Onze 10 mooiste agriturismo in Ligurië: Ga uniek overnachten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Onze 10 mooiste agriturismo in Ligurië: Ga uniek overnachten

22 december 2022 in Ligurië0 reacties

Op zoek naar een rustig plekjes in Ligurië? Ontdek hier de mooiste agriturismo in Ligurië

Geen zin om te overnachten in een hedendaags hotel of romantische B&B tijdens je vakantie Ligurië? Verblijf dan eens in een authentieke vakantieboerderij. Verspreid over de regio zijn er verschillende agriturismo te vinden waar je een onvergetelijk verblijf tegemoet gaat. Kom tot rust in de prachtige natuur van Ligurië en maak kennis met het lokale leven op het Italiaanse platteland.

Ontdek hier alvast onze selectie favoriete agriturismo in Ligurië.

Inhoud artikel

  1. Agriturismo Benza (Imperia)

Agriturismo Benza ligt in Dolcedo, op slechts 5 km van de Ligurische kust en op ongeveer 10 minuten rijden van Imperia. Deze gezellige vakantieboerderij wordt omringd door een weelderige tuin met een zwembad waar je op warme dagen wat verfrissing kan opzoeken. Lekker relaxen met een goed boek en een glaasje wijn naast het zwembad is natuurlijk ook een optie.

Je overnacht in een van de ruime appartementen voorzien van een eigen terrasje en een volledig uitgeruste kitchenette. Verder beschikt de accommodatie ook nog over een eigen molen waar olijfolie geproduceerd wordt. Je kan eventueel een olieproeverij bijboeken mocht je hier interesse in hebben. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Monaci Templari (Seborga)

Agriturismo Monaci Templari ligt op een rustige locatie in Seborga omgeven door olijfgaarden en wordt uitgebaat door een enthousiaste familie. Je verblijft in een van de ruime accommodaties voorzien van ruime slaapkamers, een gezellige woonkamer met flatscreen-tv en een eigen badkamer met douche. Sommige kamers hebben ook een eigen balkon met uitzicht op de omgeving.

Begin de dag met een lekker ontbijtbuffet bestaande uit zoete én hartige producten, biologische producten en lokale specialiteiten. In het restaurant van Agriturismo Monaci Templari kan je proeven van lokale gerechten. Verder beschikt het verblijf ook over een aangename tuin, een gemeenschappelijk terras met zonneterras, een speeltuin voor de kinderen en een telescoop zodat je de nachtelijke hemel kan observeren. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij de accommodatie gratis fietsen lenen. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo del Pigato - Bio Vio (Albenga)

Agriturismo del Pigato - Bio Vio is gevestigd in een historisch Ligurisch huis met stenen muren en gewelfde plafonds in Albenga, op 10 minuten rijden van de zee. De appartementen in typisch Ligurische stijl, beschikken over ruime slaapkamers, een eigen badkamer, een terras en een volledig uitgeruste keuken waar je zelf lekkere streekgerechten kan maken. 's Ochtends kan je je laten verwennen met een gezond ontbijt met verse en seizoensgebonden producten dat geserveerd wordt in de prachtige hoofdkeuken van de boerderij.

Nadien kan je een mooie wandeling maken in de omgeving, een van de nabijgelegen stranden bezoeken of een namiddagje golven (op 3km van de accommodatie). Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Buranco (Monterosso al Mare - La Spezia)

Agriturismo Buranco ligt in de rustige omgeving in Monterosso al Mare, op een steenworp van het zandstrand. De charmante accommodatie biedt ruime studio's en appartementen met airconditioning, een keuken met vaatwasser, eethoek en een eigen badkamer. Iedere ochtend wordt er een heerlijk continentaal ontbijt geserveerd met zowel zoete als hartige producten.

Verder heeft produceert Buranco-boerderij ook zijn eigen olijfolie, wijn, Limoncello en honing en heeft een grote tuin met barbecuefaciliteiten. Misschien kan je wel een leuk souvenir meenemen voor de thuisblijvers. Meer info en boeken.

  1. Gli Ulivi Di Montalbano (La Spezia)

Gli Ulivi Di Montalbano is een gezellige boerderij op de heuvels van La Spezia, op slechts 10 minuten rijden van het centrum van La Spezia. De accommodatie biedt ruime appartementen voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen, een seizoensgebonden zwembad en een prachtig panoramisch uitzicht op het platteland. De rust en stilte die je hier hebt zijn misschien wel de grootste troeven van dit verblijf.

