Vanuit Tallinn naar Helsinki met de ferry? Hoe tickets kopen voor je overzet?

Volledige reisgids kopen voor € 10

Vanuit Tallinn naar Helsinki met de ferry? Hoe tickets kopen voor je overzet?

7 februari 2024 in Baltische Staten0 reacties

Hoe kan je het best met de ferry van Tallinn naar Helsinki (of van Helsinki naar Tallinn varen) + tickets

Wil je graag je vakantie in de Baltische Staten uitbreiden door een daguitstap te maken vanuit Tallinn naar Helsinki? Estland en Finland worden namelijk enkel en alleen gescheiden door de zee. Je kan gemakkelijk de ferry van Tallinn nemen naar Helsinki, de Finse hoofdstad. De hoogtepunten van deze stad kan je zeker op één dag zien.

Lees gerust verder en ontdek wat je mag verwachten van je daguitstap naar Helsinki.

Inhoud artikel

  1. Van Tallinn naar Helsinki met de overzetboot

Zoals eerder vermeld liggen Helsinki en Tallinn op een ideale afstand van elkaar. Er zijn dan ook verschillende aanbieders van de ferrydienst die varen tussen Tallinn en Helsinki.

  • Gemiddeld liggen de prijzen op zo’n 38 euro per persoon.
  • De overtocht van Tallinn naar Helsinki duurt ongeveer 2 uur en wordt uitgevoerd door verschillende veerbootmaatschappijen.
  • Er vertrekken per dag dan ook een groot aantal ferry’s van Tallinn naar Helsinki en omgekeerd. Ideaal dus als je een stedentrip wilt maken.
  • Tickets kan je eenvoudig online boeken

Waar je tickets aankopen?

  • Je kan zowel tickets aankopen bij de terminals in Tallinn en Helsinki bij een van de vele veerbootmaatschappijen of simpelweg online.
  • Blijf je graag voor meerdere dagen in Helsinki? Dat kan ook. Je kan zowel een single ticket aankopen als een retourticketje.

FERRYTICKETS: Of je nu voor één of meerdere dagen naar Helsinki gaat, we raden je toch aan om je ticket voor de overtocht van Tallinn naar Helsinki te boeken online op voorhand. Zo ben je zeker van een plaatsje en kan je lange wachtrijen vermijden! Zo kan je zorgeloos op reis gaan.

Wil jij ook graag deze overtocht boeken? Bekijk de dagtocht vanuit Tallinn naar Helsinki met de overzetboot.

Bekijk hier de tickets voor je ferry van Tallinn naar Helsinki

  1. Wat zeker zien en doen in Helsinki?

Wanneer je in Helsinki bent, wil je natuurlijk zoveel mogelijk zien en beleven. Je kan de meeste bezienswaardigheden te voet bezoeken aangezien het centrum niet bijzonder groot is.

Met onze stadswandeling door het centrum van Helsinki kom je alvast langs dé belangrijkste en mooiste bezienswaardigheden in Helsinki.

Hieronder geven we je alvast een paar must-see bezienswaardigheden in de stad:

  • De Oespenski-kathedraal, de grootste oosters-orthodoxe kerk van West-Europa. De kerk werd voltooid in 1868 en bekroond met grote gouden koepels. Dit bouwwerk is al van ver zichtbaar want de torens sieren letterlijk de skyline van Helsinki! Deze kathedraal prijkt bovenop een heuvel op het schiereiland Katajanokka en kijkt uit over de prachtige stad en omgeving.
  • De unieke Temppeliaukio Rotskerk welke in een rots gebouwd werd. De heldere, met koper beklede koepel en de ruwe stenen binnenmuren maken deze designkerk een niet-te-missen bezienswaardigheid.
  • De Lutherse kathedraal van Helsinki, een van de opvallendste bezienswaardigheden van de stad. De kathedraal valt op dankzij de iconische groene koepel die omringd wordt door vier lagere, kleinere koepels.
  • Het Sibelius-park, genoemd naar de beroemde Finse componist Jean Sibelius. Het is de groene long van de stad waar het beroemde beeld van Sibelius staat te pronken. De orgelachtige cluster van stalen pijpen maakt zonder twijfel indruk, en dat niet alleen door het uitzicht. Dit standbeeld is namelijk zo ontworpen dat het zijn eigen muziek componeert wanneer de wind door de holle pijpen waait.

