Premium

Backdoor Trail Petra: wandeltocht via Little Petra

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Backdoor Trail Petra: wandeltocht via Little Petra

  • Startpunt: Little Petra
  • Eindpunt: Bezoekerscentrum Petra
  • Type: Wandelroute
  • Afstand: 10,3 km
  • Duur: 6 uur
  • Bewegwijzering: Geen (zie kaart in reisgids)

Vermijd de grote toeristische drukte en ontdek Little Petra. Je kan ook van hieruit naar de historische site Petra zelf wandelen, via de wandelroute die de Petra Backdoor Trail wordt genoemd. In Little Petra kan je een triclinium vinden, een grafgevel uit de klassieke Nabateeër-periode, uitgehouwen in de zandsteen bij de canyon Siq al-Barid. Iets verderop in de canyon zie je het Beschilderde Huis waar verbazingwekkende schilderingen van vogels, bomen, enz. op het plafond staan. Lees hieronder meer over je wandeling van de Little Petra naar Petra.

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Backdoor Trail Petra: wandeltocht

Als je zin hebt in een langere wandeling, kan je ook overwegen om van Little Petra naar Petra te wandelen, wat bekend staat als Petra binnengaan “via de achterdeur/backdoor trail”. Je zal tijdens deze wandeling nauwelijks andere toeristen tegenkomen. Houd er wel rekening mee dat je, als je geen Jordanië Pass hebt, een kaartje nodig hebt om Petra zelf te bezoeken, en die worden niet bij Little Petra verkocht. Je kan je kaartje kopen bij het bezoekerscentrum Petra in Wadi Musa (bekijk ligging). De afstand tussen Little Petra en het klooster van Ad Deir bedraagt ongeveer 8 kilometer.

Als je Ad Deir hebt bereikt, kan je verder het hart van Petra in wandelen door het wandelpad Ad Deir af te dalen, het pad Al-Khubtha te beklimmen naar het uitzichtpunt van schatkamer Al-Kazneh, en de archeologische site te verlaten via de Siq. Zorg er in dit geval voor dat je een manier hebt om terug te keren naar je auto op de parkeerplaats van Little Petra.

ROADTRIP: Nog inspiratie nodig voor je volgende reis? Gebruik dan zeker eens onze 14-daagse roadtrip door Jordanië.

Jordanië

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Jordanië

Ontdek Jordanië via 8 uitgewerkte wandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Een compleet uitgewerkte autorondreis, uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

GPX bestand(en) van deze route downloaden

Route op de kaart


Geschreven door

Xavier Samyn

Gratis preview reisgids Jordanië downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Deze route is onderdeel van de betalende reisgids

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?