Verder wordt de vakantieboerderij omgeven door olijfbomen en een moestuin. Men produceert ook zelf olijfolie en bieden ook olijfolieproeverijen aan. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo Natta Di Monte Tabor (Celle Ligure - Savona)

Agriturismo Natta Di Monte Tabor is een charmante boerderij middenin de olijfgaarden met prachtig uitzicht over de Italiaanse Riviera. De kamers hebben een elegant landelijke inrichting, met houten of terracotta vloeren en houten balkenplafonds. Na een heerlijke nachtrust kan je enkele baantjes trekken in het buitenzwembad, gevolgd door een lekker ontbijtje in de bloementuin. Verder beschikt de accommodatie ook over een gratis parkeerterrein. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo dalla Mimmi (Dolceacqua)

Agriturismo dalla Mimmi ligt verscholen in het groene landschap op een steenworp afstand van het middeleeuwse dorp Dolceacqua. De vakantieboerderij biedt accommodatie in gezellig ingerichte units, voorzien van terracotta vloeren, oude balken en een eigen balkonnetje. Verder kan je genieten van het zonnetje in de aangename tuin of enkele uurtjes ontspannen in de hot tub.

Je begint de dag met een heerlijk à-la-carte- of Italiaans ontbijt en nadien kan je de prachtige omgeving verkennen met een van de gratis fietsen die Agriturismo dalla Mimmi uitleent. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo il Mulino (Stibiveri - Genua)

Agriturismo il Mulino ligt in Stibiveri op 1u15 rijden van de hoofdstad van Ligurië, Genua. De vakantieboerderij biedt zowel ruime kamers als appartementen met eigen kitchenette. Zin in een leuke avond samen? Wat dacht je van een gezellig avondje barbecuen? Overdag kan je lekker genieten van het zonnetje op het zonneterras.

In de omgeving kan je diverse activiteiten ondernemen zoals wandelen en vissen maar je kan ook een uitstap maken naar Genua of een rondleiding op de boerderij volgen. Verder is er ook een speeltuin voor de kinderen. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo I Pipetta (Levanto)

Agriturismo I Pipetta is een charmant pension dat door een familie beheerd wordt en ligt op een heuvel in de middeleeuwse wijk van Legnaro (op 5 km van Levanto). De kamers van het Agriturismo I Pipetta zijn eenvoudig ingericht en kijken uit op de omliggende groene vallei. De vakantieboerderij wordt omringd door glooiende wijngaarden en olijfbomen. Opstaan met een prachtig uitzicht op de omgeving en een heerlijk ontbijtje met jam gemaakt met fruit van de boomgaarden uit de streek. Meer info en boeken.

  1. Sostio a Levante (Framura)

Sostio a Levante is een typische Ligurische boerderij gevestigd op 10 à 15 minuutjes rijden van de zee. De uitbaters van dit knusse verblijf focussen zich voornamelijk op "het loskoppelen van de luxe die we gewoon zijn". Zo verblijf je ook in eenvoudig ingerichte kamers met enkel het comfort dat je nodig hebt. Wat heb je meer nodig dan een comfortabel bed, een badkamer en een prachtig uitzicht over de tuin? Gewoon even ontsnappen aan de dagelijkse stress en lekker genieten van de prachtige omgeving, de rust en de stilte.

Verder wordt de accommodatie omgeven door wijngaarden en produceert men eigen Golfo dei Poeti Terre di Framura wijn, olijfolie, honing en kaas. Zeker de moeite waard om deze uit te proberen tijdens je verblijf. In het restaurant kan je de dag afsluiten met lekkere streekgerechten. Meeste ingrediënten komen rechtstreeks uit de tuin en boomgaard en zijn dus vrijwel altijd vers en seizoensgebonden. Meer info en boeken.

  1. Download onze reisgids door Piëmonte en Ligurië

We hebben een unieke rondreis uitgestippeld die je door Piëmonte en Ligurië. De twee regio's hebben elk hun eigen troeven die je in deze 14-daagse autoreis zal leren kennen. Download hier onze gratis reisgids Piëmonte - Ligurië, of koop de volledige reisgids Piëmonte en Ligurië hier online.

Ligurië & Piëmonte

Gratis reisgids Ligurië & Piëmonte downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?