Waar overnachten in het Hageland? Van goedkoop tot luxe (2024)

Waar overnachten in het Hageland? Van goedkoop tot luxe (2024)

24 maart 2021 in Hageland0 reacties

Tijdens je bezoek aan het Hageland heb je natuurlijk ook een aangenaam hotel, hostel of verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels, vakantiehuizen en enkele leuke alternatieven in het Hageland!

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. B&B Silentium - Tielt-Winge

Je bent op zoek naar stilte in een genietbare groene omgeving en toch niet te ver van bezienswaardige stadjes. Dan zit je goed in B&B Silentium in Tielt-Winge. De naam alleen al is aanlokkelijk. Een superscore van 9.7, dat moet je verdienen.

In B&B Silentium doen ze dat met het gezellige ‘thuis’gevoel, het rustgevende uitzicht op de tuin, het fel geprezen ontbijt. Het zijn de troeven die het vaakst worden opgesomd bij de beoordeling. En met die uitstapjes komt het ook wel goed. Diest op goed 15 km, Aarschot (10 km), het kasteel Horst (kwartiertje rijden), golfterreinen op iets meer dan 7 km.

Je kan te voet naar de Vlooybergtoren (2 km). Fietsen kunnen gehuurd worden. Wat denk je? Zin in een bedevaartstochtje met de fiets naar Scherpenheuvel, amper 10 km verder. Lees meer info over B&B Silentium.

  1. B&B De Meren - Aarschot

Kies je voor échte rust in een groen kader, dan zit je goed bij B&B De Meren, gelegen buiten het centrum van Aarschot. Bijna een 10 als beoordeling (9,7) en dat is ruim verdiend.

De kamers bieden een mooie combinatie van comfort en ruimte. Een grote tuin met terras laat toe om te genieten van de geluiden van de natuur. Binnen kijk je vanuit een grote open loungeruimte naar een bosje waar … een reetje je kan verrassen.

Het ontbijt is hemels lekker en elke dag biedt de gastvrouw wel iets speciaals aan. Een ideaal adres om na een mooie dag buiten nog lang na te genieten in een perfect kader. De B&B De Meren ligt op het fietsknooppuntennetwerk. Maar wandelen in de natuur kan uiteraard ook. Het centrum van Aarschot ligt op amper 10 minuutjes rijden. Kasteel van Horst ligt op 10 km. Het Sven Nys Cycling Center in Baal op goed 10 km. Scherpenheuvel op minder dan 15 km. Lees meer info over B&B De Meren.

  1. 'S Hertogenmolens Hotel (Aarschot)

In een gerenoveerde, 16e eeuwse watermolen aan de Demerrivier in Aarschot, is het 'S Hertogenmolens Hotel gevestigd. ‘s Hertogenmolens hotel heeft sfeervolle kamers met houten balken en bakstenen muren en bieden een rustgevende uitkijk op het stromende water. Een loopbrug langs de sluizen brengt je naar de brasserie met een over de Demer zwevend terras voor een gezellige avond met een heerlijk diner. Meer info en boeken.

  1. Hotel Pluimpapaver - Aarschot

Hotel Pluimpapaver is een kleinschalig, knus hotel te midden van de groene omgeving van Aarschot. Het hotel telt 5 moderne kamers, een knus salon met bar, een restaurantruimte waar het ontbijt en het diner kunnen worden genomen, een ruim terras en prairietuin. Hier leggen ze de nadruk vooral op streek- en seizoensgebonden producten met een heerlijk 3-gangen menu tijdens de week en een 4-gangen menu tijdens het weekend.

In een apart gebouw van het hotel kan je ook profiteren van een wellnessruimte met een sauna en een hot tub. Meer info en boeken.

  1. B&B Kamer en Aambeeld - Zoutleeuw

Nog net Vlaams-Brabant want aanleunend tegen Limburg, dáár vind je Zoutleeuw. B&B Kamer en Aambeeld, op een steenworp van het centrum Zoutleeuw, heeft een groot aanbod om je te verwennen: mooie kamers, een openlucht zwemvijver, zonneterras, een tuin en ook de bar is heel populair.

