Bijzonder overnachten op de Veluwe (2024) 15x van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Bijzonder overnachten op de Veluwe (2024) 15x van goedkoop tot luxe

17 januari 2022 in Gelderland0 reacties

Wakker worden door de fluitende vogels middenin de prachtige natuur?

Dat kan nergens beter dan op De Veluwe, een uniek landschap waar je heerlijk kunt wandelen, fietsen, wilde dieren kunt spotten of gewoon lekker niets kunt doen in alle stilte.

Wij maakten een overzichtje met enkele originele, bijzondere verblijven op de Veluwe. Van een knus vakantiehuisje in het bos tot een luxe boetiekhotel en een stoere glamping tent.

Inhoud artikel

  1. Luxe Tiny House

Op 20 minuutjes rijden van Hoge Veluwe vind je deze charmante chalet. In dit tiny house van slechts 25 m² in Stroe kan je met vier personen verblijven. De accommodatie is van alle moderne comfort voorzien en biedt een onvergetelijk origineel verblijf. Meer info en boeken.

  1. B&B de Kerk

Uniek overnachten in de verbouwde Onze Lieve van Lourdes Kerk? Dat kan! B&B de Kerk geniet van een bosrijke omgeving waar stuwwallen en uitzichten over de Betuwe het landschap domineren.

Bij binnenkomst merk je meteen op dat je wel degelijk in een kerk bent: het bijzonder mooie en hoge plafond in de vorm van een omgekeerd schip en ook de authentieke elementen die nog aanwezig zijn. Ook zijn er in de suites nog het originele glas in loodramen en biechtstoelen te zien. Meer info en boeken.

  1. De Wijnlodge

Deze gezellige boerderij 'dateert uit 1930 en heeft voorheen altijd een agrarisch functie gekend. De laatste jaren wordt deze boerderij met veel plezier bewoond door de familie samen met hun beestenboel. Ook hebben diverse dieren waaronder paarden, schotse hooglanders, geiten, konijnen, cavia's en honden hun onderkomen hier gevonden. De meeste dieren lopen rondom de wijnlodge in de dieren-speelweide. Verse eitjes bij het ontbijt? Deze kan je zelf ophalen bij de scharrelkippen in de weide! De kinderen kunnen ook in deze weide heerlijk knuffelen met de aanwezige geitjes.

Op de achtererf van deze boerderij, ligt een luxe vakantiehuis 'De Wijnlodge' binnen de contouren van een oude wagenloods. De lodge is comfortabel en straalt ook luxe uit. Zo is de lodge uitgerust met een zeer complete keuken met alle gebruikelijke inbouwapparatuur. Naast het ouderbed in het 7000 liter wijnvat heeft het appartement ook een separate slaapkamer met 4 fraaie vaste bedden. Meer info en boeken.

  1. Wikkelhouse Apeldoorn

Het Wikkelhouse is een duurzaam huisje, gemaakt van gerecycled karton. Op een fraai plekje midden in het bos, aan de rand van de Veluwe vind je zo'n huisje, geschikt voor vier personen. Deze bijzondere woning is ingericht met alles wat je nodig hebt voor een overnachting in de natuur. 's Ochtends geniet je van een heerlijk ontbijtje midden in de natuur zodat je nadien vol energie op pad kan. Meer info en boeken.

  1. Landgoed Rhederoord nabij Arnhem

Stijlvol overnachten middenin de natuur? Dat kan in het authentieke Landgoed Rhederoord, waar je geniet van pure kwaliteit. Landgoed Rhederoord is een historisch landgoed gelegen aan de noordkant van Arnhem in de groene rand van de Veluwe.

