Dé 25 x top bezienswaardigheden in Helsinki: wat zeker zien en doen tijdens je bezoek?

Dé 25 x top bezienswaardigheden in Helsinki: wat zeker zien en doen tijdens je bezoek?

18 augustus 2022 in Finland1 reactie

Helsinki is de hoofdstad van het Scandinavische land Finland. Wellicht is Helsinki niet meteen dé bestemming als je denkt aan een stedentrip, toch is het een pracht van een stad met fraaie architectuur en een mooie ligging aan de kust!

Je kan er tal van historische bezienswaardigheden bezichtigen, maar ook de cultuur, mooie parken én het bruisende nachtleven zullen je weten te verrassen. Benieuwd naar wat er allemaal te zien en te beleven valt in Helsinki? Lees gerust verder en ontdek dé topbezienswaardigheden van deze stad.

Tours en dagexcursies boeken in Helsinki

De mooiste bezienswaardigheden en plekjes in Helsinki bezoeken met een georganiseerde tour of gids? Ga mee met een gids en tour en geniet van de omgeving en Helsinki.

Tours worden uitgevoerd met erkende lokale gidsen, je kan annuleren tot 24u voor vertrek + je hebt een niet-tevreden-geld-terug garantie. Bekijk alle tours en mogelijkheden online.

Ontdek hier de mooiste tours en excursies in Helsinki en haal het beste uit je vakantie!

Inhoud artikel

 1. Marktplein van Helsinki

Aan de haven van Helsinki ligt het gezellige marktplein. Op dit centrale plein staan verschillende marktkraampjes samengetroept die de meest uiteenlopende producten verkopen, van versgevangen vis, fruit, groenten, zalmsoep en vers brood tot kunst, handgemaakte decoratiestukken en souvenirs. Vooral die maaltijden zijn een absolute aanrader: voor weinig geld kan je hier namelijk heel lekker eten.

Verder worden er op het plein ook speciale themamarkten en evenementen gehouden, zoals de Baltische haringmarkt. Neem gerust plaats op een van de gezellige terrasjes en bewonder de prachtige gebouwen op het marktplein die een belangrijke functie vervullen voor het land en zijn inwoners. Je vindt er onder meer het Hooggerechtshof, het Presidentieel Paleis en de Zweedse Ambassade.

Lokale lekkernijen proeven in de Kauppahalli

Ook als wanneer er geen speciale markt plaatsvindt, kan je de lokale lekkernijen proeven in de Kauppahalli, die het hele jaar door geopend is. Deze overdekte markthallen bestaat al sinds 1889 en verzamelt de beste producten van heel wat lokale handelaars. Het mooie, historische karakter van het marktgebouw is grotendeels bewaard gebleven. Regelmatig rijden er historische trams langs het marktplein die dit mooie stukje Helsinki verbinden met andere delen van de stad.

 1. Oespenski Kathedraal

De Oespenski-kathedraal is de grootste oosters-orthodoxe kerk van West-Europa. De kerk werd voltooid in 1868 en bekroond met grote gouden koepels. Dit bouwwerk is al van ver zichtbaar want de torens sieren letterlijk de skyline van Helsinki!

Er werden voor dit ambitieuze bouwwerk maar liefst meer dan 700 000 rode bakstenen overgebracht op platte boten, vanuit het voormalige Bomarsund-fort. Deze kathedraal prijkt bovenop een heuvel op het schiereiland Katajanokka en kijkt uit over de prachtige stad en omgeving. Ga ook even een kijkje nemen in de kathedraal en bewonder de indrukwekkende iconostase.

Wil je graag Helsinki verkennen aan de hand van een uitgestippelde wandeling? Dat kan! Download onze wandeling door het centrum van Helsinki en mis niets!

 1. Presidentieel Paleis van Helsinki

Niet ver van marktplein en de Esplanade, kan je het presidentieel paleis bewonderen. Dit is een van de drie officiële residenties van de president van de Finse Republiek. De statige residentie werd tussen 1816 en 1820 opgetrokken op de plaats van een voormalige zoutopslagplaats.

Tussen 1843 en 1845 werd de woning verbouwd tot het stadspaleis dat je hier de dag van vandaag kan aanschouwen. Het werd gebruikt als keizerlijk paleis, vervolgens als militair hospitaal tijdens de Eerste Wereldoorlog en het werd officieel het presidentieel paleis nadat de nieuwe grondwet in 1919 werd aangenomen.

