Stadswandeling Colmar: La Petite Venise en het oude centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Colmar: La Petite Venise en het oude centrum

5 757 x gedownload13 ervaringen
  • Startpunt: Place des Unterlinden, Colmar
  • Eindpunt: Place des Unterlinden, Colmar
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Download de wandeling en verken de steegjes in de oude stadskern van Colmar

Deze stadswandeling door Colmar laat je het oude en goed bewaarde centrum van deze Elzasser stad zien. Colmar kent een prachtig centrum met het Petite Venise. Deze wijk staat gekend voor z'n kleurrijke vakwerkuizen uit de 15de en 16de eeuw langs het kanaal, dat je zelf kan bevaren.

Slenter er door de smalle straatjes en zoek een leuk terrasje uit, je honger stillen doe je steevast met een flammkuchen (de plaatselijke pizza). Stap zeker eens binnen in het Musée d'Unterlinden, in het museum kan je een verzameling werken van grote meesters vinden, waaronder Picasso, Renoir en Monet.

Tijdens deze wandeling kom je verwijzingen tegen naar het Vrijheidsbeeld in New York en zie je ook een replica van het Brusselse Manneke-Pis. Wandel langs tal van bijzondere woningen en gebouwen zoals de Presbytère Protestant van Colmar, het Maison Pfister, het Koïfhus, het Maison des Têtes, het Maison Adolph en veel meer. Nog meer bezienswaardigheden in Colmar kan je vinden op onze blog.

Elzas-Vogezen

Gratis stadswandeling Colmar downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Elzas-Vogezen

Ontdek de Elzas-Vogezen via 3 uitgewerkte autoroutes en 4 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

13 ervaringen

- 25 februari 2020 - Crabbé Willy

Eerste kennismaking met stadswandeling. Bron van informatie bij het opstellen van verschillende uitstappen. Zal zeker aanraden bij geintereseerden.

- 17 februari 2020 - MJ

Zeer uitgebreid omschreven, super fijn!!

- 18 november 2019 - Vossen

Voorlopig heb al de wandeling Straatsburg gelezen. Mooi gedocumenteerd en historisch onderbouwd. De reis van de familie is gepland voor begin volgend jaar. Het verblijf is besteld en is gepland op een woonboot 15 km van Straatsburg. 't Avontuur lonkt. De uitgebreide autoroutes en wandelingen worden grondig voorbereid. Een mooi plan!

- 10 november 2019 - dedobbeleer peter

weeral een prachtige wandeling met mooie ontdekkingen.

- 6 november 2019 - m.l.meijers

aan de hand van de reisroute stadswandeling en rondvaart door Colmar gemaakt en diverse leuke plaatsen bezocht. we hadden een mooi lang weekend in de Elzas. Colmar wel erg druk , maar gezellig.

Gratis stadswandeling Colmar downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?