Misschien wordt dat ook jouw favoriete stekje na een mooi dagje uit. De ligging is ook niet mis, tussen de velden en fruitboomgaarden. Voor de inwendige mens is in B&B Kamer en Aambeeld een hemels lekker ontbijt vaste prik. De waardering liegt er niet om: 9,5. In een mum van tijd ben je in Tienen (12 km) en in St-Truiden (10 km). Diest en Hasselt liggen binnen een afstand van 30 km. Lees meer info over B&B Kamer en Aambeeld in Zoutleeuw.

  1. Vakantiehuis Neerhof - Neerlinter

Vakantiehuis Neerhof is een prachtig en luxueus loft-appartement, gesitueerd in de koestallen van een authentieke 19e eeuwse stoeterij die deel uitmaakt van het unieke domein met oud herenhuis. Het sfeervolle interieur heeft alle nodige faciliteiten en comfort om er een onvergetelijk verblijf van te maken. De grote leef- en slaapruimte bestaat uit een zithoek, tweepersoons kingsize hemelbed, eettafel, bureau, een authentieke pooltafel, etc.. De volledig uitgeruste keuken geeft via een groot schuifraam toegang tot het gezellige terras. Een oase van rust, gezelligheid en comfort in een uniek kader! Meer info en boeken.

  1. Oranje City Hotel - Diest

Dit romantische Oranje City Hotel is gelegen in het hartje van Diest. Dit hotel is gevestigd in een karakteristiek 16de eeuws gebouw en werd prachtig gerestaureerd rond een rustig binnenplein. Het bijzonder smaakvol ingericht 3-sterrenhotel telt enkele sfeervolle kamers waarvan de twee luxesuites een lust zijn voor het oog: authentiek ingericht en aangepast aan de hedendaagse noden! Elke ochtend begin je de dag met een heerlijk, gratis ontbijtbuffet en bij zonnig weer kan je genieten van een goed boek op de gezellige binnenplaats. Meer info en boeken.

  1. Hotel Prins van Oranje - Diest

Hotel Prins van Oranje bevindt zich in Diest en biedt aangename accommodatie aan. Je verblijft in ruime ingerichte kamers die voorzien zijn van alle nodige comfort en moderne badkamers. Elke ochtend kan je genieten van een ontbijtbuffet in de ontbijtzaal of in de zomer buiten op het terras met zicht op de omliggende tuin. Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Hestia - Bekkevoort

Kom tot rust in de bed & breakfast Villa Hestia en ontdek de groene regio Diest! Dit prachtige alleenstaande pand biedt echte suiteskamers, elk met een eigen unieke sfeer. Je voelt je hier onmiddellijk thuis! In een afzonderlijke veranda aan de prachtige tuin, kan je na een heerlijke nachtrust genieten van een luxe ontbijt. Je start de dag met een uitgebreide keuze aan zoete of hartige lekkernijen en heerlijke streekproducten.

Hou je van de natuur? De B&B is het ideale vertrekpunt voor fiets- en wandeltochten in het groene Hageland en de regio Diest. Meer info en boeken.

  1. Hotel Kronacker - Tienen

Dit uniek boetiekhotel Kronacker ligt op wandelafstand van de Grote Markt van Tienen en is omringd door het stadspark van Tienen. Het prachtige witte pand van 1748 is een beschermd monument en werd volledig gerenoveerd in zijn oorspronkelijke staat. Een prachtig binnenplein met zicht op het park en volledig zuid georiënteerd maken het aangenaam vertoeven op zonnige dagen! De kamers van het hotel zijn voorzien van alle nodige comfort en voldoet aan al je wensen. Wil je 's morgens graag ontbijten? Dat kan in Brasserie StadtsPark!

Graag het lichaam in beweging houden of juist even ontspannen? Waar beter kan je dit doen dan in de Fitnessruimte met prachtig zicht op het park of in de sauna en hammam? Meer info en boeken.

Hageland autoroute

Gratis reisgids Hageland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?