Waar overnachten en verblijven in Lissabon 2024? 10 x top Hotels in Lissabon

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten en verblijven in Lissabon 2024? 10 x top Hotels in Lissabon

17 januari 2022 in Lissabon2 reacties

Tijdens je bezoek aan de charmante stad Lissabon heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast de mooiste hotels in Lissabon in een overzicht gezet!

Online boeken, met mogelijkheid om te ananuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Memmo Príncipe Real

Kom verblijven in één van de meest exclusieve en elegante wijken van Lissabon. Memmo Príncipe Real is de ideale uitvalsbasis voor een bezoek aan de historische stad, op maar 10 minuten van de Bairro Alto en de Avenida da Liberdade. Het Café Colonial Restaurant opent je de deur naar een gastronomisch paradijs met Portugese en internationale gerechten. Hier vertrek je niet met een lege maag!

Santo António is een geweldige keuze voor reizigers die geïnteresseerd zijn in monumenten, vriendelijke mensen en architectuur. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Myriad

Myriad ligt aan de oever van de rivier de Taag en biedt een panoramisch uitzicht. Deze unieke, futuristische oase heeft luxueuze, moderne accommodatie. Je kan er heerlijk ontspannen in het binnenzwembad met spa- en fitnessfaciliteiten.

Myriad heeft ook een evenementencentrum voor bruiloften, feesten en conferenties. De internationale luchthaven van Lissabon ligt op 10 minuten rijden van het hotel. Meer info en prijzen via deze link.

  1. 1908 Lisboa Hotel

Het 4-sterrenhotel 1908 Lisboa Hotel heeft een centrale ligging in Lissabon en is gevestigd in een volledig gerenoveerd bekroond gebouw uit 1908 van architect Adães Bermudes. Het hotel ligt op de hoek van de Avenida Almirante Reis en het Largo do Intendente, en heeft een kunstgalerie met wisselende exposities, een restaurant en een bar.

De medewerkers van het hotel bieden je maar al te graag tips om de stad te verkennen en het meeste uit je bezoek te halen. Meer info en prijzen via deze link.

Vriendelijk en servicegericht: Het personeel was enorm enthousiast! Te beginnen bij André, de manager. Hij weet wat de gasten willen, neemt de tijd voor je en bedenkt steeds hoe men het iedereen het meest naar de zin kan maken.
  1. BessaHotel Liberdade

In het BessaHotel word jij heerlijk verwend. Je kan je energie kwijt in het fitnesscentrum en nadien heb je de keuze om te relaxen in de sauna, het zwembad of het Turkse bad.

Op een paar minuten stappen ben je in het winkelgebied Chiado, zo kan je lekker op je gemak shoppen. Breng zeker ook een bezoek aan het beroemde Rossio-plein en het Praça dos Restauradores, beiden in de directe omgeving van het hotel. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Olissippo Lapa Palace

Het sprookjesachtige Olissippo Lapa Palace is een stukje hemel op aarde. In de 19de eeuw werd het gebouwd en het ligt in een subtropische tuin op een heuvel. Je vindt er uitgebreide spa en binnen- en buitenzwembaden.

Restaurant Lapa serveert heerlijke mediterrane gerechten en regionale wijnen. In de zomer kan je in Le Pavillion bij het zwembad genieten van cocktails, zelfgemaakte ijsthee en vruchtensappen. Op warmere dagen kan je ook dineren op het terras en in de avonduren is er livemuziek. Meer info en prijzen via deze link.

  1. Rossio Garden Hotel

Het onlangs gerenoveerde boetiekhotel Rossio Garden dateert uit 1900, en ligt in het hart van het historische centrum van Lissabon, op een paar meter van het beroemde Rossio-plein. De kamers van dit hotel zijn ontworpen door de Portugese modeontwerper João Rolo en bieden dus heel wat charme.

Elke ochtend geniet je van een heerlijk ontbijtbuffet dat bestaat uit een selectie van het beste vers fruit, natuurlijke yoghurt, ontbijtgranen, roerei, worst, spek, bonen en croissants. En neem gerust zoveel als je wilt van de beroemde "Pastel de Natal"! Meer info en boeken.