 1. Fort Suomenlinna

Voordat je de bijzondere plekjes op het vasteland gaat verkennen, raden we je aan om eerst de veerboot te nemen naar het fort Suomenlinna (oorspronkelijk het fort Sveaborg). Het stadsdistrict Suomenlinna staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO dankzij zijn historische belang en natuurlijke schoonheid.

Suomenlinna bestaat uit een reeks van 8 eilanden, waarvan er 5 met elkaar verbonden zijn

Op deze eilanden, die bewoond worden door ongeveer 900 permanente bewoners, bevinden zich een aantal musea en populaire picknickplaatsen. Het hele jaar door varen er veerboten naar en tussen de eilanden. Het opmerkelijkste historische bouwwerk hier is het Sveaborg- of Viapori-fort dat gebouwd werd in 1748. In 1918 werd het ten slotte bekend als Suomenlinna.

Dit stukje Helsinki bezoek je echter niet alleen voor het fort en de zee, maar ook voor de kunst en cultuur die de eilanden te bieden hebben. Verschillende gebouwen werden namelijk omgebouwd tot kunstateliers en er prijkt ook een zomertheater waar drukbezochte voorstellingen plaatsvinden.

Wil jij ook graag Suomenlinna bezoeken? Bekijk het volledige aanbod tours vanuit het centrum Helsinki.

 1. Het Senaatsplein

Het prachtige en kolossale Senaatsplein werd ontworpen in 1812 als het centrale plein voor de nieuwe hoofdstad Helsinki. De plannen werden gemaakt door Johan Albrecht Ehrenström, in samenwerking met architect Carl Ludvig Engel. In 1822 werd het Paleis van de Raad van State voltooid aan de oostkant van het plein.

Ook de imposante universiteit van Helsinki, de Lutherse kathedraal van Helsinki en de nationale bibliotheek omringen het Senaatsplein. Die statige gebouwen rondom het plein vormen een uniek voorbeeld van neoklassieke architectuur.

 1. Lutherse Kathedraal

De Lutherse kathedraal van Helsinki is een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. Dit grote, witte gebouw werd oorspronkelijk tussen 1834 en 1852 gebouwd als eerbetoon aan groothertog en tsaar Nicolaas I van Rusland. Tot de onafhankelijkheid van Finland in 1917 stond het bekend als de Sint-Nicolaaskerk.

De kathedraal valt op dankzij de iconische groene koepel die omringd wordt door vier lagere, kleinere koepels. Het is een van de bouwwerken die Carl Ludvig Engel ontwierp om het Senaatsplein te sieren. Tegenwoordig is het een van de populairste toeristische attracties van de stad en er vinden ook regelmatig erediensten en speciale evenementen plaats.

 1. Temppeliaukio Rotskerk

De unieke Temppeliaukio Rotskerk is opnieuw een van Helsinki's bekendste gebouwen. De kerk werd in een rots gebouwd naar een ontwerp van de architecten Timo en Tuomo Suomalainen. Dit knap staaltje architectuur werd geopend in 1969. Het unieke moderne ontwerp heeft geen gelijke.

De heldere, met koper beklede koepel en de ruwe stenen binnenmuren maken deze designkerk een niet-te-missen bezienswaardigheid. Zoals je misschien zou verwachten, is de akoestiek binnenin geweldig. Onder de kerk bevindt zich een schuilkelder uit de tijd van de Koude Oorlog die nu als parkeerplaats wordt gebruikt.

Helsinki is een juweeltje voor architectuurliefhebbers. Wil je graag meer te weten komen over de architectuur in Helsinki? Met deze architectuurwandeling door Helsinki leer je meer over de verschillende bouwstijlen die verspreid zijn over de stad. Tijdens deze wandeling bewonder je een breed scala aan bouwstijlen.

 1. Nationale bibliotheek van Finland

De nationale bibliotheek van Finland is de oudste en grootste bibliotheek van het land. Hier kan je heel wat unieke werken bewonderen! Ook dit neoklassieke gebouw is van de hand van Carl Ludvig Engels en kijkt uit op het Senaatsplein. Het dateert oorspronkelijk uit 1844, maar in 1906 ontwierp Gustaf Nystrom een uitbreiding. Fascinerend is dat het grootste deel van de collectie hier is opgeslagen in een ondergrondse bunker (in Finland bekend als de boekengrot) die 59 meter onder de grond in de rotsen is geboord.

