FB

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

Download wandelboek 2

Fietsen in de Demervallei rond Aarschot

779 x gedownload81 ervaringen
  • Startpunt: Statieplein, Aarschot
  • Eindpunt: Statieplein, Aarschot
  • Type: Fietsroute
  • Afstand: 34,0 km
  • Duur: 3 uur
  • Wegdek: Meestal verhard (bereidbare zandwegen)
  • Bewegwijzering: Fietsknooppunten
  • Toeristische dienst Aarschot

Volg route op kaart met GPS-tracker

Aanbevolen door ons

Een tip van Reisroutes:

Een tip van Reisroutes:

Ontdek de 20 publieke geheimen van Hanzesteden in Nederland en win een weekendje weg. Steden zoals Hasselt (NL), Kampen, Deventer, Elburg, Harderwijk, Hattem en nog vele andere. Charme troef!

va.WIN
Ontdek en win

Fietsroute Aarschot, fietsen in Demervallei rond Aarschot

Het noordelijk gedeelte van het Hageland grenst aan de provincie Antwerpen. Het vormt de overgang van de Hagelandse ijzerzandsteenheuvels en de vlakke Kempen met zijn schrale heidegronden. Die overgang zullen we op deze route duidelijk kunnen waarnemen: in het noordelijk gedeelte van de lus fietsen we o.a. door de Molenheide, een gebied met vennetjes en heidekruid. In het zuiden moeten we even op de trappers om de Wijngaardberg te beklimmen. Tussenin loopt als een blauw lint de rivier de Demer.

Demervallei fietsroute

Gratis fietsroute Demervallei downloaden

GPX bestand(en) van deze route downloaden

GPS-tracks Demervallei: we hebben de GPS-track (GPX) van deze fietsroute in een zip-bestand geplaatst dat je vrij kan downloaden.
Lees meer voor info over het gebruik van GPS-tracks.

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde
Patrick Vanrysselberghe

81 ervaringen

- 10 juni 2018 - Roger Christiaens

We kwamen op eindpunt knooppunt 56 op de brug we moesten naar knooppunt 57 maar op de brug kon u lings naar knooppunt 80 en rechts naar knooppunt 81 en knooppunt 57 was niet te vinden. Op mijn smartfone gezocht en daar vonden we dat we 81 een tijdje moesten volgen en dan pas kwamen we 57 tegen. Besluit tussen eind 56 en begin 57 niet goed aangeduid op de weg niet en op de gegevens van fietsroute van de demervallei !!!!!!! Antwoord redactie: U heeft gelijk. Er zijn nieuwe knooppunten bijgekomen. De werken op het fietsknooppuntennetwerk Vlaams-Brabant zijn nog maar net achter de rug. De nieuwe kaart is pas uit van begin juni. Vandaar dat wij nog niet eerder de route konden updaten, maar dat is inmiddels gebeurd. Met dank voor uw opmerkingen.

- 31 mei 2018 - André Mattheus

Tussen knooppunt 10 en 49 staat: Naast het station, onder de ramp van de nieuwe voetgangersbrug .. Volgens Van Dale Groot woordenboek hedendaags Nederlands, tweede druk 1991 is ramp: groot massaal ongeluk. Dit hebben wij daar niet gezien. Ook niet aan de helling van de brug naar de Rodestraat. De knooppuntbordjes van knooppunt 95 op de oude spoorwegbedding van de verdwenen lijn Aarschot-Herentals zijn mee verdwenen. Er waren drafrennen aan de grote paardenpiste voor knooppunt 19, de aanblik was hier niet echt troosteloos. De route tussen knooppunt 3 en 51 volgt nu de rechteroever langs het geasfalteerde dijkpad en je fietst niet meer over de Demer via een boogbrugje. Op knooppunt 51 kan je niet rechtstreeks naar knooppunt 10, je moet eerst langs knooppunt 15. Gelieve de routebeschrijving bij te werken. Los daarvan, een hele mooie fietsroute. Antwoord redactie: Bedankt voor uw opmerking en medewerking. Inmiddels is onze route aangepast volgens het vernieuwde fietsknooppuntennetwerk. Pas sinds begin juni is de nieuwe kaart van het netwerk beschikbaar. Vandaar dat wij niet eerder konden werk maken van een update.

- 13 mei 2018 - Pauwels

Deze route gereden donderdag 10 mei 2018. Heel mooie route tussen veel groen en bos, dit hadden we echt niet verwacht. zeker een aanrader. Aarschot en omgeving zijn prachtig.

- 11 oktober 2017 - vandenborne danny

gezellige afwisselende tocht. Weinig last van verkeer wel enkele gevaarlijke oversteken van drukke wegen. Best wat drank en knabbeltje meenemen voor onderweg want weinig gelegenheden hiervoor onderweg en de meeste waren zelfs gesloten. De moeite waard om te doen.

- 1 oktober 2017 - Van de Paer Maria

Prachtige route, zeer duidelijk aangegeven. Goede omschrijving van de plaatsen. Zeker doen. Heb zelf de route reeds doorgegeven aan andere fietsliefhebbers. Wij hadden onze boterhammen net op toen we langs een brasserie reden. Hadden we dit eerder geweten, hadden we daar iets kunnen eten.

Gratis fietsroute Demervallei downloaden

Download wandelboek 2

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?