Waar overnachten in de Abruzzen? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in de Abruzzen? 10 x van goedkoop tot luxe (update 2024) - Hotels + B&B's

14 november 2022 in Le Marche & Abruzzen1 reactie

Waar overnachten in de Abruzzen (Abruzzo)? Onze favorieten in een handig overzicht

Tijdens je bezoek aan de regio Abruzzen heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Abruzzo.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B Peperosa in collina (Pescara)

Peperosa in collina is een gezellige bed & breakfast gelegen in Pescara. De B&B is voorzien van een huiselijke inrichting en wordt omgeven door een prachtige tuin waar je bij mooi weer lekker kan ontspannen. Je verblijft in een van de ruime kamers met eigen badkamer en terras. Vanop het terras kan je genieten van het uitzicht op de groene omgeving. Na een heerlijke nachtrust, wacht je een continentaal ontbijt in de eetkamer. Meer info en boeken.

  1. Romantic Yurt in Nature Reserve (Anversa degli Abruzzi)

Bijzonder overnachten? Boek dan zeker een romantisch nachtje in de Romantic Yurt in Nature Reserve. Deze accommodatie bevindt zich in Anversa degli Abruzzi, midden in het natuurgebied van de Gole di Sagittario. Het tentenkamp biedt een verblijf in een gezellige yurt in een schilderachtige omgeving met uitzicht over het meer. Neem een duik in het meer of kruip gezellig samen in de hot tub. 's Ochtends kan je genieten van een Italiaans ontbijtje alvorens je de omgeving gaat verkennen. Meer info en boeken.

  1. Baia Delphis Resort (Vasto)

Het Baia Delphis Resort ligt in Vasto en biedt elegante accommodatie met terras en prachtig uitzicht. Verder beschikt het viersterren resort ook over een zwembad en een restaurant waar je gerechten kan proeven van gerechten die zo typerend zijn voor de Abruzzen. Na het overheerlijke diner kan je nog een mooie avondwandeling maken langs het strand Vignola op 50 meter van het hotel. 's Ochtends begin je de dag met een ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. La Chiave Bianca (Miglianico)

La Chiave Bianca ligt op een landelijke locatie, op 8 km verwijderd van Francavilla al Mare. Dankzij de rustig, afgelegen ligging, is het de ideale plek om volledig te ontspannen. Het landhuis word omgeven door een mooi landschap en beschikt over rustieke kamers met wit-houten meubilair en een eigen badkamer. Sommige kamers hebben ook een eigen balkon met uitzicht.

Er wordt iedere ochtend een zoet Italiaans buffet met typische specialiteiten uit Abruzzo geserveerd voor het ontbijt. Na je ontbijt kan je enkele baantjes trekken in het buitenzwembad of genieten van een goed boek in het zonnetje in de gemeenschappelijke tuin. Wil je liever de omgeving verkennen? Pescara ligt op 20 minuten rijden van La Chiave Bianca en de stranden aan de Adriatische Zee liggen op 8 km afstand. Meer info en boeken.

  1. Convento di San Colombo (Barisciano)

Convento di San Colombo ligt in Barisciano verscholen in een eeuwenoud eikenbos. Het driesterrenhotel is gevestigd in een voormalig Franciscaans klooster uit de 16de eeuw en beschikt over ruime kamers waarvan sommige uitzicht bieden op het meer of de prachtige tuin. Verder is er een speeltuin voor de kinderen en kan je deelnemen aan verschillende excursies zoals een traditionele kookles of een mountainbike-excursie. Voor een heerlijk ontbijt of diner kan je terecht in het eigen restaurant. Meer info en boeken.

  1. Palazzo dei Pavoni, Relais di Charme (LʼAquila)

Palazzo dei Pavoni is een luxe bed & breakfast op slechts 5 minuten lopen van de belangrijkste bezienswaardigheden van L'Aquila. De B&B is gevestigd in het prachtige adellijke paleis "Carli Porcinari" in het hartje van de historische stad L'Aquila en biedt charmante accommodatie. Na het verkennen van de stad, kan je tot rust komen in de privéspa van de b&b. 's Ochtends geniet je van een uitgebreid traditioneel ontbijt met typische streekproducten, zowel zoet als hartig. Meer info en boeken.

  1. B&B Dolce Far Niente (Penne)

B&B Dolce Far Niente is rustig gelegen op een prachtige heuvel met enerzijds uitzicht op het Lago di Penne en de Majella en anderzijds op het stadje Penne. Je verblijft in een van de ruime kamers, voorzien van alle nodige luxe en comfort. Sommige kamers beschikken ook over airconditioning.

Na je ontbijtje kan je heerlijk wandelen in de tuin van de B&B of door de olijfgaard met ca. 70 bomen. Bij mooi weer kan je op het zonneterras genieten van het prachtige uitzicht. Bij te hoge temperaturen kan je de schaduw van de olijfbomen opzoeken. Na het verkennen van de omgeving kan je de dag afsluiten met door culinair te genieten van de heerlijke Italiaanse keuken en de overheerlijke wijnen uit de regio. Meer info en boeken.

  1. Stone House in Majella Park (Roccacaramanico)

Stone House bevindt zich in het Nationaal park Majella en biedt rustieke accommodatie in Sant'eufemia a Maiella. Het vakantiehuis biedt uitzicht op omliggende bergen en beschikt over 3 comfortkamers, een volledig uitgeruste keuken en 2 badkamers. Bij mooi weer kan je genieten van een lekker ontbijtje op het zonneterras. Nadien kan je een mooie wandeling of fietstocht maken in de prachtige omgeving. Je verblijft op een plek waar de tijd heeft stilgestaan en geniet van een unieke ervaring. Meer info en boeken.

  1. Agriturismo il Quadrifoglio (Chieti)

Agriturismo il Quadrifoglio ligt een kleine 10 minuten rijden van Chieti, de hoofdstad van de regio Chieti in de Abruzzen. De vakantieboerderij beschikt over elegante kamers, een gezellige tuin met een buitenzwembad en een panoramisch uitzicht. Wil je graag de omgeving verkennen? Dan kan je bij de accommodatie gratis fietsen lenen. Meer info en boeken.

  1. B&B Il Mare In Una Stanza (Ortona)

B&B Il Mare In Una Stanza is gelegen in Ortona in een mooi gebied waar je diverse activiteiten kan ondernemen, zoals wandelen en fietsen. De charmante accommodatie beschikt over twee ruime kamers waarvan één kamer uitzicht biedt op de zee, een gemeenschappelijke lounge, gratis parkeergelegenheid en een tuin.

Verder ligt dit kleine paradijs op wandelafstand van het strand waar je lange, rustige wandelingen kan maken of verschillende watersporten kan beoefenen. 's Ochtends kan je er genieten van een continentaal en Amerikaans ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf aan de Abruzzen?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in de Abruzzen? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Abruzzen met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Abruzzen.

Le Marche & Abruzzo

Gratis reisgids Le Marche & Abruzzen downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 29 november 2022 - André de Gier

heel goede site. Duidelijke en inspirerende informatie. Nu kunnen we aan de slag.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?