Liever Helsinki verkennen met een stadsgids? Dat kan ook! Boek je tour door Helsinki met een lokale gids en ontdek de verborgen plekken van deze stad.

 1. Ateneum Kunstmuseum

Ben jij een kunstliefhebber? Bezoek dan zeker eens het Ateneum Kunstmuseum. Dit is een van de drie musea die samen de Finse Nationale Galerie vormen. Het museum herbergt de grootste collectie klassieke kunst van het land. Er zijn uitgebreide tentoonstellingen met Finse kunst uit de 18e tot de 20e eeuw en je kan er zo'n 650 internationale kunstwerken bewonderen waaronder Straat in Auvers-sur-Oise van Vincent Van Gogh.

Weetje: Toen dit schilderij hier in 1903 arriveerde, werd het Ateneum het eerste museum ter wereld dat een Van Gogh tentoonstelde.
 1. Fins Nationaal Theater

Het Fins nationaal theater is het oudste professionele Finse theater en werd opgericht in 1872. De theatervoorstellingen in het Fins waren nauw verbonden met de politieke ideologie van het einde van de 19e eeuw toen Finland nog deel uitmaakte van het Russische keizerrijk en de intellectuele elite Zweeds sprak. Dit gebouw werd in 1902 ontworpen door architect Onni Tarjanne en is gehuisvest in een romantisch granieten kasteel.

 1. Huis Sederholm

Het Huis Sederholm is het oudste huis van Helsinki en ligt aan het Senaatsplein in een van de oudste wijken van de stad. Toch spreekt deze bijzondere woning ook het jongste publiek aan! Vandaag kan je er namelijk de 'Kinderstad' bezoeken, een boeiende plek waar gezinnen samen over het verleden kunnen leren. Het is een afdeling van het Stadsmuseum van Helsinki.

In dit mooie museum kan je onder andere een 18e-eeuwse winkel verkennen, op een oud schoolbord schrijven of het huis van een grootmoeder uit 1970 bezoeken. En nog veel meer!

TIP: Verken Helsinki met onze wandeling en kom langs de mooiste plekjes van de stad.

 1. Sibelius-park

Het Sibelius-park is natuurlijk genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius (1865-1957). Het park werd aan hem gewijd op zijn 80e verjaardag in 1945. Het is de groene long van de stad en bovendien ook deels natuurlijk. Je kan er even tot rust komen op de gezellige parkbankjes in de schaduw van berkenbomen die het ruige natuurschoon van Finland vertegenwoordigen.

Een bijzonder monument in een bijzonder stukje groen

In het park staat ook het beroemde beeld van Sibelius. Dit grootse stalen monument werd in 1967 door de kunstenares Eila Hiltunen gemaakt ter ere van de componist. De orgelachtige cluster van stalen pijpen maakt zonder twijfel indruk, en dat niet alleen door het uitzicht. Dit standbeeld is namelijk zo ontworpen dat het zijn eigen muziek componeert wanneer de wind door de holle pijpen waait. Leuk toch!?

 1. De botanische tuinen van Kaisaniemi

De botanische tuinen van Kaisaniemi zijn een van de populairste toeristische attracties van de stad. In en rond de serres kan je het hele jaar door van een groene oase genieten. Van het weelderige regenwoudhuis met zijn koffiestruiken en wurgvijgen tot het palmhuis waar een indrukwekkende collectie orchideeën te vinden is en de centrale tuin buiten met vijvers en bloemen: er valt hier meer dan genoeg te ontdekken!

De botanische tuin van de universiteit van Helsinki is de oudste wetenschappelijke plantenverzameling van het land. De verzameling werd in 1678 in Turku aangelegd en verhuisde in 1829 naar Helsinki. Naast de Kaisaniemi-tuinen zijn er ook de Kumpula-tuinen, drie kilometer buiten de stad, die open zijn voor het publiek tijdens het groeiseizoen.