De accommodatie biedt stijlvolle en comfortabele hotelkamers, waaronder enkele prachtige suites. Vanuit de kamers heb je een adembenemend uitzicht over de weidse IJsselvallei of het omringde park en het achterliggende Nationaal Park Veluwezoom. Hier, in de rust van de natuur, is een heerlijke nachtrust vrijwel verzekerd. Indien gewenst geniet je ’s ochtends van een heerlijk biologisch ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. Kasteel Engelenburg

Luxe overnachten in de Veluwe? Dat kan in Kasteel Engelenburg. Dit prachtige gebouw was in de middeleeuwen een kasteel, maar werd verwoest door het Spaanse leger tijdens de Inval van de Veluwe. Later, werd op dezelfde plek dit landhuis neergeplaatst. Ongetwijfeld een plekje om bijzonder te overnachten op de Veluwe!

Kasteel Engelenburg ligt in een rustig en mooi onderhouden omgeving. Slapen doe je hier in één van de hotelkamers die uniek zijn ingericht met antieke meubelen. Ook het diner zal je hier enorm bevallen! Het restaurant is gevestigd in een prachtige, gesloten veranda uit de 19e eeuw en heeft een mooi uitzicht over het landgoed en de golfbaan. Je kan heerlijk fietsen en wandelen langs de Veluwezoom en de IJsselvallei of de veerboot nemen naar het historische dorp Bronkhorst, dat met zijn 150 inwoners de kleinste stad van Nederland is. Meer info en boeken.

  1. Buitenplaats Beekhuizen

Buitenplaats Beekhuizen ligt in Velp, midden in het Nationaal Park Veluwezoom! Of je nu kiest voor een knusse pod of toch het ultieme kampeergevoel in een luxe lodgetent wilt ervaren, hier ben je sowieso aan het juiste adres om op en top te genieten van je vakantie!

De lodges zijn voorzien van alle comfort en beschikken over een badkamer met een douche én een eigen toilet. Zo hoef je dus niet midden in de nacht op zoek naar het sanitair. Heerlijke maaltijden bereid je zelf in de kitchenette zonder kookplaat en kan je opeten in de eethoek of buiten op je terras! Meer info en boeken.

  1. Bakhuisje op de Veluwe

Op een kwartiertje wandelen van het Heerder strand staat dit pittoreske, compleet gerenoveerde bakhuisje. Voor het Bakhuisje loopt een prachtig sprengetje met een bruggetje wat het geheel een sprookjesachtig beeld geeft.

Het huisje is Ingericht in brocante stijl en heeft een bijzonder concept: veel van de spulletjes die er staan, zijn namelijk ook te koop. Het terrein is omringd door weilanden met koeien, paarden en schapen, die de rust bewaken van deze bijzondere plek. Het huisje is van alle gemakken voorzien zoals koelkast, vaatwasser, prive sanitair, koffie en thee faciliteiten, 2 kookplaatjes, combi oven, broodrooster, TV, gratis wifi. Fietsen kan je eventueel huren om de omgeving te ontdekken. Meer info en boeken.

  1. Chalethotel Polysport

Verblijf in sfeervolle Finse chalets aan de rand van de Veluwe in Chalethotel Polysport. Door de bosachtige omgeving en de uitstraling van de cottages zal je verblijf in het bos rond het charmante Dieren onvergetelijk zijn. Naast de talloze fiets- en wandeltrajecten in de buurt, kan je ook genieten van het brede activiteitenaanbod dat Chalethotel te bieden heeft. Denk daarbij aan tennisbanen, een langlaufcircuit en een grote activiteitenhal. Meer info en boeken.

  1. Onder de Molen

Op een prachtige locatie, Onder de Molen in Garderen, is een authentiek gerenoveerde kapschuur gevestigd waarin twee unieke accommodaties gerealiseerd werden. De accommodaties hebben een moderne privé woonkamer met zithoek, eettafel en een kast met daarin een combi-oven, vaatwasser en een koelkast met vriesvak. Alles wat je nodig hebt voor je verblijf zorgeloos te maken!

Bij mooi weer heb je de mogelijkheid om heerlijk buiten te zitten op een beschut privé terras of onder de veranda. Geniet ‘s morgens van een royaal ontbijt, terwijl je uitkijkt over de wei én beleef de zonsopkomst. Meer info en boeken.

