Stadswandeling Colmar: La Petite Venise en het oude centrum

Volledige reisgids kopen voor € 10

Stadswandeling Colmar: La Petite Venise en het oude centrum

  • Startpunt: Place des Unterlinden, Colmar
  • Eindpunt: Place des Unterlinden, Colmar
  • Type: Stadswandeling
  • Afstand: 5,6 km
  • Duur: 4 uur
  • Wegdek: Verhard

Volg route op kaart met GPS-tracker

Adv.
Rondreis Elzas, langs vakwerkhuizen en wijngaarden 8 dagen

Rondreis Elzas, langs vakwerkhuizen en wijngaarden 8 dagen

Verblijf in twee hotels: start in het natuurpark van de Noord-Vogezen (La Petite Pierre) en daarna zuidelijker, tot het hart van de wijnstreek: Zellenberg, nabij Riquewihr. Uitstappen naar Straatsburg en Colmar zijn aanraders.

Download de wandeling en verken de steegjes in de oude stadskern van Colmar

Deze stadswandeling door Colmar laat je het oude en goed bewaarde centrum van deze Elzasser stad zien. Colmar kent een prachtig centrum met het Petite Venise. Deze wijk staat gekend voor z'n kleurrijke vakwerkuizen uit de 15de en 16de eeuw langs het kanaal, dat je zelf kan bevaren.

Slenter er door de smalle straatjes en zoek een leuk terrasje uit, je honger stillen doe je steevast met een flammkuchen (de plaatselijke pizza). Stap zeker eens binnen in het Musée d'Unterlinden, in het museum kan je een verzameling werken van grote meesters vinden, waaronder Picasso, Renoir en Monet.

Tijdens deze wandeling kom je verwijzingen tegen naar het Vrijheidsbeeld in New York en zie je ook een replica van het Brusselse Manneke-Pis. Wandel langs tal van bijzondere woningen en gebouwen zoals de Presbytère Protestant van Colmar, het Maison Pfister, het Koïfhus, het Maison des Têtes, het Maison Adolph en veel meer. Nog meer bezienswaardigheden in Colmar kan je vinden op onze blog.

TIP: Nog op zoek naar een leuk verblijf om te overnachten in de Elzas? Bekijk hier ons favoriete verblijven en hotels.

Elzas-Vogezen

Gratis stadswandeling Colmar downloaden

Nog meer in de volledige reisgids Elzas-Vogezen

Ontdek de Elzas-Vogezen via 3 uitgewerkte autoroutes en 4 stadswandelingen die je langs bekende maar ook minder bekende plekken leiden. Uitgebreide praktische en achtergrondinfo maken deze reisgids compleet. Volledige reisgids kopen voor € 10

Wachtrijen vermijden en speciale tours

Hotels boeken met hoge korting (beperkt aanbod)

Booking.com

Route op de kaart


Geschreven door

Geert Van de Voorde

62 ervaringen

- 4 september 2023 - Conny & Jim

Wij hebben een prachtige vakantie met de auto in de Elzas gehad. Dank voor de reisgids met veel mooie wandelingen, tips voor bezoeken, hotel etc. etc. Zeker doen!

- 3 september 2023 - Alfons Vaes

Als je de stadswandeling volgt van reisroutes heb je echt alle bezienswaardigheden van Colmar gezien. Ook de andere wandelingen van Straatsburg en Wissembourg hebben we gevolgd, zeer goed aangegeven en zeer goede historische uitleg bij elke bezienswaardigheid. Fantastisch! Ik gebruik geen andere gids meer.

- 30 augustus 2023 - Holvoet christine

De stadswandeling is zeer goed. Je kunt gemakkelijk volgen want op straat zijn er markeringen gemaakt. Uitleg is duidelijk.

- 10 augustus 2023 - Marianne

Prima stadswandeling langs alle mooie, leuke dingen

- 6 augustus 2023 - chantal De Coensel

Deze gids is een goede aanvulling op de stadswandeling die gegeven werd op de dienst toerisme in Straatburg. Goede tip ivm parking bij de start van de wandeling.

Gratis stadswandeling Colmar downloaden

Volledige reisgids kopen voor € 10

Wil je elke week leuke reistips en voordelen ontvangen?