 1. Centraal Station van Helsinki

Ook al reis je niet met de trein, het Centraal Station van Helsinki is zeker een bezoekje waard! Het reusachtige station behoort tot één van de bezienswaardigheden van Helsinki en is een drukbezochte plek waar dagelijks meer dan 20 000 mensen langskomen. Het bijzondere gebouw werd ontworpen door Eliel Saarinen in 1909 en werd in 1919 geopend. In 2013 werd het zelfs door BBC uitgeroepen tot een van de mooiste treinstations ter wereld!

Nog op zoek naar een aangenaam verblijf tijdens je bezoek aan Helsinki? Bekijk hier alvast onze favoriete hotels in Helsinki!

 1. Fins Natuurhistorisch Museum

Het Fins Natuurhistorisch Museum werd in 1988 opgericht. Het museum herbergt verschillende interessante natuurhistorische collecties en is zeker een bezoek waard als je in dat onderwerp geïnteresseerd bent. Het museum werd ondergebracht in een voormalige cadettenschool die in 1913 werd gebouwd.

De collecties, waaronder botanische, zoölogische, geologische en paleontologische exemplaren van over de hele wereld, dienen zowel voor onderzoek op het gebied van biologie en geologie als voor educatieve doeleinden.

 1. Kiasma Museum voor Hedendaagse Kunst

Het Kiasma Museum voor Hedendaagse Kunst, een andere tak van de Finse Nationale Galerie, is een must voor iedereen die geïnteresseerd is in moderne kunst. Het museum stelt een diverse verzameling hedendaagse werken tentoon en organiseert ook regelmatig voorstellingen en evenementen.

Het Kiasma Museum voor Hedendaagse Kunst werd ondergebracht in een opvallend modern gebouw dat dateert uit 1998. De vijf verdiepingen bieden voor elk wat wils. De collectie omvat momenteel meer dan 8000 hedendaagse werken en er komen er elk jaar meer bij.

Wil je graag nog meer te zien krijgen van deze verrassend mooie stad? Download onze reisgids Helsinki mét stadswandeling!

 1. Kunsthalle Helsinki

Kunsthalle Helsinki is een kunstgalerie en tentoonstellingsruimte die in 1928 door verschillende kunstverenigingen werd opgericht. Jaarlijks worden hier een aantal tentoonstellingen en speciale evenementen gehouden. Die zijn vooral gericht op hedendaagse kunst, architectuur en design.

De steeds wisselende collecties zijn ondergebracht in een gebouw dat in 1928 werd afgewerkt en een vlaggenschip is voor het Scandinavisch classicisme. In 2009 kreeg het museum een nieuw jasje aangemeten na een grote renovatie.

Van plan om een stedentrip naar Helsinki te maken met het vliegtuig? Boek dan alvast je privétransfer van de luchthaven naar het centrum van Helsinki of je accommodatie.

 1. Kansallismuseo, Nationaal Museum van Finland

Het Kansallismuseo, ook wel gekend als het Nationaal Museum van Finland, is gehuisvest in een gebouw in romaanse stijl. De cultuurhistorische tentoonstelling vertelt de geschiedenis van Finland vanaf het stenen tijdperk tot nu aan de hand van een reeks bijzondere artefacten. Let vooral op de plafondfresco's in de ingang, die in 1928 werden geschilderd en die overigens ook zonder toegangsticket kunnen worden bezichtigd.

Binnen kan je naast een reeks collecties over de Finse geschiedenis ook Mesa Verde-voorwerpen uit de klifwoningen van Colorado zien. Het is een van de grootste collecties indiaanse voorwerpen buiten het Amerikaanse continent. Het werd aan het museum geschonken door de Fins-Zweedse ontdekkingsreiziger Gustaf Nordenskiöld.

 1. Het Openluchtmuseum Seurasaari

Wil je graag een idee krijgen van hoe het Finse platteland eruitziet, maar heb je geen tijd om Helsinki te verlaten? Dan moet je het openluchtmuseum Seurasaari bezoeken! Dit bijzondere openluchtmuseum op een eiland werd in 1909 geopend. Je wordt er meegevoerd naar het Finse platteland in een ver verleden, ver weg van de drukte van het stadsleven.

Je kan alle huizen en andere gebouwen binnenwandelen als je een ticketje hebt gekocht. Liever geen ticketje kopen? Dan kan je ook nog steeds gewoon rondlopen en alle gebouwen van de buitenkant bekijken. Maar we raden je toch aan om een ticketje te kopen! De interieurs geven je namelijk veel inzicht in de manier waarop zowel de boeren als de adel leefden tussen de 18e en 20e eeuw.

