Main-trail en Ad Deir-trail: wandeltocht door de historische site Petra

Volledige reisgids kopen voor € 10

Main-trail en Ad Deir-trail: wandeltocht door de historische site Petra

 • Startpunt: Bezoekerscentrum Petra
 • Eindpunt: Bezoekerscentrum Petra
 • Type: Wandelroute
 • Afstand: 11,0 km
 • Duur: 6 uur
 • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Main-trail en Ad Deir-trail: wandeltocht

Het wandelpad Ad Deir is in feite het verlengde van het hoofdpad (Main Trail), dat steil omhoog klimt naar Ad Deir, het klooster uitgehouwen, in een bergtop. Dit is een perfecte manier om de historische site van Petra in haar volle lengte te ontdekken. Het pad begint bij het bezoekerscentrum (bekijk ligging), gelegen in het dorp Wadi Musa, en eindigt bij Ad Deir. Keer terug door dezelfde route te nemen. We raden je aan deze wandeling op de eerste dag in Petra te plannen en de hele dag de tijd te nemen om het wandelpad in een rustig tempo af te leggen. Lees meer over je bezoek aan Petra.

Wat zijn de hoogtepunten op deze wandeling door de historische site van Petra?

 • Begin je wandeling met een foto bij het bord 'I Love Petra' en breng eerst nog een bezoekje aan het bezoekerscentrum van Petra. Hier vind je ook nog enkele souvenirwinkels, restaurants en cafés.
 • Wandel de archeologische site binnen langs de Djinn-rotsen en de obelisk-tombe en door de hoge en galmende Siq-kloof, voordat ze worden begroet door de Al-Khazneh Schatkamer, de iconische gevel van Petra met zijn zuilen en prachtige details die uit de rotswand zijn gehouwen.
 • Iets verderop, voorbij het enorme Nabateese amfitheater, bereik je de koninklijke graftombes. Deze kijken uit over de verborgen vallei die het stadscentrum van Petra beschut.
 • Vervolgens kan je door de Zuilenstraat lopen, waar je de resten van een nyphaeum, de Grote Tempel en de Byzantijnse Kerk van Petra kan zien.
 • Neem ook een kijkje bij het Petra zwembad- en tuinencomplex, een reeks bouwwerken in het centrum van de stad.
 • Beklim de trappen naar het grootste monument van het complex, het klooster Ad Deir, uitgehouwen in een bergtop.
TIP: Als je nog wat tijd hebt, moet je zeker overwegen om naar enkele van de verder gelegen plaatsen te gaan. Neem bijvoorbeeld een pauze bij End of the World Coffee, waar je echt het gevoel hebt dat je de plek hebt bereikt die de naam suggereert, met uitzicht op de ruige bergen en de brede Jordaanse Riftvallei in de verte.

ROADTRIP: Nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Bekijk dan zeker eens onze 14-daagse roadtrip door Jordanië.

Jordanië

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Jordanië

Ontdek Jordanië via 8 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?