  1. Urbano FLH Hotel Lisboa

Het FLH Urbano Hotel kreeg een speciaal design dankzij de Portugese kunstenaar David Rosado. Hij creëerde unieke schilderijen voor de kamers en het geweldige kunstwerk dat je in de woonkamer zal terugvinden. Afhankelijk van de locatie van het hotel, de drukke binnenstad, heeft David exclusieve schilderijen gemaakt die de urbano-stijl weerspiegelen - waarbij hij popart als inspiratiebron gebruikte. De kamers zijn daarnaast ook ruim en zijn van alles voorzien wat je maar kan wensen. En wat nog zo mooi is, je hoeft jezelf niet uit je bed te sleuren om te genieten van een heerlijk ontbijt want hier worden de versgebakken croissants en de verse sinaasappelsap aan de deur geserveerd! Heerlijk toch!? Meer info en boeken.

  1. Selina Secret Garden Lisbon

Selina's Secret Garden ligt verscholen in de trendy wijk Cais de Sodre in Lissabon - een steeds groeiend ecosysteem van kunst, cultuur, geschiedenis en nachtleven! Je overnacht hier in een slaapzaal of in een aparte kamer. Dit driesterren hostel/hotel heeft zo wat van alles te bieden: een gezellig dakterras waar je even kan ontspannen, een patio, een zwembad en comfortabele cowork.

Bovendien kan je ook altijd deelnemen aan de wekelijkse danslessen, wellness-retraites, ontmoetingen met sociale nomaden! Breng de dag door met dwalen door het Rossio-plein, de kathedraal van Lissabon of een van de vele andere culturele hotspots op loopafstand van Selina. Meer info en boeken.

  1. Lisboa Pessoa Hotel

Het Lisboa Pessoa Hotel is geïnspireerd op het leven en werk van Fernando Pessoa. Je verblijft hier in het centrum van Lissabon, op 200 meter van de elegante historische wijk Chiado. Met deze gunstige locatie ligt het hotel op slechts enkele minuten van prachtige uitzichtpunten. Het hotel biedt een verscheidenheid aan kamers, waaronder kamers met een terras en een prachtig uitzicht op de stad. Op de bovenste verdieping van het hotel, met twee gezellige terrassen heb je een prachtig uitzicht over de stad, de rivier en het kasteel, prachtige plekken die u niet mag missen. Meer info en boeken.

Ben jij iemand met interesse voor de literatuur? Dan is dit intieme, stedelijke hotel de juiste keuze om je kennis te laten maken met "Fernando Pessoa Lissabon", een wandelroute die je meeneemt op een ongekende literaire reis, geïnspireerd door het leven en werk van Fernando Pessoa.

  1. Lux Lisboa Park

Met een modern, minimalistisch design en interieur overtreft Lux Lisboa Park Hotel de verwachtingen van elk type reiziger! Het viersterrenhotel ligt in het centrum van Lissabon op slechts vijf minuten lopen van het Eduardo VII-park en tien minuten van het Marquês de Pombal-plein. Na een dag verkennen van de stad, kan je ontspannen in de prachtig ingerichte kamers met houten vloeren, rustgevende kleurenpaletten met zachte tinten. Begin de dag met een uitgebreid warm ontbijt in restaurant Salvo Seja en daarna kan je genieten met cocktails en continentale gerechten in de Infinity Terrace Bar op het dak.

Even relaxen? Het buitenzwembad is perfect voor een verfrissende duik en het fitnesscentrum is uitgerust met alles wat u nodig heeft om uw trainingsregime te voltooien. Beloon jezelf daarna met een massage of spabehandeling in de Organic Medical Fitness & Spa. Meer info en boeken.

  1. Download je gratis stadswandeling Lissabon

Ontdek de stad met onze gratis stadswandeling Lissabon. Ideaal om Lissabon volledig te verkennen op eigen tempo. Nog meer zien? Koop onze reisgids Portugal met 4 stadswandelingen + een complete rondreis met meer dan 89 bezienswaardigheden en heel wat leuke adresjes. Eerst uitproberen? Download onze gratis reisgids Portugal en ga op pad!

Portugal

Gratis reisgids Portugal downloaden


Geschreven door

Wouter Coppens

- 14 maart 2024 - Guido Becelaere

Zoals altijd een heel goede reisgids. Wat ik heel positief vind is de beknopte en duidelijke info over de bezienswaardigheden. Zo weet je toch wat je bezoekt met de belangrijkste info. Wij zijn fan !

- 16 juli 2019 - vincent

goede gids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?