Wil jij ook graag het openluchtmuseum bezoeken? Bestel je tickets voor een rondleiding in het openluchtmuseum Seurasaari nu online! Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

 1. Gallen-Kallela Museum

Het Gallen-Kallela Museum is opnieuw een topper voor kunstliefhebbers. Dit kasteelachtige woonhuis en atelier werd tussen 1911 en 1913 gebouwd door de kunstenaar Akseli Gallen-Kallela (1865-1931) en opende in 1961 de deuren voor het publiek als kunstmuseum. De tentoonstellingen stellen de kunstwerken en het leven van Gallen-Kallela en zijn tijdgenoten tentoon, maar je kan er ook enkele hedendaagse kunstwerken bewonderen.

 1. Kalliokerk

Vlakbij het Linnanmäki pretpark vind je de kerk van Kallio. Deze interessante kerk is in de nationaal-romantische stijl gebouwd, maar er vallen ook enkele art-nouveau-elementen te herkennen. De kerk werd ontworpen door Lars Sonck. Het is het middelpunt van de wijk Kallio, een hippe wijk die bruist van de leuke cafés en brunchrestaurants. De Kallio-kerk werd opgetrokken tussen 1908 en 1912. Leuk om te weten: de torenklokken doen een melodie luiden gecomponeerd door Jean Sibelius.

 1. Daguitstap naar het Linnanmäki pretpark

Graag eens wat anders doen? Wat dacht je van een uitstap naar het Linnanmäki pretpark? Linnanmäki is één van de meest bekende Scandinavische parken. Hier kan je met het hele gezin genieten van een aantal gratis attracties. Koop je een toegangsticket? Dan kan je nog heel wat extra attracties uitproberen. De ticketverkoop zamelt bovendien geld in voor de Finse kinderbescherming.

Wil je graag je uitstap naar dit amusante pretpark plannen? Dat kan! Bestel je tickets voor het Linnanmäki pretpark online op voorhand. Zo kan je lange wachtrijen vermijden.

 1. Korkeasaari Zoo

Een andere leuke attractie voor als je met kinderen op stap bent, is de Korkeasaari Zoo. Deze dierentuin ligt op een eiland niet ver van het stadscentrum. Vanaf hier kan je de Oespenski-kathedraal zelfs zien, waar je met deze stadswandeling Helsinki langskomt. Korkeasaari Zoo is de grootste dierentuin van Finland en opende voor het eerst zijn deuren in 1889.

Allerlei werelddelen zijn hier in een notendop te bewandelen en verschillende diersoorten zijn hier te bewonderen. Het eiland waarop de zoo ligt (en waarmee het zijn naam deelt) is bereikbaar via een brug vanaf het vasteland!

 1. Nuuksio National Park

De Finnen zijn dol op natuur en koesteren ieder stukje dat het land rijk is! Gelijk hebben ze. Wil jij ook graag even de natuur opzoeken? Ontsnappen aan de drukte van Helsinki? Bezoek dan zeker eens het Nuuksio National Park! Dit park, beschermd sinds 1994, ligt op slechts 30 kilometer ten noorden van het centrum van Helsinki. Zo ver als je kan kijken zie je de bossen en pittoreske meren.

In de hooglanden van het nationaal park Nuuksio kan je heel wat bedreigde diersoorten spotten. Siberische vliegende eekhoorns zijn er in overvloed, maar ook bosleeuweriken en Europese nachtzwaluwen hebben van dit mooie stukje Finland hun thuis gemaakt. En als het weer meezit, kan je er zelfs een picknick organiseren.

TIP: Verblijf je enkele dagen in Helsinki? Maak het jezelf gemakkelijk en bezoek het Nuuksio Nationaal Park met een georganiseerde tour.

 1. Bezoek de sauna’s van Helsinki

Overal waar je ook maar komt in Finland, moet je eigenlijk een keer naar een sauna! Wist je dat er iedere week meer dan vijf miljoen Finnen een openbare sauna bezoeken? Het is zelfs zo populair dat ongeveer één op de drie Finnen over een eigen sauna beschikt. Ontsnap even aan de drukte van de stad en trek terug in één van de sauna's in Helsinki. Hieronder vind je alvast een paar echte aanraders om naartoe te gaan:

Kotiharjun Sauna

De Kotiharjun Sauna bestaat al sinds 1928 en vandaag de dag nog steeds in gebruik. Je vindt hier nog een van de traditionele houtgestookte sauna's van vroeger. Verder zijn er ook nog wel een paar kleinere elektrische cabines. Bovendien is het hier niet zo duur!

