Premium

Wandeling kloven van Salinello, watervallen en grotten

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wandeling kloven van Salinello, watervallen en grotten

  • Startpunt: Parcheggio Grotte di San Angelo e Gole del Salinello
  • Eindpunt: Parcheggio Grotte di San Angelo e Gole del Salinello
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 6,9 km
  • Duur: 4 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

In het noorden van Teramo, vlakbij de grens met Le Marche, kan je het reservaat van de Salinello vinden. De Salinello-ravijnen beschermt de natuurlijke habitat beschermt die gedurende miljoenen jaren is ontstaan door de rivier de Salinello. Het reservaat strekt zich uit tussen Civatella del Tronto en de Valle Castellana. De rivier heeft een diepe canyon uitgesleten die vandaag wandelaars en natuurliefhebbers lokt. Ook wij waren verkocht en hebben een wandelroute uitgestippeld om de canyon te bezichtigen.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Wandeling kloven van Salinello, watervallen en grotten

Onze wandelroute van 6,9 km begint bij de Parcheggio Grotte di San Angelo e Gole del Salinello (bekijk ligging). In totaal duurt duurt de wandeling ongeveer 4 uur en is geschikt voor menig wandelaars (gemiddelde moeilijkheidsgraad). Hoewel dit een vrij gemakkelijke wandeling is, is er in het begin een behoorlijk steile helling. Wanneer het geregend heeft, kan het ook een beetje glad zijn op de weg. Onderweg kan je diverse fauna en flora spotten.

De canyon wordt doorsneden door beken, watervallen, meren en bronnen en er hebben zich de voorbije millenia ook opvallende karstgrotten gevormd. In dit prachtige gebied hebben zich kluizenaars teruggetrokken. We moeten zeker de Hermitage van San Angelo in Volturino noemen, een van de belangrijkste kloosters van Salinello. In dit grote "grotklooster" kan je nog steeds de sporen zien van fresco's, vloeren en beschilderd pleisterwerk. Ook de grot van Sant'Angelo is van uitzonderlijke schoonheid.

Le Marche & Abruzzo

Gratis preview reisgids Le Marche downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Le Marche & Abruzzo

Ontdek De Marken en Abruzzen via 7 uitgewerkte stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Wouter Coppens

Gratis preview reisgids Le Marche downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?