10 x uniek overnachten in de Wadi Rum: verblijven midden in de woestijn

Volledige reisgids kopen voor € 10

10 x uniek overnachten in de Wadi Rum: verblijven midden in de woestijn

14 december 2022 in Jordanië0 reacties

Onze selectie favoriete verblijven in de Wadi Rum woestijn + tips

Wanneer je op vakantie bent in Jordanië, is het een absolute must om eens te overnachten in Wadi Rum. Wakker worden midden in de woestijn, het is een unieke ervaring die je misschien geen twee keer zal meemaken.

Er zijn tal van mogelijkheden om in de Wadi Rum-woestijn waar je kan overnachten, van eenvoudige hotels tot luxueuze resorts. Hieronder vind je alvast enkele van onze aanraders:

Inhoud artikel

  1. Bait Ali Lodge

In het resort Bait Ali Lodge kan je boeiende experimenten in woestijnlandbouw zien en vooral genieten van het enige zwembad in dit gebied, dat gevoed wordt door ondergrondse, waterhoudende lagen in de woestijn. De boerderij Bait Ali is een initiatief van Bait Ali Camp, een prachtige toeristische locatie op slechts twee kilometer van het beschermde gebied Wadi Rum in het zuiden van Jordanië.

Verder kan je hier natuurlijk ook overnachten in een van de bedoeïenententen of chalets, waarvan sommige zijn uitgerust met een eigen badkamer. 's Avonds kan je na een heerlijk diner met Arabische gerechten genieten van een traditioneel kampvuur. Een absolute aanrader. Meer info en boeken.

  1. Hasan Zawaideh Camp

Hasan Zawaideh Camp is een charmante verblijfplaats aan de rand van het reservaat Wadi Rum. Het heeft het voordeel dat het niet in het reservaatgebied zelf ligt. Dat betekent dat je met je eigen auto naar het kamp kan rijden, dat net naast een geasfalteerde weg ligt. De gastenkamers bevinden zich in stenen gebouwen met een eigen badkamer of in futuristisch uitziende koepelvormige pods. In het kamp kan je excursies boeken per 4x4 of kameel in de Wadi Rum-woestijn. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum Bedouin Camp

Wadi Rum Bedouin Camp is een prachtig verborgen juweeltje tussen fotogenieke rotsen. Hier beleef je een bedoeïenensprookje midden in de woestijn. De accommodatie biedt naast een onvergetelijke nacht ook een speeltuin voor de kinderen, een zonneterras en je kan deelnemen aan de leukste jeeptours, kameeltochten en wandeltochten. Iedere ochtend geniet je ook van een continentaal ontbijt. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum Luxury Camp

Wadi Rum Luxury Camp ligt in het hart van de woestijn. Je verblijft er in mooie tenten met glazen koepels zodat je vanuit je bed naar de sterren kan staren. De tenten hebben ook een eigen terras vanwaar je 's ochtends kan genieten van de adembenemende zonsopgang over de bergen van Wadi Rum. 's Avonds kan je dan weer lekker dineren in het restaurant dat is ingericht met traditioneel Arabisch meubilair. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum UFO Luxotel

Wadi Rum UFO Luxotel is een luxe accommodatie midden in dit prachtige woestijnlandschap. Je verblijft in ruime 'pods' voorzien van alle luxe en comfort en een eigen balkon. Vanuit je pod hebt je natuurlijk prachtig uitzicht op de woestijn van Wadi Rum en de omliggende bergen. Verder beschikt het tentenkamp ook over een gezellig restaurant. Wil je graag de sterren bekijken? Dan kan je deze activiteit bijboeken in het resort. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum Bubble Luxotel

Een ander luxe verblijf waar je kan overnachten is Wadi Rum Bubble Luxotel. Ook hier overnacht je in luxe ingerichte transparante bubbeltenten met comfortabele bedden, een eigen badkamer en uitzicht op de sterren. Iedere bubbel heeft ook een eigen terras. Wie dat wenst, kan kiezen voor een bubbel met een jacuzzi op het terras. Het uitzicht op de woestijn en rotsformaties vanuit je jacuzzi is onbeschrijfelijk. Het tentenkamp heeft een eigen restaurant waar iedere ochtend een heerlijk ontbijtbuffet wordt geserveerd. Meer info en boeken.

  1. Memories Aicha Luxury Camp

Memories Aicha Luxury Camp wordt omzoomd door ruige bergen en de adembenemende Arabische woestijn en biedt accommodatie in gezellige units voorzien van luxe meubels en een opvallend kleurenschema van geel, oranje en rood. Na een onvergetelijke dag in de woestijn, kan je genieten van lekkere lokale gerechten in het restaurant of je kan gebruik maken van de barbecue. Even toe aan ontspanning? Dan kan je nog even terugtrekken in de tuin met een goed boek en de prachtige zonsondergang op de achtergrond. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum Dream Camp

Bij Wadi Rum Dream Camp ervaar je de traditionele gastvrijheid van de bedoeïenen. Je verblijft in gezellige tenten uitgerust met comfortabele bedden en gratis wifi. Er zijn zowel gedeelde en privébadkamers beschikbaar. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een ontbijtbuffet en na een leuke woestijntocht per kameel, paard of jeep kan je proeven van traditionele maaltijden.

Even lekker ontspannen? Dan kan je deelnemen aan de yogalessen of een lichaamsmassage boeken. Na een drukke dag verzamel je gezellig rond de vuurplaats en kan je luisteren naar traditionele bedoeïenenverhalen en -muziek. Meer info en boeken.

  1. Wadi Rum Nature Tours And Camp

Wadi Rum Nature Tours and Camp is gelegen in een prachtig landschap op een rustige locatie, weg van andere kampen en op 10 km van het gelijknamige dorpje Wadi Rum. Het kamp bestaat uit verscheidene bedoeïenententen en een gezellige gemeenschappelijke ruimte waar ja kan proeven van een glas traditionele bedoeïenenthee of een heerlijke huisgemaakte maaltijd met verse lokale kwaliteitsproducten.

Na een heerlijke nachtrust kan je wandelen in de prachtige omgeving, een jeeptour maken of een ritje maken op een kameel. Een onvergetelijke ervaring. Meer info en boeken.

  1. Milky Way Bedouin Camp

Milky Way Bedouin Camp biedt sfeervolle lodges, voorzien van comfortabele bedden en een eigen badkamertje. Als gast van dit verblijf kan je gebruik maken van een barbecue of je kan terecht voor lekkere gerechte in het eigen restaurant. De omgeving van het tentenkamp leent zich uitstekend voor diverse activiteiten als paardrijden en mooie wandeltochten. Ben je van plan om een hele dag op verkenning te gaan? Vraag dan zeker een lunchpakket bij het personeel. Meer info en boeken.

  1. Boek je pakketreis naar Jordanië

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Jordanië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Jordanië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Jordanië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Jordanië.

Jordanië

Gratis reisgids Jordanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?