Waar overnachten in Colmar 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

Volledige reisgids kopen voor € 10

Waar overnachten in Colmar 2024? 10 x hotels en B&B's van goedkoop tot luxe

14 juni 2023 in Elzas - Vogezen0 reacties

Tijdens je bezoek aan het authentieke Franse stadje Colmar heb je natuurlijk ook een goed verblijf nodig. Wij hebben voor jou alvast een overzicht gemaakt van de mooiste hotels en enkele leuke alternatieven in Colmar.

Online boeken, met mogelijkheid om te annuleren tot 1 dag voor aankomst.

Inhoud artikel

  1. James Boutique Hôtel

James Boutique Hôtel is een mooi 4-sterren boutique hotel gelegen op een uitstekende locatie in het centrum van Colmar (aan de wijnroute door de Elzas, dichtbij kerstmarkten in kerstperiode). Bovendien overnacht je in prachtige kamers en is het hele hotel mooi, modern ingericht. Meer info en boeken.

  1. Les Gites Du Retable

De charmante Les Gites Du Retable is gevestigd in een oud herenhuis en biedt volledig gerenoveerde appartementen. Na je verkenning door de stad is het aangenaam 'thuiskomen' in dit knus ingerichte verblijf. Geniet nog van een lekker glaasje wijn met een hapje en een drankje voor de televisie in de woonkamer. De gite biedt accommodatie voor 4 personen en ligt op wandelafstand van lokale bakkers en supermarkten. Meer info en boeken.

  1. Le Colombier

Le Colombier ligt aan de rand van de rivier in de pittoreske wijk Petite Venise en beschikt over elegant ingerichte kamers en suites voorzien van alle luxe en comfort. Ontspan na een mooie stadswandeling op de gezellige binnenplaats van het hotel met zicht op de fontein. Na een heerlijke nachtrust kan je genieten van een lekker ontbijtbuffet. Meer info en boeken.

  1. PAUL & PIA - Welcome Home Hotel

Op wandelafstand van het station en de oude binnenstad vind je het kleurrijke PAUL & PIA - Welcome Home Hotel. Wanneer je het hotel binnenwandelt, merk je meteen een mengelmoes van kleuren en culturen, een mooie weerspiegeling van de eigenaars. Het driesterrenhotel beschikt over knusse kamers met een huiselijke sfeer. 's Ochtends kan je zelf een lekker ontbijtje bereiden met de verse streekproducten die voorzien zijn in de gezamenlijke keuken. Meer info en boeken.

  1. My Sweet Homes - Le 15

Op zoek naar een aangenaam appartement? Dan is My Sweet Homes - Le 15 misschien wel iets voor jou. Het verblijf bevindt zich in de gezellige straten van Colmar en beschikt over ruime studio's en appartementen. Iedere accommodatie is uitgerust met een flatscreen-tv zodat je 's avonds lekker voor de televisie kan kruipen, een eigen badkamer, een eethoek en een kitchenette waar je lekkere typische gerechten uit de Elzas kan koken. Meer info en boeken.

  1. Grand Hôtel Bristol

Verblijf in het Grand Hôtel Bristol, een iconisch hotel in Colmar, gelegen aan de overkant van het station. Het hotel dateert uit de 20ste eeuw maar heeft een volledige renovatie ondergaan. Hierbij kreeg het een eigentijds design maar behield het enkele authentieke elementen. Zo vind je op de begane grond een prachtige muurschildering van de wereldberoemde behangfabrikant Manufacture Zuber.

Na een avondje wandelen kan je terecht in de brasserie l'Auberge om gezellig na te kaarten bij een typisch Elzasser specialiteit zoals Baeckeoffe. Verder beschikt het hotel ook nog over een fitness- en spacentrum en een ondergrondse parking. Meer info en boeken.

  1. Relais & Châteaux La Maison Des Têtes

Iets meer luxe gewoon? Dan is het Relais & Châteaux La Maison Des Têtes misschien wel iets voor jou. La Maison Des Têtes is gevestigd in een klassiek 17e-eeuwse gebouw en bevindt zich in de historische binnenstad van Colmar. Het 5-sterrenhotel biedt ruime kamers voorzien airco en een eigen badkamer. 's Avonds kan je genieten van traditionele gerechten en regionale specialiteiten en nog even nagenieten met een lekker glaasje wijn op de schaduwrijke patio van het hotel. Meer info en boeken.

  1. Hotel Restaurant Le Maréchal - Les Collectionneurs

Hotel Restaurant Le Maréchal is een 4-sterrenhotel gebouwd in 1565 op de oorspronkelijke vestingsmuren van de stad. Hostellerie Le Maréchal ligt aan de gracht en beschikt over ruime, stijlvolle kamers en suites ingericht met antiek meubilair en voorzien van airconditioning. De meeste kamers bieden uitzicht op de gracht.

Geniet van regionale gastronomische gerechten in restaurant A l'Echevin en sluit je dag af met een degustiefje in de bar. In de zomermaanden is er de mogelijkheid om te eten op het terras aan de rivier, lekker gezellig! Meer info en boeken.

  1. B&B Villa Élyane

Villa Élyane is gebouwd in 1920 en ligt in het centrum van Colmar, op slechts 300 meter van het treinstation. De bed & breakfast biedt moderne kamers, voorzien van alle luxe en comfort dat je kan wensen. Wil je graag de omgeving wat beter leren kennen? Dan kan je altijd gebruik maken van de fietsen die men ter beschikking stelt. Na je uitstap kan je even bekomen en alle spieren loslaten in de sauna. 's Ochtends wordt er een uitgebreid ontbijtbuffet voorzien. Meer info en boeken.

  1. Logis Hôtel Beauséjour Colmar

Het charmante Logis Hôtel Beauséjour Colmar wordt door een familie beheerd en ligt op wandelafstand van het historische centrum van Colmar. Het charmehotel biedt fris en modern ingerichte kamers en een restaurant met uitzicht op de zomertuin.

In de eetzaal kan je bij kaarslicht genieten van traditionele en regionale gerechten, die tijdens de warmere maanden ook in de tuin geserveerd kunnen worden. Iedere ochtend begin je de dag met een heerlijk ontbijt. Het enthousiasme van de familie Keller staat sinds 1913 garant voor een verblijf van hoge kwaliteit, dat wil al wat zeggen! Meer info en boeken.

  1. Mis niets met onze reisgids Elzas - Vogezen

Ben je van plan wat langer te verblijven in de Elzas en wil je niets missen? Koop onze volledige reisgids Elzas & Vogezen met 3 uitgewerkte autoroutes, 4 stadswandelingen, tips en verborgen pareltjes. Eerst uitproberen? Download alvast je gratis preview reisgids Elzas & Vogezen om in de stemming te komen en ga op pad!

Elzas-Vogezen

Gratis reisgids Elzas-Vogezen downloaden

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?