Saunasaari

Deze sauna ligt net buiten Helsinki, gelegen op het eiland Vasikkasaari. De Saunasaari sauna heeft een iets meer authentiek gevoel dan de vorige. Dit komt onder andere doordat de vier houten sauna’s allemaal anders gemaakt zijn en door verschillende soorten hout gestookt worden. Daarnaast geniet je hier ook nog eens van een prachtig uitzicht over Helsinki.

Löyly sauna

Een andere sauna die we kunnen aanraden is de Löyly. Het is zowat de hipste sauna van Helsinki met een prachtig strak design. De sauna ligt op zo'n 20 minuutjes wandelen van het stadscentrum.

 1. Onze tip? Koop de Helsinki Card

Helsinki is geen goedkope bestemming, het ligt immers in Scandinavië. Daarom raden we je aan om de lokale kortingskaart aan te kopen, de Helsinki Card. Deze 'kortingskaart' maakt je citytrip Helsinki meteen een stuk goedkoper! Hieronder vind je alvast enkele voordelen die je met deze kaart hebt:

 • Met deze kaart kan je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en een gratis sightseeing bus
 • Verder heb je ook toegang tot allerlei musea en bezienswaardigheden tegen een voordeligere prijs.
 • Je kan ook met de Helsinki Card met de veerboot (en gids) tot Suomenlinna.
 • Je krijgt zelf korting op de Finnair bus naar de luchthaven.
 • En in de zomer krijg je ook nog eens een gratis kanaalrondvaart en een hop-on hop-off buspas bij!
 • Interesse? Je kan een kaart kopen voor 24u, 48u of 72u. Prijzen beginnen bij €51 per persoon.
 • Wacht niet langer en bestel je Helsinki Card online!
 1. Waar overnachten in Helsinki?

Voor je bezoek aan het verrassende Helsinki, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Helsinki online bekijken.

Scandic Kallio

Scandic Kallio is gelegen in de gelijknamige wijk. Het hotel weerspiegelt de authentieke en ruige geest van deze Boheemse wijk. De kamers zijn ruim en modern ingericht. Dagelijks wordt er een heerlijk ontbijtbuffet voorzien met zowel lokale als internationale lekkernijen geserveerd. Wil je graag vroeg de omgeving verkennen? Dan kan je bij de receptie ook altijd een ontbijt voor onderweg vragen! Scandic Kallio ligt op wandelafstand van de iconische Kallio-kerk en het Linnanmäki pretpark. Meer info en boeken.

Hotel U14

Hotel U14 is een boetiekhotel op slechts een steenworp afstand van het prachtige Esplanade Park en het marktplein. Het eigentijdse hotel biedt gezellige ambiance, gecombineerd met luxe hotelvoorzieningen. Je verblijft in een van de moderne kamers en 's avonds kan je lekker dineren in het hoogwaardig en sfeervol restaurant. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een karakteristieke cocktailbar, sauna en fitnessruimte. Meer info en boeken.

 1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Helsinki?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Helsinki? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Helsinki langs alle top bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten).

Helsinki

Gratis reisgids Helsinki downloaden


Geschreven door

Yenthe Elsen

- 27 oktober 2022 - Dirk Laureys

Deze gids is bijzonder handig in onze voorbereidingen : goed gestructureerd en overzichtelijk. Ook de gps coördinaten van de bezienswaardigheden, extra tips en opties zijn bijzonder handig. Omdat we in het tussenseizoen gaan reizen, mis ik info omtrent de te verwachten (weers-)omstandigheden. Je vindt wel info als je echt in de zomer reist. Dit is ook op andere sites moeilijker te vinden : kunnen we begin april makkelijk reizen met de wagen ( of zijn wegen nog ondergesneeuwd bvb ) ? Zijn alle natuurparken al geopend ( om trektochten te gaan doen ) ? Maar in het algemeen : het is een top-handleiding die ons veel info geeft en we kijken uit naar onze rondreis.

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?