Van plan om meerdere dagen naar Helsinki te trekken? En ben je nog op zoek naar een aangenaam verblijf? Bekijk alvast onze favoriete hotels in Helsinki en haal het beste uit je verblijf!

Vanuit de haven kan je ook de ferry nemen naar Suomenlinna (15 minuten varen), waar zes kleine eilanden voor de kust van Helsinki liggen te drijven. Deze Finse eilanden speelden ooit een belangrijke rol tijdens de gruwelijke oorlogen. Toen werd er namelijk een aanzienlijk groot fort neergeplaatst. Je kan vandaag de dag nog enkele overblijfselen van dit fort bewonderen, maar ook de natuur op en rondom de eilanden is adembenemend mooi.

  1. Onze tip? Koop de Helsinki Card

Helsinki is geen goedkope bestemming, het ligt immers in Scandinavië. Daarom raden we je aan om de lokale kortingskaart aan te kopen, de Helsinki Card. Deze 'kortingskaart' maakt je citytrip Helsinki meteen een stuk goedkoper! Hieronder vind je alvast enkele voordelen die je met deze kaart hebt:

  • Met deze kaart kan je gratis gebruikmaken van het openbaar vervoer en een gratis sightseeing bus
  • Verder heb je ook toegang tot allerlei musea en bezienswaardigheden tegen een voordeligere prijs.
  • Je kan ook met de Helsinki Card met de veerboot (en gids) tot Suomenlinna.
  • Je krijgt zelf korting op de Finnair bus naar de luchthaven.
  • En in de zomer krijg je ook nog eens een gratis kanaalrondvaart en een hop-on hop-off buspas bij!
  • Interesse? Je kan een kaart kopen voor 24u, 48u of 72u. Prijzen beginnen bij €56 per persoon.
  • Wacht niet langer en bestel je Helsinki Card online!
  1. Waar overnachten in Helsinki?

Voor je bezoek aan het verrassende Helsinki, ben je vast op zoek naar een aangenaam verblijf. Wij hebben alvast onze favoriete voor je opgelijst. Of je kan ook altijd het volledige aanbod hotels en B&B's in Helsinki online bekijken.

Scandic Kallio

Scandic Kallio in de gelijknamige wijk. Het hotel weerspiegelt de authentieke en ruige geest van deze Boheemse wijk. De kamers zijn ruim en modern ingericht. Dagelijks wordt er een heerlijk ontbijtbuffet voorzien met zowel lokale als internationale lekkernijen geserveerd. Wil je graag vroeg de omgeving verkennen? Dan kan je bij de receptie ook altijd een ontbijt voor onderweg vragen! Scandic Kallio ligt op wandelafstand van de iconische Kallio-kerk en het Linnanmäki pretpark. Meer info en boeken.

Hotel Katajanokka (oude gevangenis)

Hotel Katajanokka is gevestigd in een voormalige gevangenis die in 2007 werd omgebouwd tot hotel. Het historische karakter van het gebouw, met originele gevangeniscellen en traliewerk, geeft het een unieke sfeer. Het hotel biedt verschillende kamertypes, moderne voorzieningen, een restaurant en faciliteiten zoals een sauna. Wil jij ook eens een nachtje in de (voormalige) cel doorbrengen? Meer info en boeken

Hotel U14

Hotel U14 is een boetiekhotel op slechts een steenworp afstand van het prachtige Esplanade Park en het marktplein. Het eigentijdse hotel biedt gezellige ambiance, gecombineerd met luxe hotelvoorzieningen. Je verblijft in een van de moderne kamers en 's avonds kan je lekker dineren in het hoogwaardig en sfeervol restaurant. Daarnaast beschikt het hotel ook nog over een karakteristieke cocktailbar, sauna en fitnessruimte. Meer info en boeken.

  1. Wil jij ook niets missen tijdens je bezoek aan Helsinki?

Herkenbaar: Je wil er zeker van zijn dat je niets mist tijdens je bezoek aan Helsinki? Dan is er goed nieuws, want wij deden alvast al het opzoekingswerk voor jou. Download onze gratis reisgids Helsinki langs alle top bezienswaardigheden (+ GPS coördinaten).

Helsinki

Gratis reisgids Baltische Staten downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?