweede hostel is Locals Taghazout Surfcamp. Dit hostel bevindt zich vlakbij het strand en, zoals de naam al doet vermoeden, worden er surflessen georganiseerd. Hier kan je genieten van een impressionant ontbijt voor een hostel. Meer info en boeken.

Hotels bij de surfstranden van Imsouane

  • Wil je gaan surfen in Imsouane, dan raden we je La Petite Kasbah aan. Je verblijft hier in een historisch pand aan een zacht prijsje. Het ligt aan de rand van Imsouane, iets verder van het strand dus. Je krijgt wel een fantastisch dakterras met uitzicht over de stad en de zee. Meer info en boeken.
  • Wie in een hostel wil verblijven, kan terecht in Light House Imsouane, op 500 meter van het strand. Er worden in beide accommodaties geen rechtstreekse surflessen aangeboden, maar je vindt in Imsouane zelf wel verschillende surfscholen waar je last-minute kan aankloppen. Meer info en boeken.

Hostels in Essaouira

Essaouira is net als Marrakesh een historische stad en dus raden we je absoluut aan om in een riad te verblijven, een traditioneel Marokkaanse woning. Ze voelen uitzonderlijk luxueus aan en zijn toch betaalbaar. Bovendien krijg je in riads vaak een rijkelijk ontbijt voorgeschoteld, en wie wil dat nu niet. Surfen kost nu eenmaal veel energie. Bekijk hier onze favoriete adresjes in Essaouira.

  • Wat riads betreft, raden we Riad Dar Awil en ook de Riad Kafil aan. Twee toppers met een typische Marokkaanse inrichting en een aangename vakantiesfeer.
  • Wil je een hostel, dan kan je terecht in Essaouira Beach Hostel op wandelafstand van Plage d'Essaouira. Hier zit je meteen tussen andere surfers die je tips, tricks en aanbevelingen kunnen delen.
  1. Hoe bereik je de surfstranden van Marokko?

  1. Wat is de beste tijd van het jaar om te surfen in Marokko?

Het hoogseizoen voor te surfen in Marokko is tussen december en maart. Dan zijn de golven het hoogst en is de wind perfect. Dat betekent ook dat de surfstranden veel bezoekers trekken, vooral Europeanen die hier komen surfen in afwachting van de Europese zomer.

Maar de zee is er natuurlijk altijd. Het surfseizoen in Marokko begint al in september en gaat door tot april. De maanden september en oktober zijn ook uitstekende opties, want dan komt de eerste winterdeining opzetten, is er geen wind en er zijn veel minder toeristen. Het is een leuke manier om de zomer af te sluiten. De rest van het jaar zijn de omstandigheden niet meer zo goed omdat er meestal een sterke noordwestenwind staat.

  1. Boek je vakantie naar Marokko

Aanbieders vliegvakanties naar Marokko

Goedkoop je vliegtickets boeken

  1. Welke auto huren voor je rondreis?

  • Twijfel je nog welke auto je wil gaan huren voor je roadtrip?
  • Huur alvast geen té kleine auto, ga voor een comfortabele wagen.
  • Boek zeker een all-inclusive verzekering zodat in alle rust rond kan rijden.
  • Iedereen met een Belgisch of Nederlands rijbewijs mag er met een huurauto rijden.
  • Betrouwbare autoverhuur bedrijven zijn Sunnycars (altijd all-inclusive), TUI cars autoverhuur en EasyTerra (meestal de goedkoopste).
  • Lees ook nog meer tips over een auto huren op vakantie.
  1. Download je reisgids Marokko en mis niets tijdens je verblijf

Herkenbaar: Wil je er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je verblijf in Marokko? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop onze reisgids Marokko met alle bezienswaardigheden en uitgestippelde stadswandelingen. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Marokko.

Marokko

Gratis reisgids Marokko downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?