Waar verblijven in Jordanië 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar verblijven in Jordanië 2024? 10 x van goedkoop tot luxe

14 december 2022 in Jordanië0 reacties

Tijdens je bezoek aan Jordanië heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Jordanië.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. Mövenpick Resort and Spa Dead Sea (Dode Zee)

Er zijn bijna geen steden of dorpen rond de kust van de Dode Zee. De beste optie om de zee te ervaren is door te verblijven in een van de luxeresorts in de buurt van het dorp Swemeh. Verblijf bijvoorbeeld in het Mövenpick Resort and Spa Dead Sea. Het resort voelt een beetje aan als een Arabisch dorp, vanwege de pittoreske architectuur met kleine gebouwen en charmante pleinen. Je kan drijven op het zoute water van de Dode Zee voor het privéstrand. En waarom niet genieten van de ontspannende faciliteiten van de Zara Spa? Meer info en boeken.

  1. Mövenpick Petra (Wadi Musa)

Een van de beste opties om in Wadi Musa te verblijven is het 5-sterrenhotel Mövenpick Resort Petra. Het grootste voordeel van een verblijf in dit opvallende hotel, afgezien van alle luxe, is de ligging. Het bezoekerscentrum van Petra ligt aan de overkant van de straat! En als je terugkomt van een volle dag wandelen in het werelderfgoed, kan je in het hotel ontspannen door een duik te nemen in het buitenzwembad of bij zonsondergang te genieten van een drankje in de Al-Ghadeer Rooftop Garden, met uitzicht op de oranje heuvels van Petra. Meer info en boeken.

  1. Jabal Amman Hotel (Amman)

Jabal Amman Hotel is een viersterrenhotel, gelegen in Rainbow Street. Het moderne hotel biedt zowel studio's als appartementen met panoramisch uitzicht over de stad. Iedere ochtend kan je bovendien genieten van een open ontbijtbuffet met lokale producten, verschillende soorten yoghurt en vers fruit, jam en vruchtensappen. Meer info en boeken.

  1. Nomads Hotel (Amman)

Heb je een wat krapper budget? Dan kun je inchecken in Nomads Hotel, een modern hotel met backpackers-vibes. In de lobby kan je minivoetbal spelen, en bovenaan het hotel vind je een uitnodigend dakterras met uitzicht op de stad en de citadel. Nomads biedt kleine slaapzalen met stapelbedden (tot zes personen), maar ook privé-accommodaties. Rainbow Street, met veel cafés en restaurants, ligt om de hoek. Meer info en boeken.

  1. Toledo Amman Hotel (Amman)

Op 20 minuten wandelen van het centrum van Amman, kan je verblijven in het Toledo Hotel. Het moderne viersterrenhotel is voorzien van een internationaal eco-label en biedt kamers met airconditioning en uitzicht op de blauwe koepel van de Koning Abdullah Moskee. Verder beschikt het hotel ook over een binnenzwembad, een spa en een moderne fitnessruimte. Wie graag even wilt ontspannen kan dus enkele uurtjes terug trekken in de sauna of genieten van een lichaamsmassage.

Voor wie een hongertje heeft, kan terecht in het Sevilla Restaurant en de Andalusia Coffee Shop voorzien van een Moors interieur. Hier kan je proeven van typische Arabische en continentale gerechten en drankjes. Iedere ochtend wordt er ook een heerlijk ontbijt geserveerd in het restaurant. Meer info en boeken.

  1. Dana Tower Hotel (Dana)

Dana Tower Hotel is een kleinschalig driesterrenhotel midden in het pittoreske dorpje Dana. Het ontwerp van het gebouw is authentiek Midden-Oosters. Een perfecte plek om te verblijven, met gegarandeerd een prachtig uitzicht over het biosfeerreservaat Dana. Meer info en boeken.

  1. Bait Ali Lodge (Wadi Rum)

In het resort Bait Ali Lodge kan je boeiende experimenten in woestijnlandbouw zien en vooral genieten van het enige zwembad in dit gebied, dat gevoed wordt door ondergrondse, waterhoudende lagen in de woestijn. De boerderij Bait Ali is een initiatief van Bait Ali Camp, een prachtige toeristische locatie op slechts 2 km van het beschermde gebied Wadi Rum in het zuiden van Jordanië.

Verder kan je hier natuurlijk ook overnachten in een van de bedoeïenententen of chalets, waarvan sommige zijn uitgerust met een eigen badkamer. 's Avonds kan je na een heerlijk diner met Arabische gerechten genieten van een traditioneel kampvuur. Een absolute aanrader. Meer info en boeken.

  1. Hasan Zawaideh Camp (Wadi Rum)

Hasan Zawaideh Camp is een charmante verblijfplaats aan de rand van het reservaat Wadi Rum. Het heeft het voordeel dat het niet in het reservaatgebied zelf ligt. Dat betekent dat je met je eigen auto naar het kamp kan rijden, dat net naast een geasfalteerde weg ligt. De gastenkamers bevinden zich in stenen gebouwen met een eigen badkamer of in futuristisch uitziende koepelvormige pods. In het kamp kan je excursies boeken per 4x4 of kameel in de Wadi Rum-woestijn. Meer info en boeken.

  1. Mövenpick Resort & Residences Aqaba (Aqaba)

Mövenpick Resort & Residences Aqaba is een 5-sterrenresort in het enige kuststadje van Jordanië, Aqaba. De accommodatie ligt op een steenworp afstand van de Rode Zee en beschikt over een privéstrand. Je verblijft in een van de moderne ingerichte kamers die voorzien zijn van alle luxe en comfort. Sommige kamers hebben ook een eigen kitchenette en balkon. Na een heerlijke nachtrust kan je een duik nemen in een van de zwembaden of schuif meteen aan bij het ontbijtbuffet.

In de verschillende bars van het Aqaba Resort kan je terecht voor verfrissende vruchtensappen en exotische cocktails en wie graag de omgeving wilt verkennen, kan een excursie boeken naar Wadi Rum, Petra en de Dode Zee bij de 24-uursreceptie. Meer info en boeken.

  1. Ma'in Hot Springs (Sowayma)

Ma'in Hot Springs is een resort in oasestijl dat zich direct onder een warmwaterwaterval van Ma’in bevindt. De kamers van het resort zijn ruim en eigentijds ingericht. Vanop het balkon geniet je van een bijzonder uitzicht op de omliggen bergen of de vallei. Boek je een suite? Dan kijk je uit op de waterval en het thermale zwembad. Verder beschikt het hotel ook over een volledig uitgeruste fitnessruimte waar je wat energie kwijt kan en een spa waar je kan genieten van diepzeetherapieën en Aziatische behandelingen.

Ma'in Hot Springs wordt omgeven door schilderachtige bergen, en ligt op slechts 30 minuten rijden van de Dode Zee. Je kan ook gebruik maken van de dagelijkse pendeldienst naar de Dode Zee. Meer info en boeken.

  1. Boek je pakketreis naar Jordanië

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je verblijf in Jordanië?

Herkenbaar: je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je vakantie in Jordanië? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Koop je reisgids Jordanië met alle belangrijke bezienswaardigheden in de regio (+ GPS coördinaten). Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Jordanië.

Jordanië

Gratis reisgids Jordanië downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?