  1. Relais & Chateaux Hotel Landgoed Het Roode Koper

Het indrukwekkende Relais & Chateaux Hotel Landgoed Het Roode Koper ligt verborgen in de bossen van de Veluwe. Hier kan je genieten van een luxe behandeling te midden van idyllische, Engelse tuinen. De kamers van dit sterrenhotel zijn stijlvol en zorgen ervoor dat je de geluiden en geuren van de weelderige, natuurlijke omgeving goed kan ervaren. Ook de antieke meubels en de warme sfeer van de kamers combineren klassieke elegantie met comfort.

Geniet van het seizoensgebonden menu met klassieke en eigentijdse gerechten op het beschutte terras dat een schitterend uitzicht biedt op de tuinen van het landgoed en de omliggende bossen. Wil je graag even ontspannen? Dan kan je je altijd vermaken op de tennisbaan of een duik nemen in het verwarmde buitenzwembad. Meer info en boeken.


  1. Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel

Het Van der Valk Hotel Apeldoorn - de Cantharel ligt in een groene omgeving en dicht bij het centrum van Apeldoorn. De Cantharel combineert luxe hotelfaciliteiten, een fantastische omgeving en charmante, kleinschalige expertise in een unieke hotelhoeve. Je verblijft in een van de warm, modern ingerichte kamers en sommige kamers bieden een mooi uitzicht op de groentetuin.

De lunch en het diner zijn heerlijke seizoensgerechten bereid met verse producten uit de groentetuin. De unieke locatie biedt oneindig veel mogelijkheden om de natuur op een sportieve en ontspannen manier te beleven. Een wandeling of fietstocht op de Veluwe? Of huur een koets of huifkar om even de omgeving te verkennen. Wij garanderen je nu al een onvergetelijk verblijf. Meer info en boeken.

  1. TopParken – Landgoed de Scheleberg

Landgoed De Scheleberg ligt in een bosrijke omgeving in Lunteren, op 12 minuten rijden van Nationaal Park Hoge Veluwe. Hier kom je ongetwijfeld tot rust in één van de comfortabele vakantiehuizen of villa’s die de Scheleberg te bieden heeft. De villa’s en vakantiehuizen bieden accommodatie aan voor 4 tot 8 personen, ideaal voor een uitstapje met de kinderen, (groot)ouders of vrienden!

Er is bovendien niet alleen veel te zien en te doen in de omgeving van het huisje in Lunteren, ook het park is voorzien van tal van faciliteiten, waaronder een verwarmd buitenzwembad en restaurant. Meer info en boeken.

  1. Strandparc Nulde

Wil je graag wakker worden met uitzicht over het water? Maar tegelijkertijd ook niet te ver van het bos? Dan is Strandparc Nulde een absolute aanrader. Dit vakantiepark biedt naast campingplaatsen ook een aantal mooie chalets direct aan het water. Heerlijk wakker worden is dat!

De huisjes van Strandparc Nulde zijn modern ingericht en dankzij de grote ramen heb je veel lichtinval en extra goed uitzicht op de mooie omgeving. Bij zonnig weer kan op je terras een kopje koffie of een glaasje wijn drinken! Het Veluwse bos ligt op een halfuurtje rijden met de auto. Meer info en boeken.

  1. B&B Mollenvlied

B&B Mollenvlied ligt op een magische plek aan de rand van de Kroondomeinen (bos Veluwe). Hier heerst rust en stilte en is heerlijk om samen te genieten van de natuur. De gastenkamers zijn mooi ingericht in de stijl 'hotel chic'. In de ochtend word je verwend met een een continentaal of vegetarisch ontbijt en daarna kan je de omgeving verkennen of even ontspannen met een goed boek op het terras. Meer info en boeken.


  1. Mis niets tijdens je verblijf in Gelderland met onze reisgids

We hebben onze route door Gelderland volledig uitgeschreven in een overzichtelijke reisgids zodat je zorgeloos op reis kan gaan. Nog meer weten? Koop onze complete reisgids Gelderland. Eerst uitproberen? Download je gratis preview reisgids Gelderland.

Gelderland

Gratis reisgids Gelderland downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?